Garnier Pure Active Intensive Gelscrub

garnierpureact_1

Mijn huid is een koppig en ingewikkeld orgaan, de ene keer ziet mijn huid er goed uit -momenteel mag ik echt niet klagen!- maar dat kan ook van het ene op het andere moment veranderen. Vooral tijdens de wintertijden heb ik een nog drogere huid dan normaal, met best wat onzuiverheden en rode en droge plekjes. Ik krijg vaak te horen dat ik eens een scrub moet gebruiken, maar in het verleden reageerde mijn huid hier niet heel erg lekker op. Laatst kregen we de Ganier Pure Active Intensive Gelscrub in de bus en wilde ik deze scrub eens een kans geven. 

Deze gelscrub is onderdeel van de Pure Active lijn van Garnier die al wat langer bestaat en recentelijk hebben ze de Ganier Pure Active Intensive Gelscrub anti-onzuiverheden met charcoal hier aan toegevoegd.

garnierpureact_2 garnierpureact_4

De PureActive Intensive scrubgel komt in een ruime tube van 150ml. Het beloofd overtollig talg en puistjes te verminderen en te helpen voorkomen. Zelf heb ik hier regelmatig wel last van, dus perfect om eens uit te proberen! Op de fles lees ik dat deze scrub geschikt is voor de vette tot probleemhuid, zelf heb ik geen vette huid en is mijn huid juist wat aan de drogere kant. Wel heb ik een vettere t-zone en vaak onzuiverheden op de t-zone als op mijn droge wangen.

De scrubgel bevat salicylzuur en charcoal die reinigende en absorberende eigenschappen hebben. Salicylzuur zien we vaak terug in reinigende producten, gezien het feit dat het vaak goed helpt tegen oneffenheden en mee-eters. Charcoal, of ook wel houtskool genoemd, zien we iets minder vaak en trok daarom ook meteen mijn aandacht. Houtskool heeft de eigenschap om onzuiverheden uit je huid te kunnen trekken. Op die manier wordt dan ook het vuil uit de poriën verwijderd. Daarnaast zitten er ook kleine scrubdeeltjes in de gel, die voor een fijne exfoliatie zorgen zodat de dodehuidcellen verwijderd worden en we een zacht velletje overhouden.

Verder ziet de ingrediëntenlijst er als volgt uit (op volgorde):
aqua/water, sodium laureth sulfate, polyethylene, salicylic acid, acrylates copolymer, sodium chloride, cocobetaine, charchoal powder, ci 77499/iron oxides, citric acid, glycerin, peg-150 distearate, peg-60, hydrogenated castor oil, polyglycerin-10, polyglyceryl-10 myristate, polyglyceryl-10 stearate, ppg-5 ceteth-20, sodium hydroxine, trisodium ethylenediamine disucciate, parfum/fragrance 

SLS staat vrij bovenaan op de ingrediëntenlijst, dus dat kan met mijn droge huid nog wel eens een probleem zijn. Ook staan salicylzuur en charcoal vrij bovenaan de lijst, wat ik altijd wel fijn vindt als het product ook juist wordt gepromoot vanwege die aanwezige ingrediënten. Wel zie ik dat de parfum als allerlaatste wordt genoemd en dat is prettig, omdat toegevoegde geuren nog wel eens mijn huid kunnen laten prikken.

garnierpureact_6 garnierpureact_5

Wat vind ik er van?
Ik heb niet veel producten die op basis van een gel zijn en eigenlijk vind ik gels juist heel erg fijn! Gels smeren zo lekker uit, niet te dik en zijn erg makkelijk in gebruik. Deze scrubgel heeft ook een lekkere substantie en lijkt in eerste instantie een beetje dik, maar ik zie al snel dat deze erg vloeibaar is. De gel is kleurloos en daarom zie je de zwarte stukjes houtskool goed zitten, erg leuk! Er is voldoende houtskool aan de substantie toegevoegd, zodat je bij elk gebruik voldoende meekrijgt.

garnierpureact_7

De geur van de gel vind ik erg prettig, het heeft namelijk een mannelijke geur en geeft daarom een erg schoon gevoel. Ondanks dat de parfum als laatste op de ingrediëntenlijst staat, vind ik dat de geur wel duidelijk aanwezig is, maar dit heeft voor mijn huid geen (nadelige) invloed. Wanneer je een beetje water toevoegt aan de gel, veranderd de gel in een dunnere substantie met een klein beetje schuim. De ‘schuimende textuur’ waar over gesproken wordt op de tube zie ik niet echt terug, maar dat vind ik persoonlijk niet een probleem of nadeel.

Na het scrubben van mijn huid, merk ik dat mijn huid niet trekkerig of droog aanvoelt, ondanks dat er SLS in het product zit! Dat is met mijn droge velletje eigenlijk wat er meestal wel gebeurd, na een goede reiniging en scrub. Dit is dus zeker een plus! Daarnaast voelt mijn huid heerlijk zacht en schoon aan. De scrubdeeltjes die in de gel zijn toegevoegd zijn erg klein en fijn, waardoor dit erg prettig scrubben is; ook voor de gevoeligere huid zoals die van mij.

De Garnier Pure Active Intensive gelscrub komt in een tube van 150ml, kost €8,99 en is te koop bij de bekende drogisterijen. 

Wat vind jij van de Garnier gelscrub? En scrub jij regelmatig je huid? 

xoxo Larissa

Tagliatelle With Lemon And Shrimps
Dove Deodorant; wat wij en onze lezeressen ervan vinden!
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

33 Reacties

 1. 30 augustus 2013 / 14:04

  Hij lijkt me heel erg fijn eigenlijk! Ik gebruik oftewel de Lush Angels on bare skin reiniger (wat ook wat een scrub is) en de Garnier scrub PureActive fruit energy (die oranje verpakking, waar grapefruit in zit). Die geur vind ik geweldig en werkt super fijn.

 2. 30 augustus 2013 / 14:06

  Ah, ziet er echt goed uit moet ik zeggen! Duidelijke review ook.

 3. Sanne
  30 augustus 2013 / 14:53

  Klinkt fijn :)

 4. 30 augustus 2013 / 14:53

  Mijn gezicht kan soms ook echt moeilijk zijn… Het ene moment werkt het prima mee, het andere moment weet ik niet wat ik ermee aan moet. Scrubben en mijn Microdelivery Peel zijn dan mijn beste vriend!

 5. 30 augustus 2013 / 15:17

  Ik gebruik die Pure3in1 scrub,masker,reiniging in 1 en ik zweer daarbij! Heel erg fijn product.
  Misschien dat ik een poging maak deze een keer te proberen!

  • 2 september 2013 / 10:42

   Oeh, ik lees nu meerdere comments hierover nu ben ik ook wel benieuwd!:)

   • E
    14 september 2013 / 17:22

    Die vond ik totaal n

 6. 30 augustus 2013 / 16:04

  Ik gebruik van Garnier de 3 in 1: scrub, masker en reiniging. Die is ook ontzettend fijn en ik kan niet meer zonder!

 7. Wies
  30 augustus 2013 / 16:34

  Ik vind gezichtsscrubs altijd zo agressief en ik ben al helemaal geen fan van SLS in producten. Ik gebruik liever alleen salicylzuur als exfoliant werkt top!

 8. 30 augustus 2013 / 16:35

  Deze lijkt me heel erg fijn. Ga hier even naar kijken wanneer ik weer bij een drogisterij kom.

 9. 30 augustus 2013 / 17:17

  Ik vind mijn gezicht scrubben altijd een must als ik onder de douche sta, heb een paar dagen geleden trouwens ook een gelijkaardig product uit de Garnier Pure Active lijn gekocht, eerst dacht ik dat het hetzelfde was, maar blijkbaar heb ik de 3 in 1 gekocht (scrub, masker & reiniger). Heb de kans nog niet gehad om hem te proberen, maar meestal ben ik erg tevreden over dergelijke producten.

 10. 30 augustus 2013 / 20:57

  Ziet er heel goed uit! Duidelijk artikel, heel fijn :)!

 11. Jessica
  30 augustus 2013 / 23:09

  Mijn broer had laatst ineens een facewash gekocht en nieuwsgierig als ik altijd ben, testte ik hem meteen uit. Ik was meteen verliefd en heb em zelf ook gekocht; deze dus!

  • 2 september 2013 / 10:42

   Haha lache dat je broer er ook van houdt, super fijn!

 12. Ditte
  31 augustus 2013 / 08:12

  Helpt het tegen puistjes? Het staat wel op de verpakking maar is het ook waar?

  • 31 augustus 2013 / 09:58

   Ik vind dat mijn huid er inderdaad beter uitziet, dus voor mij werkt het wel! Ik gebruik deze nog niet mega lang, maar voor de periode dat ik deze nu gebruik heb ik het gevoel dat mijn huid er beter uit ziet, terwijl het bij andere scrubs vaak juist slechter wordt:)

   • Ditte
    31 augustus 2013 / 13:30

    Super bedankt!

 13. 31 augustus 2013 / 09:38

  Ik scrub bijna nooit mijn gezicht, omdat ik bang ben dat het te ruw is, maar misschien moet ik het toch maar eens proberen om mijn van die droge velletjes weg te halen.
  X Saffira

  • 2 september 2013 / 10:41

   Ja dat heb ik ook wel eens hoor! Het is wel even net uitproberen welke te ruw voor je is en bij welke het wel kan. Verder lees ik ook vaak dat je een bepaalde scrub elke dag mag gebruiken, maar ik scrub zelf maar echt 1x in de week of misschien 2. Maar echt vaker kan mijn huid dan weer niet aan!

 14. 31 augustus 2013 / 11:15

  Wel top dat de huid niet droog aanvoelt na gebruik van dit product. Is toch vaak wel na zo’n scrubgel. :)

  • 2 september 2013 / 10:41

   Ja inderdaad, daarom viel het mij ook meteen echt op. Echt heel fijn!

 15. 31 augustus 2013 / 12:09

  Ziet er goed uit :D Ik had er al is eentje van Garnier, maar die stonk vond ik :D x

 16. Maryse
  17 januari 2014 / 22:11

  Ik heb deze scrub nu ook, maar hoe vaak moet je die per week gebruiken en hoelang moet je de scrub laten zitten? X

  • 17 januari 2014 / 22:52

   Hoe vaak je een scrub moet gebruiken is erg persoonlijk, dus dat is eigenlijk een beetje zelf uitzoeken wat je fijn vindt. De 1 scrubt elke dag de ander een x in de week.
   Een scrub laat je meestal niet zitten en was je meteen weer af!

 17. frederique
  29 januari 2014 / 21:23

  moet je de scrub met water er af halen of moet je hem in laten trekkken?

  • 29 januari 2014 / 21:25

   Je wast het erna weer van je gezicht af, het is geen masker oid!:)

@Endlessweekendnl

7   288
3   237
4   262
6   128