Ringlicht voor je smartphone

smartphoneringlicht - 1

Ik kan me nog herinneren dat het nemen van selfies een beetje gek was, daarna kwam de selfie stick-hype op en werden er nog meer selfies gemaakt. Vandaag heb ik nog zo’n geweldige selfie-gadget op je te wachten staan: een ringlicht voor je smartphone!

smartphoneringlicht - 2

Toen m’n vriend terug kwam van zijn werktrip in Azië verraste hij me met een aantal souvenirs waaronder dit ringlicht voor je smartphone! Nu zal je misschien denken, ‘wat is een ringlicht?!’ Een ringlicht is een lamp in de vorm van een open cirkel. Het zorgt voor een mooi en effen licht en is daardoor heel geschikt voor je gezicht. Beauty-guru’s gebruiken deze lampen vaak voor het opnemen van video’s en je kan zo’n lamp herkennen wanneer je witte cirkels in de ogen ziet.

Dit zijn vaak grote lampen die in combinatie met een professionele camera worden gebruikt, maar nu is er dus ook een mini ringlicht voor je smartphone. Perfect voor het nemen van selfies!

smartphoneringlicht - 3

Het ringlichtje is verkrijgbaar in verschillende kleuren en ik heb hier de zwarte variant. Verder krijg je er ook een oplaadkabel bij, waarmee je het ringlichtje kunt opladen wanneer deze leeg is. Super fijn is dat de kabel via een reguliere USB werkt, zodat je vrijwel elke oplader hierop kunt aansluiten.

smartphoneringlicht - 4 smartphoneringlicht - 5

Aan de zijkant van het ringlicht bevinden zich twee schuifknopjes. Aan de ene kant heb je de aan/uit knop en aan de andere kant heb je knoppen voor 3 lichtstanden. Hiermee kan je het licht feller of zachter zetten, zodat je zelf het mooiste resultaat kunt bepalen zonder dat je het lampje verder of dichterbij hoeft te houden. Aan de onderkant heeft het ringlichtje een jackplug, die je in de ingang van je telefoon kunt steken zodat je alleen je telefoon hoeft vast te houden.

smartphoneringlicht - 6

Het ringlichtje werkt echter ook wanneer deze niet in een smartphone is geplugd!

smartphoneringlicht - 7 smartphoneringlicht - 8

Waarom ik zo blij ben met het feit dat het lampje ook werkt zonder ingeplugd te zijn, is dat de ingang voor de jackplug bij de iPhone 6 aan de onderkant van de telefoon zit. Hierdoor moet het ringlichtje dus ook aan de onderkant van de telefoon gestoken worden, waardoor het licht vanaf onder komt en wat meestal voor een minder mooi resultaat zorgt.

iphoneringlicht

Tijd voor de selfietest!

Ik heb het ringlichtje op mijn iPhone 6 geprobeerd met de verschillende lichtstanden. Hierboven vind je het resultaat en hieronder de beschrijvingen:

 • Zonder ringlicht: Deze foto is genomen in een omgeving zonder direct zonlicht. Zoals je ziet is de foto nogal korrelig en niet zo scherp.
 • 1e stand: Met de ringlicht op de eerste stand is de foto is al een stuk scherper en minder korrelig.
 • 2e stand: Met de 2e stand is de foto nog iets scherper en nog iets minder korrelig.
 • 3e stand: Op de laatste stand, de felste stand is de fotokwaliteit nog iets beter. Wel zie je goed dat het licht vanaf onder komt, wat minder flatterend is. Wanneer het licht van onder komt zie je vaak wallen wat beter en dat willen we natuurlijk niet haha!
 • In de hand gehouden: En als laatste besloot ik ook om het ringlicht je zelf in mijn hand te houden en deze te plaatsen op de meest beste plek. Ik heb op deze foto het ringlicht ten hoogte van de camera op de telefoon gehouden en dat zorgde voor dit mooiere resultaat.

smartphoneringlicht - 9 smartphoneringlicht - 10

Volgens mij is de iPhone 6 één van de weinige telefoons waarbij de jackplug aan de onderkant zit en ik wilde daarom ook graag kijken hoe het ringlichtje zou werken bij een telefoon waarbij de jackplug aan de bovenkant zit. Hierboven heb ik het ringlichtje ook met de Honor 6+ smartphone getest.

honorringlicht

 • Zonder ringlicht: Met matig licht vind ik de kwaliteit van deze camera ook erg matig. De foto pakt nog wat donkerder uit dan met de iPhone 6 camera.
 • 1e stand: Met het ringlichtje aan op de eerste stand is de kwaliteit van de foto ineens stukken beter. Al moet ik wel zeggen dat ik er nogal spierwit van word haha.
 • 2e stand: De 2e stand geeft al iets meer kleur in m’n gezicht en zorgt voor wat meer diepte in de foto. Ook hier is de kwaliteit van de foto vrij goed en nog iets je scherper dan bij de vorige.
 • 3e stand: De 3e stand geeft nog iets meer kleur in de foto en zorgt voor een nog iets scherpere foto. In dit geval vind ik de 3e stand het mooiste resultaat geven voor deze omgeving!

smartphoneringlicht - 11

Ik vond het super leuk om dit ringlichtje uit te testen en om het resultaat te zien! Het is een super kleine en lichte gadget die enorm veel kan doen voor het maken van een selfie en elke andere foto. Door zijn formaatje is hij gemakkelijk in elke tas mee te nemen, zodat je altijd extra licht te voorschijn kunt halen wanneer het nodig is. Ik vind het echt een super leuk ding en ik zou ’em zeker aanraden voor iedereen die gek is op het maken van selfies, maar ook zeker gewone foto’s!

Ik heb dit ringlichtje van m’n vriend gehad, maar ik heb uiteraard ook even opgezocht waar er zo’n eentje kan kopen. Ik ben tot nu toe alleen webshops hier, hier en hier tegen gekomen waarvan de verzending wel wat langer duurt, maar mocht je nog andere webshops weten (ook met andere met leuke gadgets!) dan mag je die zeker achterlaten in de comments!

Wat vinden jullie van het ringlicht voor je smartphone? En maak jij graag/vaak selfies? 

Liefs, Larissa
@larissaverbon

Vlog Vrijdag #54 - Fun in Parijs!
Cake in een mok recepten
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

27 Reacties

 1. 11 februari 2016 / 07:07

  Wat een grappig dingetje! Best slim om ook zo’n soort lichtje te maken voor iedereen die veel foto’s met zijn/haar telefoon maakt, ipv het alleen voor de ‘profs’ te laten bestaan :) Zelf maak ik eigenlijk nooit foto’s met mijn telefoon, omdat de kwaliteit van mijn camera daarop echt bagger is. Maar het idee is wel tof!

 2. 11 februari 2016 / 07:18

  Heel erg leuk en handig, selfies op een hoger niveau!

 3. 11 februari 2016 / 08:38

  Aaaah wat een tof cadeautje van je vriend. Vind het ook echt een geniale uitvinding! Vooral voor ‘s avonds of de momentjes dat je wat minder licht hebt lijkt het mij ideaal!

 4. 11 februari 2016 / 08:57

  Haha leuke gadget! Zo kan je nog eens goede selfies maken :)
  Ook leuk telefoonhoesje! Waar is die van? :)

 5. 11 februari 2016 / 09:01

  Hhahaha wat leuk! Het is dat ik zelf softboxen thuis heb om te filmen, en dus ook om foto’s mee te maken. Maar anders had ik misschien wel even op de websites gekeken! I loveee fotografie gadgets, moet ook wel als je een fotografie opleiding doet toch haha! Liefs

 6. Esmay
  11 februari 2016 / 09:36

  Hoi! Kun je niet gewoon je iPhone op z’n kop houden terwijl je de foto maakt (en eventueel later draaien)?

  • 11 februari 2016 / 11:07

   Dat kan wel en dat heb ik ook geprobeerd, maar dan heb je alsnog dat het lichtje wat ver zit van je camera en juist die twee zijn mooier om vlakbij elkaar te hebben voor het mooiste resultaat, zo weinig mogelijk schaduw in je gezicht! Het lampje schijnt namelijk al snel te ver boven je gezicht waardoor je wel sneller schaduwen krijgt, zoals onder je ogen waardoor wallen nog wat heftiger lijken haha!

   • Esmay
    11 februari 2016 / 19:32

    Haha, ohja daar had ik nog niet aan gedacht.

 7. 11 februari 2016 / 09:37

  Dit komt als geroepen! Ik heb dit nodig in mijn leven. Als ik ‘s avonds in de selfie-stemming ben kan ik dit gebruiken.
  Liefs,
  Elles

 8. 11 februari 2016 / 10:04

  Haha, wat een grappige gadget! Je ziet wel echt duidelijk verschil met en zonder ringlicht.

 9. 11 februari 2016 / 10:12

  wahhahah geweldig zeg !! Daar heb ik echt nog nooit van gehoord!

 10. 11 februari 2016 / 10:37

  Wauw, het resultaat is prachtig, maar wel een beetje jammer dat die jackplug bij de iPhone weer onderin zit.. Maar toch, ik zou zo’n ringlicht voor mijn mobiel (en stiekem ook voor mijn spiegelreflex) wel graag willen!

 11. 11 februari 2016 / 11:01

  Echt een hele leuke gadget, het effect is ook zo mooi.
  xx

 12. 11 februari 2016 / 12:33

  Ik vind de derde stand het mooiste bij je selfies. Deze dingen zijn wel verdomd handig haha! Ik ga eens een kijkje nemen.

 13. 11 februari 2016 / 12:59

  Gaaf! En niet eens duur :D ik denk.dat het ook handig is om ‘s avonds eten mee te fotograferen!

 14. t.
  11 februari 2016 / 23:40

  Ik had dit al eerder gezien. Ook hoesjes met een lampje die je aan kunt zetten! Helaas niet gevonden voor de galaxy s6. Eerste wat ik hierbij dacht is ownee bij mij zit de aansluiting onder. En bij jou toevallig ook! Ik vind het effect als je hem zelf vast houd wel heel mooi

  • 12 februari 2016 / 23:15

   Jaa, naar zo’n hoesje ben ik ook heel benieuwd maar ik heb nog niet een webshop gevonden die niet in Amerika zit waar ze de ‘echte’ verkopen! En ik koop liever niet van een Amerikaanse webshop vanwege de mogelijke invoerrechten :) Maar lijkt me ook wel heel handig, alleen dan is je telefoon wel een beetje bulky denk ik!

 15. 12 februari 2016 / 09:29

  Super leuk gadget! Ik ben geen selfie fanaat maar misschien is het inderdaad ook nog voor een ander soort foto’s leuk.

@Endlessweekendnl

7   299
3   240
5   266
6   130