Weekly snaps #113

Facetune_07-12-2018-07-53-11
C5424966-D40F-43B6-BD74-82BC2574D07A
IMG_2407
IMG_1312

Hi allemaal! In dit artikel deel ik een aantal toffe foto’s van de afgelopen week en dit keer is het artikel iets later online gekomen dan normaal, omdat ik afgelopen zaterdag nog op Aruba zat met niet hele goede WiFi. Inmiddels ben ik weer thuis en daarom ben ik meteen aan de slag gegaan met dit artikel, ik kon namelijk niet wachten om het een en ander te delen! 

Deze spontaan geschoten foto van vorige week zaterdag wilde ik graag nog eventjes delen. Ik vierde namelijk Sinterkerst met mijn vriendengroep uit Utrecht (er staan nu 4 meiden op de foto maar we waren met 7 in totaal) en dat doen we inmiddels al zo’n 5 jaar lang. We trekken lootjes, schrijven gedichten en koken voor elkaar. Sara (niet op de foto) had dit keer zelfs een VRIENDENQUIZ georganiseerd, ja je leest het goed!

Onze Whatsapp groep heet al jaren ‘Kittens en katers’ dus vandaar de naam van deze quiz. Ze had er een hele powerpoint presentatie van gemaakt en elke ronde was weer compleet anders. Wie heeft wat gezegd op Whatsapp? Wie staat er op de foto? Wie ontbreekt er? Wat gebeurt hier precies op de foto? En verder ook persoonlijke info over elkaar. Het was erg confonterend hahaha! Maar heel leuk om te zien dat we ook wel veel van elkaar af wisten. Een reminder om nog beter op elkaar te letten komend jaar ;)

Dit is trouwens ook meteen een tip voor de kerst, misschien grappig om een familie quiz te maken?

De ochtend erop vloog ik in mijn eentje naar Aruba voor een persreis en dat vond ik best wel spannend eigenlijk, omdat ik dat nog nooit eerder had gedaan. Meestal ontmoet ik wel iemand op Schiphol maar dit keer stond ik er alleen voor. Met reizen heb ik wel veel ervaring dus ik wist precies wat ik moest doen en waar ik moest zijn, toch werd ik erg zenuwachtig. Het moest gewoon goed gaan allemaal haha! Ik belde eventjes met mijn vriend en eenmaal in het vliegtuig werd ik wel weer een stuk rustiger gelukkig.

In ontmoette een hoop andere ‘influencers’ op Aruba Airport en we kwamen allemaal ergens anders vandaan, 1 persoon per land. Samen met Pauline uit België sliep ik in een huisje, we hadden ieder een eigen kamer + badkamer en de keuken en huiskamer deelden wij. We kenden elkaar hiervoor nog niet maar nu natuurlijk erg goed, echt gezellig!

We kregen bij ontvangst meteen een lokaal biertje in ons handen gedrukt dus deze besloot ik meteen te openen op ons terras. De temperatuur buiten was heerlijk warm, ik was bijna vergeten hoe fijn dat aanvoelde!

Na aankomst genoten we van een diner en leerden we elkaar een beetje kennen. Pas de ochtend daarop was het tijd om Aruba te leren kennen en voor het programma! Vanwege het tijdsverschil stond ik erg vroeg op en toen genoot ik eventjes van dit uitzicht. 

En daarna van dit uitzicht en ontbijt, WAUW! Ja op dat moment voelde ik mij heel erg blessed en klaar voor de dag! 

Wat ik trouwens erg grappig vond om te zien is de kerstversiering, overal op Aruba vind je kerstbomen en kerstmannen en allerlei versieringen. Voor mij hoort kerst altijd koud te zijn, maar ik moet zeggen dat ik ook wel zou kunnen aan een zomerse kerst haha! Wat vind jij?

Op dag 1 bezochten we o.a. een afgehuurd eilandje waar we diverse dingen konden doen zoals yoga, een massage krijgen, duiken naar een gezonken schip en snorkelen. Vanwege de tijd moesten we een beetje kiezen, daarom kon ik helaas niet naar het gezonken schip duiken maar kon ik wel snorkelen, wat ik altijd super leuk vind om te doen! De zee is enorm helder en prachtig blauw van kleur en ik zag een hoop mooie vissen zwemmen.


Ook leerde ik al snel enkele meiden wat beter kennen. Van links naar rechts: Jenny uit Duitsland, Pauline uit België, ik en Mallory uit Amerika (Ohio). Deze foto werd door een fotograaf gemaakt, super leuk om terug te zien want met deze meiden heb ik de rest van de week opgetrokken. 

We genoten in de middag van een BBQ lunch, met o.a. rib, kip, mais, bonen, salade en een broodje. Oh en een lekker biertje natuurlijk ;)

De ochtend erop was het weer tijd voor een nieuwe dag en programma. Op een gegeven moment gingen we lunchen en toen kwamen we bij deze fantastische plek op het strand uit. De tafel was zo mooi gedekt, het leek wel op een bruiloft!

Het was een buffet dus je kon kiezen uit een hoop heerlijke dingen zoals garnalen en rijst. Daarna kregen we zelfs nog een toetje! Ohhhh wat werden we verwend zeg! Tijdens het eten droomde ik steeds een beetje weg en bedacht ik mij hoeveel geluk ik had om daar te zitten, wauw. We hebben prachtige foto’s gemaakt verder en het resultaat daarvan zal ik delen op Instagram! :)

In de avond aten we ons diner op een boot bij zonsondergang, hoe geweldig is dat? Dit was echt super gezellig (wij zaten samen op een laag tafeltje midden op de boot) en ook prachtig om te zien. Dobberend op het water met een roze, oranje, blauwe lucht. Wauw! Stiekem werd ik wel een beetje zeeziek op het laatst, maar gelukkig ging dat al snel over. 

De dresscode was wit trouwens en daar hield iedereen zich netjes aan, super leuk om te zien. Dit was mijn roomie Pauline uit België van @afashiontaste trouwens en ik vond het zo ontzettend gezellig met haar! We kenden elkaar nog helemaal niet, maar we hebben elkaar nu zeker wel beter leren kennen en daar ben ik blij om. Nu hebben we hele leuke herinneringen samen :) 

De dag erop genoten we in het nature park van een overheerlijk ontbijt buffet, vooral de crepes met creme en slagroom waren heerlijk. Echt ongelooflijk! Maar de tafel…! Daar kun je nog wel wat inspiratie van krijgen, want deze was echt INSANE!

Middenin de prachtige natuur met cactussen stonden 2 flink gedekte tafels vol met typisch Arubaanse items. Het deed mij denken aan Alice in Wonderland en ook aan Pirates of the Caribbean. Vind jij het ook gaaf? Of te druk?

We kregen ook een tour in een gebied vol met cactussen, wow, ik heb volgens mij nog nooit zoveel op 1 plek gezien haha! Op een gegeven moment begon het binnen enkele seconden keihard te regenen en ik kon nog net op tijd ontsnappen, maar enkele van ons raakten compleet doorweekt omdat het met bakken uit de hemel viel. Grappig om te zien wel! Gelukkig bleef mijn haar goed zitten haha!

Ook kregen wij wat vrije tijd wat we erg fijn vonden. Aan het einde van de dag kregen we een uurtje de tijd om lekker te luieren op het prachtige Eagle Beach. We werden gebracht en gehaald met de auto. Heerlijk!

Op Aruba vieren ze carnaval in januari maar speciaal voor deze persreis hadden ze een kleine parade georganiseerd wat echt super bijzonder en speciaal was om te zien. Wat zag iedereen er mooi uit zeg!

We genoten in de avond van een heerlijk diner bij Quinta Del Carmen en dat was zoals elke avond weer erg gezellig. Een hele grote verassing was dat Sinterklaas langs kwam met cadeautjes en pepernoten. Pauline en ik gingen natuurlijk helemaal uit onze plaat, want wij kennen de goede oude man natuurlijk! Dit keer was hij juist blank gesmienkt haha! Nu moet ik zeggen dat ik wel een beetje ongemakkelijk werd aan tafel, omdat mijn reisgenootjes de feestdag niet helemaal kenden en begrepen. Ze begrepen dat het traditie was, maar het eerste wat zij zagen waren de zwarte pieten met zwart geverfde gezichten terwijl ze al een donkere huidskleur hadden. ‘Blackface? Why is he painted all the way black and not just stripes because of the chimney? Or a different color??’. Ja, precies wat we dus proberen in Nederland. Ze vonden het heel erg gek (vooral iemand uit New York) en ook wel erg racistisch, waardoor ik mij op mijn beurt weer een beetje schaamde? Ze waren niet boos ofzo en beschuldigde mij nergens van, maar ze waren gewoon in shock! Ik probeerde het uit te leggen en wat mij betreft veranderen we het zsm natuurlijk.

Weet je, in Nederland zijn we er denk ik wel bijna klaar voor op enkele stugge mensen na. Daarom vond ik het extra bizar om te zien dat ze er in Aruba niet mee bezig waren. Wat vind jij daarvan? Hoe dan ook, ik kreeg een letter en pepernoten en ik voelde me weer heel even kind. 

Na 3 persdagen kregen we nog 3,5 dagen vrije tijd en dat was echt een geweldige toevoeging aan deze reis, want daardoor konden we nog meer dingen ontdekken die écht bij ons passen. Op het eiland heb je wel echt een auto nodig en deze kreeg ik gelukkig dan ook, waardoor ik overal heen kon rijden waar ik maar wilde.

Nu heb ik dus wel last van (rij)angst. Niet zozeer voor het rijden, maar meer het… idee? Zodra ik weet dat ik in een auto moet stappen krijg ik stress en ik heb dan ook een kleine paniekaanval / huilbui gehad in de slaapkamer. Pauline begreep het gelukkig wel een beetje en liet mij rustig uitpuffen, daarna werd ik ineens vrij kalm. We hadden ieder een auto dus ik moest sowieso rijden, nadat ik die ‘drempel’ over ben gegaan door het gewoon te doen, ging het goed. Ik vond het later juist leuk om te rijden en mis het stiekem nu al een beetje! Heel vreemd en ook wel irritant dat ik hier last van heb, ik hoop dat die angst ooit helemaal weggaat. Misschien als ik vaker auto rijd in Nederland? Dan moet ik alleen wel een auto hebben ;) 

TIJD VOOR VRIJE DAGEN! De meeste mensen vlogen weer terug maar wij bleven met 7 man in totaal over op Aruba. Heel erg fijn! Op onze eerste vrije dag bezochten we het Renaissance hotel voor een bootritje naar het prive eiland met de flamingo’s, dat wilde ik namelijk heel erg graag en ik nam de rest gezellig mee. Het is een super mooi plekje met diverse hoekjes en zitplekjes om lekker te ontspannen. Je vindt meer foto’s en een video op mijn Instagram account trouwens als je benieuwd bent!

Okey nog eentje dan! KIJK NOU ZO LIEF!

Zoals je misschien al doorhad hadden we besloten om lekker samen te blijven tijdens de vrije dagen. Veel gezelliger! In de avond deden wij mee aan een walking food tour, lopend krijg je historische informatie mee, krijg je een korte rondleiding door Oranje stad en aten we bij 5 verschillende restaurants een hapje en een drankje. Het was echt top! Vooral de Jerk Chicken op een Johnny cake op de foto hierboven was heerlijk!

Onze groep!

Bovenste foto: Gian Luca, Dan, Pauline en ik met aan de overkant Danny, Jenny en Mallory.

Onderste foto: net voor vertrek naar huis!

Tijdens de vrije dagen besloten we trouwens buiten de deur te ontbijten en we bezochten eigenlijk steeds Eduardo’s Beach Shack, dit was een tip van Pauline en ik was erg blij dat ze hem deelde. Hier aten we eigenlijk elke dag de acai bowl haha! Een van de meiden die er werkt herkende mij trouwens, echt super leuk!

We bestelden er ook sapjes/smoothies. Op de foto hierboven houd ik het blauwe drankje vast, dit was een mermaid latte! Amandelmelk en spirulina o.a. Ja… Het zag er toffer uit dan het smaakte, bah haha! Maar wel gezond ;)

Voor onze 2e dag hadden we weer een leuke activiteit gepland samen met 1 van de fotografen (David) die er tijdens de persreis ook bij was. Hij komt oorspronkelijk uit Duitsland en woont zelf al enkele jaren op Aruba en omdat hij vrij was van werk na de persdagen, wilde hij met een vriend de zee op. Hij vroeg ons gezellig mee, omdat ze ook een gezonken schip zouden bezoeken en dat hadden wij gemist op de eerste persdag. Super lief dat hij ons in zijn vrije tijd mee vroeg, met zijn eigen vrienden erbij. We hebben veel gesnorkeld, een mega groot gezonken schip gezien en foto’s geschoten. Het was zooooo’n toffe middag! Ik wil ook een boot… en wonen op Aruba haha!

Alleen Pauline, Jenny en ik pasten op de boot, de rest van de groep deed iets anders. Volgens mij gingen zij naar de Aruba Aloe farm en de butterfly farm, je kunt in ieder geval voldoende doen op het eiland.

We hebben zelf zeesterren gezien, zebra visjes en noem het maar op. Verder dronken we biertjes en besloten we erna om samen te eten. Zo gezellig! 

Hij nam ons mee naar The Local Store, een gezellig maar casual tentje met lampjes overal. Je kunt hier o.a. super lekkere chicken wings en burgers eten, yummmmmm! Er schoven nog veel meer mensen aan en de hele groep was compleet op 1 iemand na. Daarna kwam David met een nog beter idee: met z’n allen in zijn Jeep off-road gaan naar een geheime hele toffe plek, voor een kampvuurtje en wat drankjes. 

We reden zo ver mogelijk totdat we moesten overstappen op de Jeep. We pasten er met 10 man in, wat echt bizar is maar zijn auto is echt enorm groot. Daarna gingen we een stukje offroad en toen kwamen we bij een mega mooie plek aan de zee uit. Omdat er een nieuwe maan kwam die nacht, was de lucht extra helder en gevuld met sterren. De fotografen onder ons gingen helemaal los met de lange sluitertijd! Hopelijk kan ik die foto’s snel delen, waarschijnlijk zet ik ze dan op Instagram dus volg me vooral als je dat nog niet doet!

We hadden en koelbox met drankjes mee, maakten een kampvuurtje en schoten de meest bizarre en creatieve nachtfoto’s. Het was mega gezellig, zo gezellig dat we om 4 uur snachts pas thuis kwamen haha!

Bij onze vaste ontbijtspot kregen wij ineens een ontbijtje cadeau, voor ons alle 6! Te lief voor woorden, we wilden het niet aannemen omdat we met zo’n grote groep waren maar ze stonden erop. Pauline en ik ontvingen de ananas bowl, deze is super fotogeniek en tof. Deze foto maakte zij trouwens per ongeluk, maar ik vond hem uiteindelijk wel leuk geworden haha!

We hebben eventjes gelegen, toen zijn we eventjes wezen shoppen in Oranje Stad, weer daarna bezochten we Starbucks voor een ijskoffie, gingen we SUPPEN op de zee en genoten we van een zonsondergang op het strand.  The good life. 

Op Eagle Beach vind je trouwens deze prachtige schuine bomen en ook deze schommel, daar moest ik natuurlijk een foto mee maken want #Ihavethisthingwithswings 

Eerst drie goed gevulde persdagen en daarna 4 dagen vrije tijd, dat was echt ideaal om content te schieten en om te doen wat bij ons past, wat weer zorgt voor een goed artikel. Erg slim! Ook waren er fotografen mee tijdens de persdagen wat enorm hielp met het schieten van foto’s, want ik had Larissa niet bij me om me te helpen. Ik was best wel zenuwachtig op het begin, niet alleen voor het vliegen in mijn eentje maar ook eigenlijk omdat ik bang was dat ik geen aansluiting zou vinden met iemand, want zo kan dat gaan. Ik ben ook best wel verlegen en op mezelf soms! De laatste dagen dacht ik daarom eigenlijk in mijn eentje door te brengen en omdat ik rijangst heb, zou ik dan ook nergens heen kunnen rijden. Zo zie je maar weer dat dingen enorm anders kunnen lopen dan je zou denken. Ik maakte gemakkelijk nieuwe vrienden die met mij wilden chillen tijdens de vrije dagen. Na enkele dagen hadden we zelfs de tussendeur die 2 huizen met elkaar verbond geopend zodat het plotseling 1 groot groepshuis werd. We gingen carpoolen en ik was elke dag graag de chauffeur. I mean… Wie had dat gedacht! Ik heb het enorm leuk gehad en heb nog veel meer foto’s, video’s en verhalen om te delen :) 

Maak jij jezelf ook wel eens bang met je eigen gedachten? En blijkt je voorspelling dan vaak waar?

Liefs Tara
@taraverbon

3 makkelijke kerst diy's met zelfdrogende klei
Action lampjes app testen + glitter Dr Martens! - Weekvlog #6
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties

 1. 11 december 2018 / 10:44

  Wat een mooie reis heb je gemaakt! In je eentje op reis lijkt me best spannend inderdaad, maar ook heel goed dat je het gewoon gedaan hebt. Weer wat overwonnen!

  • Tara
   Auteur
   11 december 2018 / 20:13

   Hi Liset, het was zeker mooi, een hele leuke herinnering heb ik eraan! En ja, dingen moet je soms gewoon doen! :) xx

 2. 11 december 2018 / 13:31

  Wow wat een prachtige foto’s! En wat tof dat je uiteindelijk je rijmangst hebt overwonnen en nieuwe vrienden hebt gemaakt, zo zie je maar dat dingen heel anders kunnen lopen dan je vantevoren verwacht :-)

  • Tara
   Auteur
   11 december 2018 / 20:14

   Hi Marjoleine, dankjewel!!! En ja, spannend, hoewel het weer makkelijk terug kan komen die angst dus ik moet het eigenlijk een beetje blijven doen nu. En ja, zo leuk allemaal, ik hoop ze ooit weer eens tegen te komen! xx

 3. Rita
  11 december 2018 / 20:56

  Heel goed gedaan Tara, zo zie je maar dat dingen anders kunnen lopen dan je denkt! Soms moet je iets op z’n beloop laten en wat heb jij een geweldige week gehad!

 4. Denise
  18 december 2018 / 12:35

  Ik maak mezelf zeker bang met mijn gedachtes.
  Het wordt gelukkig wel steeds beter. Ik vind het echt knap dat je in je eentje naar een eiland gaat en daar nieuwe mensen leert kennen en het super leuk hebt!

  Het eten, de drankjes en de flamingos zijn echt goals ❤️

  X

@Endlessweekendnl

7   299
3   240
5   266
6   130