Mijn rosacea en laserontharing behandelingen

Al weer een aardige tijd geleden bezocht Larissa elke maand de kliniek in Bussum voor haar acne behandelingen, kan je je dat nog herinneren? Mocht je geïnteresseerd zijn hierin dan kun je er hier meer over terug lezen. Inmiddels is de naam van de kliniek veranderd naar Huid & Laser Utrecht en zijn ze naar Utrecht verhuisd! En dat is heel prettig, want sinds een paar maanden bezoek ik ook regelmatig deze kliniek maar dan voor laserontharing en vanwege mijn behandelingen voor rosacea in mijn gezicht. Lees je mee?

Voordat ik verder ga met deze update wil ik nog eventjes het nieuwe interieur laten zien. Want naast een nieuwe naam waren zij ook klaar voor een nieuwe look! De kliniek ziet er mooi en wit uit, lekker clean met hier en daar houten details waardoor het toch nog prettig aanvoelt en zeker niet te klinisch. Ik voel me hier in ieder geval elke keer weer op mijn gemak. Plus het allergrootste voordeel is dat Huid & Laser nu in Utrecht gevestigd is, waardoor ik er in een paar minuten naartoe fiets.

huidlaser_-3
huidlaser_-4

Al-tijd rode wangen

Toen ik laatst ontdekte dat er een behandeling bestond voor de chronische roodheid in je gezicht kon ik dit eigenlijk niet meer uit mijn hoofd krijgen. Van jongs af aan heb ik standaard rode koontjes en ik vroeg me altijd af of dat ooit nog vanzelf weg zou gaan. Later ontdekte ik dat het blijvend was én merkte ik dat het door de jaren heen eigenlijk alleen maar erger is geworden. Vooral in de afgelopen twee jaren lijkt de roodheid in mijn linkerwang flink te zijn toegenomen, wat ik niet meer zo goed meer kan verbergen met make-up.

Rosacea betekent letterlijk “rood als een roos” en daar heb ik ‘last’ van op mijn wangen en dan voornamelijk aan de linkerkant. Naast de roodheid had ik ook regelmatig last van jeuk en bultjes in dat gebied, dat ging gepaard met gevoeligheid en irritaties. Het zou goed kunnen dat het je eerder niet is opgevallen en dat komt omdat ik nog in het beginstadia van deze chronische huidaandoening zit en de roodheid nog redelijk kan verbergen met foundation. Wel schijnt er tegenwoordig wat meer roodheid door de foundation heen, die ik daarna met concealer kan verbergen maar toch bleef je natuurlijk de bultjes daar nog wel zien!

Volledig make-up loos de deur uit gaan doe ik eigenlijk niet meer want ik smeer altijd wel iets op mijn wangen om vragen en opmerkingen als ‘heb je het zo warm? Je hebt zulke rode wangen!’ die ik standaard te horen krijg te voorkomen. Ik snap die vragen wel hoor, maar ik heb er niet altijd zin in haha!

Het behandelen van mijn wangen is geen noodzaak, maar ik wilde dit heel erg graag wel laten doen omdat ik het super fijn zou vinden om hier minder last van te hebben. Ik vond het stiekem een beetje spannend om de stap te nemen en op consult te gaan maar omdat ik al vertrouwd was met Raquelle (een van de medewerksters bij Huid & Laser Utrecht en tevens een oude vriendin van Larissa) wist ik dat ik in goede handen was. Na het consult is mij verteld dat ik last heb van acne rosacea en dat het goed te behandelen zou zijn. Ook ben ik op de hoogte gesteld dat het niet definitief te verhelpen is aangezien het een chronische huidaandoening is, maar de behandelingen zouden zeker wel de symptomen gaan verminderen. Ik ben ervoor gegaan en momenteel word ik behandeld met IPL voor egale roodheid (zie foto’s hierboven) en heb ik al 3 afspraken achter de rug. De irritaties zijn nu al grotendeels verdwenen maar de roodheid is nog wel aanwezig op mijn wangen (op de allereerste foto van dit artikel zie je mijn wangen na de behandeling).

Als ik over een tijdje klaar ben met de behandelingen (het kan een paar maanden duren) kan ik je echt resultaten laten zien en dan wil ik er ook een uitgebreid artikel over schrijven met veel informatie en natuurlijk mijn ervaring. Mocht je al vragen over deze behandeling hebben, stel ze dan alvast in de comments hier beneden en dan zal ik ze tegen die tijd proberen te verwerken in mijn artikel!

Naast de behandeling voor rosacea onderga ik momenteel ook nog een andere behandeling:

huidlaser_-7
huidlaser_-5

Laserontharing

Al jarenlang ben ik geïnteresseerd in laserontharing, maar echt de stap nemen vond ik eigenlijk toch wel erg lastig en spannend, ondanks dat het internet inmiddels volstaat met filmpjes en video’s over deze behandelingen. Nu ik alweer 26 jaar oud ben leek het mij tijd om eindelijk eens actie te ondernemen, beter research te gaan doen en op gesprek te gaan. Wat bleek? Er bestaan enorm veel soorten behandelingen maar helaas bleek niet alles geschikt te zijn voor mijn getinte huid. Boohoo..

Zo zie je vaak foto’s en filmpjes van IPL behandelingen langskomen op social media, met gel op de benen en een grote glimlach van de meiden die de behandeling ondergaan. ‘Definitief  en pijnloos ontharen’ zetten ze erbij. Maar wist je dat ontharen is eigenlijk nooit 100% definitief is? Je zult zeker wel met deze behandelingen een flinke vermindering in haargroei zien maar het klopt toch niet helemaal. Verder blijkt IPL ook niet geschikt te zijn voor iedereen met een tintje (zoals ik) tot een donkerdere huid. Dit heeft te maken met het pigment in de huid. Wordt er toch IPL gebruikt dan kunnen er complicaties optreden, zowel lichte als donkere pigmentvlekken ontstaan en in sommige gevallen (ja ik schrok hier ook van) kan de haargroei zelfs toenemen. Wait what?!

Maar maak je geen zorgen, met de juiste informatie en het juiste advies komt alles goed. Ik heb namelijk ontdekt dat ik toch laserontharing kan ondergaan. Bovenstaande informatie heb ik namelijk tijdens mijn consult bij Huid & Laser Utrecht geleerd, waar Raquelle mijn huid en haartjes goed heeft bekeken en vervolgens mij een duidelijk en uitgebreid advies heeft gegeven. Bij Huid & Laser Utrecht beschikken ze namelijk over meerdere ontharingslasers die ingezet kunnen worden voor iedereen met een getinte of zelfs donkerdere huid. Yay, dat was fijn nieuws dus! Inmiddels heb ik een aantal behandelingen gehad voor mijn oksels en armen en zie ik ook al resultaat!

Ook over deze behandelingen wil ik graag een uitgebreid artikel schrijven met meer informatie over het laserontharen bij Huid & Laser Utrecht! Ben jij ook geinteresseerd in ontharen en heb je vragen hierover? Let me know en stel ze gerust in de comments!

Het is een langdurig traject, maar ik ben zo enorm blij dat ik de stap heb genomen omdat ik hier al erg lang naar uitkeek. Het is gek hoe je soms iets heel erg graag wilt, maar toch niet de stap durft te nemen. Heb je dat gevoel ook met iets? Ik hoop je met dit artikel in ieder geval meer informatie (en motivatie om een stap te zetten) te geven en ik kan niet wachten om straks een nieuwe update te delen!

Ben jij al bekend met rosacea en laserontharen? En heb jij hier nog vragen over?

Liefs, Tara
@taraverbon

Weekly Snaps #66
Leuke update & een nieuwjaarswinactie!
Deel:

13 Reacties

 1. 12 januari 2018 / 08:36

  De praktijk ziet er prachtig uit! Ik ben benieuwd naar het resultaat :)

 2. 12 januari 2018 / 11:18

  Mooi om te horen dat laserontharing ook geschikt is voor de getinte huid. Ik overweeg de stap ook te nemen. Ik krijg van scheren namelijk toch vaak een licht geïrriteerde en jeukende huid. Weet je of laserontharing ook geschikt is voor de gevoelige/droge huid?

  Liefs,
  Sherana

 3. 12 januari 2018 / 11:42

  Ik ben vooral heel benieuwd naar je rosacea behandeling! Mijn moeder heeft hier last van en ik vrees dat ik haar achterna ga. Het zou dus wel fijn zijn om te weten dat er eventueel iets aan te doen is. Wat ziet de kliniek er trouwens prachtig clean uit, zeg! Malou x

 4. Elsa
  12 januari 2018 / 14:12

  Ik zou ook echt heel erg graag naar de kliniek gaan om mijn acne te laten behandelen zoals Larissa maar ik kan het mij als 21 jarige helaas echt niet veroorloven om hier honderden euro’s aan uit te geven :(

  • Tara
   Auteur
   12 januari 2018 / 14:49

   Hi Elsa! Je kunt altijd eerst op gratis consult komen zodat je weet welke behandelingen van toepassing zijn en wat de kosten zijn. Misschien heb je er al naar gekeken maar afhankelijk van hoe jouw huid eraan toe is en afhankelijk van je zorgverzekeraar, kun je misschien wel wat vergoed krijgen, wie weet! xx

   • Elsa
    12 januari 2018 / 15:26

    Op de website staat bij de prijslijst dat een consult ook al 35 euro kost. Goed idee, ik zal mijn moeder eens laten navragen of je daar een vergoeding voor kan krijgen. Want ik woon nog thuis en voor cremetjes etc tegen acne wil ze wel bijleggen maar van behandelingen is ze niet echt fan xx

 5. 12 januari 2018 / 15:48

  Van rosacea heb ik wel eens wat van gehoord maar nooit echt over gelezen. Zelf ben ik net overgestapt van zorgverzekering waar ik haartjes kan laten weglaseren tegen een grote vergoeding :)

  • Sarah
   12 januari 2018 / 23:29

   Mag ik vragen welke verzekeraar dat is hahahah?

 6. Sara
  13 januari 2018 / 09:38

  Ik ben een tijdje nieuwsgierig naar het verwijderen van je haren door middel van de Philips lumea ipl. Zelf heb ik ook een getinte huid met donkerhaar en ben erg benieuwd of er mensen zijn die ervaring hebben met dit apparaat.

 7. Denise
  17 januari 2018 / 11:30

  Interessant artikel!
  Ik ben altijd bang dat er heel veel risico’s aan laser ontharing zitten. Dat je bijvoorbeeld een verhoogd risico hebt op dingen als huidkanker etc. Hebben jullie daar informatie over?

  X

 8. Stephanie
  20 januari 2018 / 01:06

  Wat fijn dat het centrum nu een stuk dichterbij is. Ben heel benieuwd naar jouw ervaringen met laserontharing. Zelf ben ik er erg positief over. Ik ben altijd onzeker geweest over de gigantisch donkere haartjes op mijn onderbenen. Ze kwamen zo snel terug! Als ik ze het ‘s ochtends schoor had ik ‘s avonds alweer stoppels.. in 2015 ben ik getrouwd en via een bruidsbeurs ben ik toen terecht gekomen bij een schoonheidsspecialiste die ook visagie en haar deed. In haar salon kwam op een gegeven moment iemand van een laserkliniek en heb ik een proefbehandeling gehad voor mijn oksels. Dat beviel zo goed dat ik ook mijn onderbenen heb laten doen (Heb ik overigens grotendeels vergoed gekregen van CZ). Volgende week ga Ik, na dik anderhalf jaar en een zwangerschap tussendoor, terug voor een nabehandeling. De haargroei is echt minder/weg, ik heb zo hier en daar nog een haartje zitten maar ik denk dat die straks ook wel gaan wegblijven. Ik ben er zo blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

@Endlessweekendnl

1   167
6   364
6   440
1   354