The Nom Nom Nom Tag

Het is alweer een tijdje geleden dat wij een tag hebben gedaan en toen ik de the nom nom nom tag tegen kwam, toen dacht ik 1. wat klinkt dit ontzettend schattig en 2. ik moet deze ook eens doen! Ik houd van lekker nom nom nommen, maar ben aan de andere kant ook best wel een lastige eter. Eens zien wat ik voor antwoorden ga geven op deze tag!

Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom)?
Ik lust geen kaas! Althans, ik lust alleen gesmolten kaas, mozzarella en parmazaan met mate. Maar oude of normale jonge kaas vind ik echt niet lekker als het niet gesmolten is. Serena en Tara hebben mij vroeger er vaak mee gepest, hebben mij zelfs geblinddoekt en toen gezegd dat ik ‘even iets moest proeven’. Met mijn naieve hoofdje liet ik het toe en toen propten ze zo kaas naar binnen. Aaarg! Bah! Ik heb het toen meteen uitgespuugd en sindsdien lust ik het nog steeds niet. Oh, en ik lust ook geen ui. Zowel rauw als gebakken. Nee hoef ik echt niet! Oh en ik als ik er nu over na denk… boter/margarine, champignons, spinazie, truffel en bijvoorbeeld asperges.

pestopollo-5

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?
Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik het koken de laatste tijd nogal heb verwaarloosd en daarmee bedoel ik dat ik heel zelden in de keuken heb gestaan de afgelopen paar weken. Maar toen ik wel regelmatig een maaltijdje klaarmaakte, dan was dat een pasta met witte saus (crème fraîche en gesmolten kaas) met pesto en tomaatjes. Yuuuhum! Ik kon dat wel elke dag koken, want het was zo makkelijk, snel en lekker.

In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?
Oef, heel lastig. Ik denk dat ik daar even geen antwoord op kan geven! Ik kom wel heel graag bij Broadway Steakhouse in Utrecht, maar echt elke dag bij 1 plek eten, tja dat is lastig. Ik ken nog niet een restaurant dat uitgebreid genoeg is. Of, jawel als ik echt moet kiezen, dan kies ik Restaurant Vandaag (zie een oud artikel over dit restaurant hier), want daar hebben ze mega veel verschillende soorten gerechten en ik moet zeggen dat het altijd ook erg goed smaakt.

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?
Hmm, nog een lastige vraag. Ik ben namelijk geen enorm interessante broodeter! Vaak eet ik een (wit) broodje met pindakaas en fluff (yum!) of eentje met boterhamworst als ik er geen zoet op wil. Wat ik de laatste tijd wel lekker vind om te maken, is een geroosterd broodje met zelfgemaakte eiersalade! Maar echt een soort broodje dat mijn naam zou moeten hebben… nee dat heb ik niet!

Deel een handige kooktip
Het klinkt misschien heel erg sullig, maar mijn kooktip is om lekker de waterkoker te gebruiken! Mijn moeder en vriend zijn -zeg ik altijd- lekker ouderwets en zij zetten gewoon een pannetje op met water en wachten tot het kookt voordat ze hun groenten kunnen toevoegen. Ik ben daarentegen daar echt veel te ongeduldig voor en zet voor alles een waterkoker op, zodat ik lekker snel heet water heb om mijn groenten (of pasta of rijst) in te kunnen koken! Handige kooktip? Yes. Een beetje voor de hand liggend? Maybe!

Cauliflower-Couscous1-1024x758

Wat staat er nog op je food baking bucket list?
Ik heb nu al een tijd en dan heb ik het echt over een hele lange tijd een pak couscous op mijn kamer staan! Deze kocht ik bij de Action een hele tijd terug onder het mom van ‘oh lekker, ga ik eens maken’ en nu staat het pak nog steeds op mijn kamer stof te happen. Tara liep gisteren nog binnen en toen vroeg ze nog ‘eh, wanneer ga je dat pak nou eens gebruiken?!’ Dus ja, het maken van couscous staat zeker nog op mijn lijstje! Vooral omdat mijn 1e keer fout is gegaan. Ja echt. En dat terwijl couscous maken zo ontzettend makkelijk zou moeten zijn? Bij mij was het troep! Je snapt wel dat ik mezelf geen keukenprinses noem he…

Zelf koken / eten bestellen / buiten de deur eten 
Buiten de deur eten for suuuuure! Zoals ik al zei, ik ben niet echt een keukenprinses en ik ben ook niet zo’n fan van eten bestellen. Waar ik wel van kan genieten, is lekker uit eten gaan met vriendinnen, mijn vriend of familie en dan heerlijk lang natafelen. Lekker kletsen, heerlijk gezellig, lekker eten en nog meer kletsen en eten.

Schermafbeelding 2014-06-13 om 01.25.53

Ben je ergens allergisch voor?
Niet echt, alhoewel ik soms wel last van mijn mond kan krijgen als ik verse ananas eet. Een ruwe tong, gehemelte en tintelende lippen!

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/week/dagen?
Zoute Haringen! En dan wel de drop/snoep versie. Ik liep een tijdje terug in de Albert Heijn in Hilversum toen ik ineens een enorme craving kreeg naar Zoute Haringen en toen waren ze ook nog eens in de aanbieding. Mijn vriend is niet zo’n snoeperd en weet hoe erg ik kan zijn als het aankomt op snoepen, dus hij keek mij al met een scheef oog aan toen ik de zak op de kassaband legde, aangezien we met elkaar hadden afgesproken dat we gezonder zouden eten als ik bij hem kwam eten. Oeps! Ik heb de zak bij hem thuis liggen en ik laat het mezelf toe om er elke keer een paar te nemen. Als ik de zak mee naar huis had genomen, was deze binnen een dag op. Geen grapje!

Schermafbeelding 2014-06-13 om 01.28.21

Wat is je favoriete toetje?
Oef, lastig. Ik ben dol op toetjes! Roomijs, sorbet, cheesecake, chocoladecake en ga zo maar door. Maar wat voor mij echt niet mag ontbreken bij een toetje, is een toef slagroom. Oh, ik ben helemaal hoteldebotel op slagroom! Nu moet ik wel zeggen dat ik het dan over toetjes heb wanneer ik uit eten ga want thuis eet ik geen toetje na het eten!

Zo, hebben jullie ook zo’n honger gekregen? Ik wel hoor! Het liefst zou ik nu een Zoute Haring in een toef slagroom dippen maar helaas heb ik beide niet in huis hahaha. Nee grapje hoor! Deze tag heb ik overigens overgenomen van de blog Team Confetti, je leest hier hun antwoorden op deze tag!

EN: It has been quite a while since we did a tag on our blog, so when I saw the Nom nom tag I really had to do it. I mean, the name is so cute and it’s also about food which I looove! I’m telling you about my dislikes to cheese and onions, that I’m not the best cook, that I rather go out to dinner and that I’m obsessed with whipped cream. Oooh yeah. Anything with whipped cream is a winner! 

Wat is voor jou echt een nomnomnom momentje? En wat is jouw lievelingseten?

xoxo Larissa
@larissaverbon 

Photo sources via; Athoughtforfood, Iwillnoteatoysters,

Banana Pancakes
Black Boots Obsession
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 Reacties

 1. 13 juni 2014 / 15:40

  Super leuk om je antwoorden te lezen! Ik ben echt dol op wraps met gyros en kip jambalaya! :)

 2. 13 juni 2014 / 15:41

  Ik kook het water ook altijd met een waterkoker, dat bespaart zoveel tijd!

 3. 13 juni 2014 / 16:32

  Leuke tag! Ik ben zelf ook helemaal gek van slagroom! Ik zou het op alles kunnen gooien :)

  • 14 juni 2014 / 02:04

   I know right! Ik vertelde het vandaag nog aan m’n vriendin ‘ja, ik zou het zelfs nog op een steak spuiten hoor!’ haha Ok, not really. Maar slagroom Oh-mygosh zo lekker!

 4. joy
  13 juni 2014 / 16:46

  YES, nog een uien hater! Ik noem uien zelfs gekscherend “kinderen van de duivel” hehe. Rauwe ui is helemaal om te janken ( letterlijk )

  • 14 juni 2014 / 02:03

   Yessss, een lotgenoot gevonden! Haha en ‘kinderen van de duivel’ wat een goeie!

  • Bianca
   20 juni 2014 / 21:17

   Shake hands, lotgenoten! Vooral de geur van gebakken uien…. Ik snap gewoon NIET dat mensen dat lekker kunnen vinden, word er echt onpasselijk van! En als ik die glinsterende, glibberige kleine monsters in een gerecht zie of, erger nog, alleen het idee al dat ze door het eten heen zitten… Echt, ik gruwel d’r van!

 5. Amy
  13 juni 2014 / 17:08

  Dat van de ananas komt omdat ananas terug bijt, vandaar dat tintelende gevoel. Heeft dus niks met allergie te maken haha ;)

  • 14 juni 2014 / 02:05

   Oh echt! Dat terugbijten klinkt een beetje griezelig haha wat grappig. Weer wat geleerd thanks!

 6. 13 juni 2014 / 17:13

  Wat je niet lekker vind, deel ik helemaal. Bah! Mijn lievelings eten is spaghetti bolognese of taco’s. Beide heerlijk. :)

 7. cora
  13 juni 2014 / 17:26

  Als het goed is heeft iedereen dat met ananas,het is nl een soort van vleesetend iets ;) maar je hebt alleen gezegd wat je vies vind,wat vind jij lekker dat anderen juist niet lusten?

  • 14 juni 2014 / 02:03

   Oh je hebt helemaal gelijk. Nou, om heel eerlijk te zijn kan ik me niks bedenken wat IK wel lust en anderen niet aangezien ik toch wel een vrij lastige eter ben haha.

 8. 14 juni 2014 / 11:28

  Leuk om dit te lezen! Ik lust helemaal geen kaas haha :-)

 9. Marieke
  14 juni 2014 / 21:52

  Ik lust ook geen kaas, maar wel gesmolten, mozarella en parmesan, wat toevallig! En nu heb ik snoepcravingsss.

 10. Sanne
  15 juni 2014 / 23:31

  leuke tag! heb je het recept van die pasta voor ons, hij ziet er té lekker uit!!

@Endlessweekendnl

0   249
736   993
3   263
3   328