Deze rugtassen zijn hip en duurzaam!

Rugtassen vinden wij echt te gek! Niet alleen omdat je er vaak lekker veel in kwijt kunt, je je handen vrij hebt en omdat het een stuk makkelijker dragen is wanneer je te veel zooi meezeult. We vinden het ook gewoon super stylish! Als het om fashion meets function gaat zijn we meteen geïnteresseerd, gooi er dan nog wat duurzaamheid in de mix en we zijn helemaal om. In dit artikel laten wij onze 2 nieuwe rugtassen zien die we hebben besteld in de Duifhuizen webshop. Lees gauw verder om te zien welke onze nieuwe favorieten zijn!

We mochten ieder een tas uitzoeken bij Duifhuizen en dat lieten wij ons geen twee keer zeggen. Wij hielden wel in ons achterhoofd dat we niet alleen een mooie tas wilden hebben, maar ook een duurzaam exemplaar. Natuurlijk vinden we het belangrijk om er leuk uit te zien, maar we geven ook om het milieu. Wie niet trouwens? Gelukkig zien we steeds vaker producten die hierop inspelen en op die manier kan je een steentje bijdragen zonder dat je hoeft in te leveren op de looks.

Fjällräven – Re-Kånken

Van het merk Fjällräven heb ik jaren geleden (echt wel zo’n 10 jaar terug al) een rugzakje gekregen van Serena en ik heb deze nog steeds trouwens! Zij was op vakantie geweest en bracht hem mee als souvenir. Ze zei tegen me “deze tas is echt super hip daar, Taar“. En nu nog steeds is de tas een hit en ook nog steeds in Nederland, het zal je vast niet zijn ontgaan want ik zie ze heel regelmatig bij anderen op straat. Niet zo gek ook, want het is de perfecte basic, hij ziet er ook nog tof uit en hij is zo duurzaam als maar kan. Zeker deze nieuwere versie van de Kånken die laatst is uitgekomen: dit is de Re-Kånken. Deze tas bestaat uit enkel een soort garen, gemaakt van gerecyclede plastic flessen – say whuuuut! Om minder water, energie en chemicaliën te gebruiken is dit garen tijdens het spinnen al geverfd. Extra duurzaam dus & I love it!

Degene die ik heb uitgekozen is geheel zwart en dat was geen verrassing voor je natuurlijk. Het past eenmaal goed bij mijn garderobe en bij wiens garderobe niet eigenlijk haha! Het leuke aan dit nieuwe model is ook dat het logo nu ook helemaal zwart is en daardoor minder opvalt dan op de gewone Kånken. Dat vind ik eigenlijk nog ietsje mooier staan zo all-black. Zeker op een zwarte jas/outfit en dat maakt hem net dat beetje extra stoer en ook zeker wel fashionable wat mij betreft.

Aan de zijkanten vind je 2 vakjes voor een flesje drinken of je parapluutje, in het grote vak kun je een hele hoop kwijt en hij ritst ook echt helemaal open zodat je er goed bij kan, zeker als ‘ie op zijn rug ligt. In het grote vak heb je nog een flapje en daarachter kan je bijvoorbeeld je notitieboekjes bewaren – of je laptop, mijn Macbook 13Inch past er bijvoorbeeld. Voorop vind je ook nog een klein vakje met een rits waar je ook nog wat items in kwijt kunt zoals een lipstick of sleutels. De hengsels kan je met elkaar verbinden zodat je de tas ook fijn in de hand kunt dragen. Het design is na al die jaren nog steeds echt top en daarmee is deze rugtas ook echt tijdloos!

Rains – Mini Smoke

Je hebt vast de Rains tas van Tara wel eens zien langskomen hier op onze blog, op YouTube of op haar social media accounts. Logisch, want ze is helemaal gek op die tas en ze heeft mij inmiddels ook helemaal enthousiast gemaakt over dit merk en het ontwerp. Deze tas is niet alleen prachtig om te zien, maar hij is ook nog eens erg handig. Zo past je laptop erin, heeft hij een ritsvakje binnenin en ook eentje aan de achterkant, tegen je rug aan. Vooral van dit vakje op de rug zijn we fan want hij betekent nooit meer worstelen met je tas in de trein, want dat vakje is perfect om je telefoon of ov-chipkaart in op te bergen zonder dat je je tas van je rug af moet halen. Zo chill!

Tara heeft overigens het normale formaat waar je een laptop van 15″ in kwijt kunt, maar omdat wij een kleinere laptop hebben kon ik ook voor het Mini model gaan waar een 13″ laptop in past. Deze is (zoals de naam al zegt) net wat kleiner, maar nog steeds zeker ruim genoeg om nog je essentials in mee te dragen. De kleur is ook heel bijzonder, het is een combinatie tussen grijs en paars. Perfect om m’n standaard zwarte looks een klein beetje mee te breken haha.

Naast het feit dat ik deze tassen er echt heel gaaf uit vind zien en dat ze ook waterdicht zijn (wel zo handig hier in Nederland haha), zijn ze ook nog eens duurzaam. Zo zijn de producten van Rains ook gemaakt van gerecycled materiaal, waaronder PET-flessen die aan de binnenkant in een waterdichte polyurethaan coating zijn verwerkt waardoor de tas lichtgewicht is en waterdicht. Tara heeft een tijdje terug trouwens een volledig artikel aan haar andere Rains tas gewijd op onze reisblog Travellab.nl, check ook zeker dat artikel voor nog meer info over deze tassen!

En mocht je benieuwd zijn nog meer leuke duurzame rugtassen, check dan ook eens de volgende merken in de webshop: MicMacbag, MYOMY, TOMS, O My Bag en Aunts & Uncles.

Wat vind jij van onze nieuwe rugtassen? En wat vind jij van duurzame mode?

Liefs, Larissa en Tara
@larissaverbon / @taraverbon 

Weekly Snaps #16
10 dingen waar ik blij van word in de winter
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

31 Reacties

 1. 27 januari 2017 / 06:55

  Ik vind het echt mooie tassen. Bij duurzaam denk ik aan bruine tassen. Maar dit is veel moderner. Gaaf!

  • 27 januari 2017 / 13:17

   Haha echt he, ja het hoeft dus niet zo suf te zijn als het klinkt! xx

 2. Britt
  27 januari 2017 / 07:20

  Leuke rugtassen zeg! Ik vind vooral de eerste heel gaaf!

 3. 27 januari 2017 / 07:43

  Ik vind duurzame mode erg goed! Het enige nadeel voor mij is de prijs soms nog. De tassen vind ik heel tof!

 4. 27 januari 2017 / 08:10

  Wow echt prachtige rugzakken. Aangezien ik veel zwart draag vind ik de eerste het mooist. :)

 5. 27 januari 2017 / 08:40

  O die rugzak van Tara vind ik echt mega tof, ik wil heel graag nog eens een RAINS rugzak hebben. Zo mooi zijn die! Ook de Fjallraven rugzak vind ik erg gaaf, al had ik het denk ik wel leuker gevonden als het logo niet zwart was! Malou x

  • 27 januari 2017 / 13:16

   Ah dankjewel! Ja beide tassen zijn fantastisch. Op de originele Kånken zit trouwens wel een opvallender logo, die zal je mooier vinden dan ;) xx

 6. 27 januari 2017 / 08:40

  Wauw, wat hebben jullie er allebei een prachtig exemplaar bij. Ze zien er heel minimalistisch maar toch ook stijlvol uit. Vooral de Rains rugtas lijkt mij ideaal in ons regenachtige landje ;) Super fijn dat de tassen naast heel pretty ook nog eens duurzaam zijn!

 7. 27 januari 2017 / 10:15

  Wauw de tassen zijn erg tof, vooral de eerste!!
  Ik vind duurzame mode erg goed en als het ook nog is zo tof is, is het natuurlijk helemaal compleet!

 8. 27 januari 2017 / 10:51

  De Re-Kånken staat chic, zo helemaal in het zwart. Fijn dat jullie met duurzaamheid bezig zijn. :-)

 9. 27 januari 2017 / 11:46

  Wauw, wat een bijzonder model van Fjallraven Kanken <3. En echt ongelooflijk dat het 10 jaar geleden al zo'n hit was daar, hun bekende rugzak die iedereen hier nu draagt. Echt leuk! De Rains tas is ook echt een beauty. I love it! Fijne inspiratie dit! <3

 10. Edith-Sofia
  27 januari 2017 / 11:52

  Ik ben zelf niet zo van de rugtassen, maar deze zien er wel heel gaaf uit!

 11. Cher
  27 januari 2017 / 13:04

  Gaaf! Ik zit er ook al even aan te denken om een Rains rugzak te kopen, maar ik twijfel welke kleur.. Deze vind ik erg mooi, maar ook de zwarte, groene en de soil haha. Oh help.

  • 27 januari 2017 / 13:14

   I feel ya, I WANT THEM ALL! Ik heb zelf ook eigenlijk al 2 kleuren varianten, een zwarte en ook een groene (met 2 gespjes, weer een ander model) hehe dus ja. Het ligt een beetje aan je kledingkast, ik grijp het snelst naar mijn zwarte uiteindelijk. Good luck! xx

 12. 27 januari 2017 / 16:45

  Wat een super mooie tassen zijn dit! X

 13. 27 januari 2017 / 18:29

  Super leuke tassen en ook goed dat jullie aandacht geven aan duurzame tassen! Ik vind vooral de laatste heel tof en inderdaad dat ritsje op de rug is wel echt heel handig.

 14. 28 januari 2017 / 10:15

  Oeh de re-kanken is mooooooi! Ik ga het gelijk nog wat verder opzoeken, want ik houd er ook gewoon van als bedrijven zich inzetten voor het milieu. (:

 15. Melissa
  28 januari 2017 / 17:20

  Die Rains tas is zo ontzettend handig en fijn. Ik vind hem wel erg groot op m’n rug (ik heb ook de mini variant) maar ik vind het nog belangrijker dat hij praktisch is dus ik draag hem alsnog met heel veel liefde.

  De Fjall Raven tas heb ik ook. Ideaal als je een dagje gaat shoppen of ergens naar toe gaat waar je niet je schoolboeken mee moet slepen.

  • 29 januari 2017 / 22:42

   Haha ja, dat komt doordat ie zo vierkant is denk ik. Ik ben zelf Tara’s grotere model gewend dus ik vind de mini best wel meevallen haha. Grappig en leuk om te lezen dat je beide tassen hebt trouwens!!

 16. Lotte
  28 januari 2017 / 17:57

  Ik heb voor mijn werk een MYOMY paperbag crosbody tas! Niet goedkoop wel super kwaliteit en zeker duurzaam!

 17. 31 januari 2017 / 17:13

  Wat een toffe rugzakken allebei! Binnenkort komt mijn Fjallraven rugzak ook binnen, ben ik heel benieuwd naar :) Ik heb ongeveer dezelfde, alleen die met leer! Kan niet wachten om ‘m uit te proberen!

 18. 7 april 2017 / 11:07

  Al ben ik zelf niet heel erg fan van rugtassen, deze vind ik wel heel cool.

 19. Gewoon een vraagje...
  11 januari 2018 / 18:48

  Wat gebeurt er met de duurzame rugzak van zodra hij versleten is?

@Endlessweekendnl

8   308
3   242
6   268
6   131