Deze salade met parelcouscous, cajun kikkererwten en kalkoen deelde ik laatst op Instagram (zie deze foto, geef me gerust nog een like en reactie haha!). Ik maakte een gezonde lunch voor een campagne en ik wilde het recept graag nog delen op de blog, want het smaakte erg lekker! Heerlijk fris door de blaadjes munt die ik erin verwerkt hebt, licht pittig en verder vult deze erg goed. Het is een gerecht dat je goed kunt meal preppen en daarom uitermate geschikt voor doordeweekse dagen. Yum!
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 200 g blokjes kalkoen
- een blik kikkererwten
- cajun kruiden
- parelcouscous (ongeveer 150 g, pas de hoeveelheid aan naar wens!)
- 200 g spinazie
- 10 cherry tomaatjes
- 1 avocado
- 2 el koriander (optioneel)
- 2 el munt
- citroensap
- olijfolie
- peper & zout
Wat moet je doen?
- Bak de kalkoen in een klein beetje zonnebloemolie gaar in een koekenpan. Voeg cajunkruiden, peper en zout toe naar smaak. Haal de kalkoenstukjes uit de pan en laat deze afkoelen op een bordje. Bewaar de pan met de kruiden en het vet.
- Giet en spoel de kikkererwten af. Verwarm de kikkererwten kort in de koekenpan waar je de kalkoenstukjes ook in gebakken hebt. Voeg hier extra cajun kruiden, peper en zout aan toe.
- Kook ondertussen de parelcouscous gaar in een pan met kokend water, dit duurt ongeveer 8 minuten. Giet de parelcouscous af en spoel het af met koud water.
- Halveer de cherry tomaatjes, snijd de avocado in reepjes en snijd de munt & koriander fijn.
- Verdeel de spinazie over de borden, vul deze aan met de parelcouscous, de cherry tomaatjes, de avocado, de kikkererwten en de kalkoen. Maak het af met de stukjes koriander en munt, wat peper & zout, een beetje olijfolie en citroensap.
That’s it! Eet smakelijk!
De cajunkruiden geven de kalkoen en de kikkererwten een licht pittige smaak, dit is enorm lekker in combinatie met de frisse blaadjes munt en de romige avocado. De parelcouscous heeft een bijna jelly-achtige textuur, het doet ons een beetje denken aan pasta en dat vinden wij erg lekker, echt compleet anders dan normale couscous.
Mocht je nou vegetarisch zijn dan kun je de kalkoen uiteraard weglaten of eventueel vervangen met ‘vegetarische stuckjes’! Een van de twee is prima natuurlijk, maar ik heb zelf gekozen voor een dubbele portie proteine want dat vult extra goed én het daarom ook wel een fijn receptje voor op de dagen dat je sport. Yes!
Wie heeft er wel eens van parelcouscous gehoord? Eet jij nog graag salades tussendoor?
Liefs Tara
@taraverbon
4 comments
Dit ziet er heerlijk uit Tara en ga ik ook eens klaarmaken. Beter dan mijn snelle boterham met pindakaas denk ik zo!
Ja zeker doen, dit is veeeel beter dan die boterham haha! Ik denk dat je dit ook wel erg lekker vindt en papa ook!
Ziet er heerlijk uit! En mooie foto’s ook. Gaaf gedaan zo met die grote foto’s.
Salades moeten voor mij altijd wel een beetje bite hebben, alleen blaadjes vind ik niks ?, dus zoiets als parelcouscous is dan ideaal. En ook als babyhapje is parelcouscous heel geschikt. Beetje gekookte pompoen erbij en wat olijfolie en je bent klaar.
Dankjewel! Oh wat leuk, misschien vind onze zus dat wel leuk om te maken als babyhapje voor Marshall!