Eventjes terug naar de bron…

Spa2_-3
Spa1_
Spa2_-14
Spa2_-10

Vorige week donderdag en vrijdag bezocht ik Spa in België (zoals je ook in mijn weekly snaps hebt kunnen lezen) voor een inspiratie event van Spa water. In dit artikel neem ik je mee op deze reis en vertel ik je alles over het event waarbij we o.a. ook een fotoworkshop kregen. Dit is niet een gesponsord artikel trouwens, maar het is alweer even geleden dat ik een plog deelde op onze blog en dat leek me dus wel weer eens leuk om te doen!

Een bezoekje aan Spa (België)

De persreis begon met een lange reis in de trein van Utrecht naar Maastricht omdat we daar samen met een groepje bloggers zouden we verzamelen. Vervolgens namen we met z’n allen de taxibus richting het hotel, het Raddison Blu Palace Hotel in Spa. Bij de persreis hoorde namelijk ook een overnachting, heerlijk!

Je zou denken dat ik aan alleen een rugzakje genoeg zou hebben, maar als je me stiekem nog beter kent dan kon je ook verwachten dat ik gewoon een trolley koffer mee zou nemen. En dat was deze om precies te zijn – mijn nieuwe favoriet! Spa staat bekend om zijn vochtige en koude klimaat en gemiddeld valt er 2 keer zoveel regen en sneeuw in Spa dan in de rest van België. Van tevoren had ik dan ook te horen gekregen dat ik regenlaarzen zou krijgen en in een trolley krijg je die gewoon weer makkelijk mee naar huis. Hey, smart thinking toch? ;)

Toen ik de kamer binnenstapte vond ik naast de regenlaarzen ook een pakketje met nog veel meer leuke goodies, namelijk een warm dekentje, Spa water (of course!), nootjes, chocolade en een vegan energiereep. Allemaal producten om deze 2 dagen mee te overleven, echt super lief!

Een bezoekje aan Spa (België) Een bezoekje aan Spa (België)

We hadden even de tijd om ons op te frissen en daarna doken we een zakelijke ruimte in voor een presentatie, de eerste kennismaking met Spa en met de natuurzuiverheid van het Spa mineraalwater. Dit was erg interessant! Daarbij genoten we van een heerlijke lunch en natuurlijk een hele hoop Spa water.

Spa2_-6
Spa2_-5

Vervolgens bezochten we Spa Monopole, waar Spa mineraalwater gebotteld wordt. Ik ben altijd super gefascineerd door alle machines in de fabrieken dus dat is altijd leuk om te zien. Wie is daar nog meer een beetje geobsedeerd mee? Ik zou echt urenlang op een stoeltje kunnen zitten, starend naar de flesjes water die voorbij komen rollen op een lopende band.

I know, I’m crazy.

Daarna gingen we letterlijk terug naar de bron en bezochten we de Venen, het ongerepte natuurgebied waar het Spa mineraalwater zijn oorsprong heeft. Kun je geloven dat ze het hier gewoon zo uit de grond halen? Echt tof eigenlijk! We maakten hier een mooie wandeling en beklommen ook nog even deze toren, waar we een mega goed uitzicht hadden op de natuur.

Spa2_-9
Spa2_-10

America Today jacket / Comegetfashion jeans / Forever 21 sweater / Rains bag / Aliexpress necklace (shoplog)

Van tevoren kregen wij instructies om warme en comfortabele kleding mee te nemen, vanwege de wandelingen die we zouden maken en ook vanwege de lagere temperaturen in Spa. Mentaal was ik totaal nog niet klaar voor de Herfst, maar qua kleding gelukkig wel! Dit was de eerste keer sinds tijden dat ik weer een tanktop droeg met daarover een trui én een leren jasje.

Verder nam ik mijn rugzak van Rains mee omdat ik stiekem een beetje bang was voor een plensbui en hiermee zou ik mijn camera wel kunnen beschermen, maar gelukkig viel het mee! We hadden eigenlijk juist geluk met het weer want het zonnetje scheen zelfs nog een paar keer door de wolken heen. Heerlijk!

Tijdens dit event ontmoette ik een aantal nieuwe bloggers, waaronder de vrolijke meiden Kayleigh (gastblogger van Food Love and Happiness, hierboven op de foto) en Renée van o.a. Girlscene (zij maakte hier de foto). Super leuk om jullie ontmoet te hebben girls, door jullie was dit weekendje extra gezellig!

Spa2_-13
Spa2_-14

Na een complete fotoshoot met Kayleigh en Renée bovenin de toren en na een lange wandeling, reden we een stukje door om vervolgens het pure mineraalwater te proeven bij de bron Géronstère. Hoe cool is dat? Dit water zou ongeveer hetzelfde smaken zoals Spa vroeger tijdens de middeleeuwen smaakte, maar het is weer niet te vergelijken met het Spa water van nu. Het grote verschil zit hem namelijk in de hoeveelheid ijzer in het water. Tegenwoordig wordt dit eruit gehaald namelijk.

Enne, hoe smaakt dat nou? Stel jij je nu eens voor hoe water en ijzer samen zou smaken. Ok, heb je het in gedachten? Nou, zo smaakt het wel een beetje! Ik maakte vooral de associatie met bloed (iew!) en ik vond dit water daarom ook niet zo prettig om te drinken. Máár ik vond het wel super gaaf om dit ooit eens geproefd te hebben, zo uit de natuur en muur! Ook leuk feitje is dat vrouwen die graag zwanger willen worden Géronstère bezoeken voor geluk! En eigenlijk komt dat dus vooral door de hoeveelheid ijzer in het water.

Spa2_-15
Spa2_-16

Daarna namen we plaats op het verwarmde terras en genoten we van een heerlijk soepje gemaakt van lokale paddenstoelen. Hierna was het tijd om de bikini aan te trekken want we bezochten de Thermen van Spa, deze doen herinneren aan de bijzondere kuurgeschiedenis van Spa. Met een kabelbaan (yay!) gingen we een heel stuk omhoog en daarna konden we genieten van een zwembad, sauna en stoombad. Oh dat was heerlijk! Helaas kon ik geen camera meenemen hier naar toe, maar dit was wel echt een hoogtepuntje van deze persreis. Genieten van het prachtige uitzicht en ontspannen tegelijk.

Spa2_-17
Spa2_-19
Spa2_-18
Spa2_-20

Helemaal voldaan liep ik de Thermen weer uit en eigenlijk kon ik al bijna mijn bed induiken omdat ik zo zen was geworden, maar ik moest nog even wachten want het was tijd om te eten en daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. We liepen naar het beste restaurant in deze omgeving genaamd ‘L’Art de Vivre’ in het plaatsje Spa voor een heerlijk 3-gangen diner met een wijnarrangement. Dit was zooo lekker! We hebben zo’n 3 uur gedineerd en vooral heel veel gekletst met elkaar. Je kunt je voorstellen dat ik daarna sliep als een roos!

De volgende ochtend kregen we een fotoworkshop/Instagram workshop van natuurfotograaf Eelco Roos en daar keek ik echt naar uit. We hadden elkaar al ontmoet tijdens het diner en nu was het tijd voor de echte tips. Het was super inspirerend en ondanks dat ik eigenlijk al een hele hoop wist, heb ik toch weer wat nieuwe dingen geleerd!

We kregen vervolgens de opdracht om een foto van Spa producten te maken zoals van de laarzen of van het waterflesje, ook moesten we portretten schieten van elkaar en vooral heel veel lol hebben. We liepen de Venen door, zochten mooie plekjes uit en deden goed ons best. Hierna zouden we de foto’s met z’n allen bewerken via apps op onze telefoon, met hulp van Eelco en natuurlijk ook delen met elkaar. Ik ben dol op het maken van foto’s voor mijn Instagram account en voor onze blog, dus ik vind het altijd leuk om weer wat nieuws te leren!

Welke vind jij het leukst of mooist gelukt?

Daarna was het alweer tijd om naar huis te gaan en ook om de verjaardag van mijn vriend diezelfde avond nog te vieren met vrienden. Ik was moe van deze gezellige en leerzame persreis, maar tegelijkertijd zat ik ook vol energie! Het is echt ongelooflijk hoeveel je eigenlijk kunt doen in anderhalve dag en hoe lang het dan lijkt te duren. Dit leek wel een mini vakantie en ik heb er dan ook enorm van genoten. Dankjewel Spa voor de uitnodiging en de gezellige dagen!

Ben jij wel eens in Spa geweest? En hoeveel glazen water drink jij eigenlijk op een dag?

Liefs Tara
@taraverbon

Mijn verjaardag cadeaus
Aliexpress shoplog met sieraden, gadgets en meer!
Deel:

9 Reacties

 1. 12 september 2017 / 06:51

  De omgeving ziet er heel mooi uit, super leuk dat jullie ook zo’n fotoworkshop kregen!

 2. 12 september 2017 / 07:55

  Wat een leuke trip zeg! Ik vind zo’n proces met machines ook altijd erg gaaf. Toen ik nog op school zat had ik voor een opdracht Campina benaderd om een kijkje in de fabriek te krijgen. Dat was zo gaaf om te zien! En zo ontzettend leuk dat ze mij binnen lieten. <3

 3. 12 september 2017 / 08:18

  ik ben er zelf in 2010 al eens op vakantie geweest :) toen bleek dat kamperen niet mijn ding was :’)

 4. Rita
  12 september 2017 / 08:48

  Leuk zo’n artikel met zoveel foto’s! Ik drink veel te weinig, vooral als ik bezig ben, maar ik probeer eraan te denken.
  en qua foto, vind ik de foto met laarzen en rains tas erg mooi.

 5. Wendy (B)
  12 september 2017 / 13:50

  Dat hangt van dag tot dag af hoeveel water ik drink.
  Bijvoorbeeld als het warm weer is en ik moet een ganse dag werken, kan dat wel 2 liter zijn.

 6. Naomi
  12 september 2017 / 22:57

  Oeh die foto met de laarzen en de rails tas is echt heel goed gelukt!👌

 7. 13 september 2017 / 10:14

  Wat een heerlijke omgeving! Het is zo bijzonder om gewoon puur natuur water uit de bron te drinken. Dat heb ik ook gedaan toen ik in Indonesië was. Zo uit de bergen gedronken!

 8. 14 september 2017 / 12:34

  Super leuk dat je daar bent geweest! Vind het echt een wonder dat het Spawater daar gewoon uit de grond komt. Gelukkig maar dat het ijzer er nu uit wordt gehaald want ik zou denk ik ook echttt aan bloed moeten denken.

 9. 18 september 2017 / 11:29

  Leuk artikel en leuke foto’s! En ook heel herkenbaar wat je schrijft over de fabriek haha. Ik hou ook altijd van die programma’s op Discovery of National Geographic. Inderdaad heel fascinerend. Leuk om te zien waar zo’n product vandaan komt en heel leerzaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *