New in: de plantenstandaard!

Sinds we beiden op onszelf wonen, vinden we het heel leuk om wat vaker lifestyle en home gerelateerde posts online te zetten. En super tof vinden we om te lezen en zien dat jullie deze posts ook zo leuk vinden! Vandaag hebben we een new in post voor een super leuke planten-accessoire, namelijk de plantenstandaard. Plantenstandaards zien we de laatste tijd steeds vaker voorbij komen en dat is niet zo gek ook want ze staan ontzettend leuk in je interieur. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen en vandaag laten we jullie onze nieuwste aanwinsten zien. Kijk je mee? 

Een tijdje terug kreeg ik van m’n ouders deze prachtige cactus! Ik had al een aantal kleinere varianten staan (zie dit artikel die ik eerder postte) maar het leek me ook zo leuk om een grotere cactus in huis te hebben staan. Deze grotere varianten verkopen ze bij meerdere winkels, maar bij Praxis vond ze deze voor een hele goede prijs en ik vind ’em te gek! Het enige is dat hij nog wel een passende pot nodig had. Ik had een simpele witte bij Action gekocht maar die bleek helaas niet te passen. Ook leek het me toch wel leuker om voor een wat bijzondere pot te gaan, dus deze van Action ging terug en bezocht ik afgelopen weekend de Intratuin om verder te zoeken.

En guess what, ik ben geslaagd want ik kwam daar deze te gekke pot tegen mét plantenstandaard!

Ik heb Tara afgelopen Kerst twee plantenstandaarden cadeau gegeven van het merk Ferm Living en ik vond deze dingen eigenlijk ook super leuk, maar ik had met mezelf afgesproken dat ik eerst alleen voor een pot zou kijken. Dus toen ik deze set van de pot met plantenstandaard tegenkwam, was dat natuurlijk een super leuke verrassing: twee vliegen in een klap! De pot is gemaakt van beton waarvan de helft wit is geschilderd. Dit past super goed bij mijn witte interieur en het grijze beton maakt de pot net wat stoerder. De standaard is van wit metaal en past perfect bij deze look!

Ik heb de cactus nu naast de tv gezet want daar miste ik toch wel iets in het hoekje, nu is de cactus met de standaard ongeveer even hoog als de tv waardoor hij heel goed de leegte opvult. De plantenstandaard koste me €25,- wat in vergelijking met mijn andere potten (ik heb een aantal witte plastic potten van de Kwantum voor echt enkele euro’s) een heel stuk duurder is. Toch ben ik super blij met deze aankoop want het staat zoveel luxer en toffer in m’n interieur. Het is echt heel gek hoe happy ik kan zijn met eigenlijk zo’n simpel ding… maar ik ben het wel haha! Zo happy dat ik meteen een interieur foto naar mijn familie-app stuurde, waar Tara ook meteen super enthousiast van werd!

En raad eens wat… Toevallig gingen onze ouders die dag ook naar Intratuin en zij haalden Tara meteen even op om samen met haar een rondje te doen! Tara vond de plantenstandaard ook zo tof eruit zien, dat ze er ook eentje heeft meegenomen. De plantenstandaard is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen en Tara koos voor de donkere variant met beton en zwarte details. Het grappige is dat mijn witte plantenstandaard perfect bij mijn interieur-kleuren past, terwijl Tara’s keuze weer perfect in die van haar past. Alsof ze het wisten bij Intratuin! ;)

Op de foto hierboven zie vooraan Tara’s grote Ferm Living plantenstandaard (met zwarte IKEA pot) gecombineerd met de nieuwe Intratuin plantenstandaard en de plantenhanger (rechtsboven) van Madam Stoltz die ik haar ook met de feestdagen gaf. Het is echt een leuke mix samen die perfect bij elkaar passen, maar tegelijk ook weer niet te perfect. Ze heeft er een super leuk hoekje van gemaakt in haar vensterbank. De planten zorgen voor dat urban jungle effect maar door de standaardjes komen ze net wat hoger te staan waardoor het geheel niet te rommelig oogt.

Yay, we zijn beide echt super blij met onze aankopen. Elke keer kijken we naar deze plantenstandaardjes en vinden we het resultaat er zo leuk uit zien! Het zijn eigenlijk best wel standaard (lolz, wie snapt m’n woordgrap?) accessoires, maar het zorgt ervoor dat de look net wat industriëler en ‘cleaner’ is, vinden jullie ook niet? Het bijna te gek hoe enthousiast ik over zoiets kan worden, bijna enthousiaster dan over een paar nieuwe sneakers dus daarom wilde ik er graag een apart artikel aan wijden met deze leuke tip! Mocht je deze plantenstandaard ook te gek vinden, wij hebben ze dus bij Intratuin (ik kan hem niet online vinden) vandaan voor €25,- in de grootste maat. Er was ook medium maat en een kleine maat van deze pot+standaard te vinden bij deze zaak, in beide kleuren ;)

Wat vinden jullie van onze nieuwe plantenstandaards? En welke soort home en lifestyle artikelen zou je nog meer willen zien op onze blog?

Liefs, Larissa en Tara
@larissaverbon / @taraverbon
@endlessweekendnl

Candy Pink Sweater
Snoep uit Tokyo proeven met Serena
Deel:

32 Reacties

 1. 16 maart 2017 / 07:44

  Wt een schatjes! Wij hebben ook een plantenstandaard in huis, want onze planten konden niet op de grond staan omdat wij vloerverwarming hebben.. dan schroeien de wortels zo kapot. Maar deze plantenstandaard is wel echt prachtig! Ik ga denkelijk toch even kijken bij Intratruin! ;)

 2. 16 maart 2017 / 07:56

  Vind het echt super tof! Vind 25 euro opzich ook nog wel meevallen voor een goede pot maar snap wel dat het even schrikken is haha!

  • 18 maart 2017 / 01:02

   Jaa zeker, potten zijn zelf al super duur dus in dit geval blijkt de hele set toch wel echt mee te vallen!

 3. 16 maart 2017 / 08:05

  Wat een toffe potten allebei! En inderdaad, erg leuk dat er twee varianten zijn die zo goed bij jullie beider huizen passen. Ik vind Tara’s urban jungle ook heel erg tof overigens! Past de pot heel erg goed bij. Ik ga ook eens naar de combi kijken als ik op kamers ga! Malou x

 4. Kayleigh
  16 maart 2017 / 08:10

  Heel mooi! Was ook nog op zoek naar zon pot/standaard.

  Mag ik vragen welk model witte stelling kast je hebt met lades eronder van een vorige home post?

 5. 16 maart 2017 / 09:08

  Nou exact die zocht ik dus!! Ik vind die beton look pot zo leuk!

  • 18 maart 2017 / 01:04

   Yayy,!! Jaa de beton look vond ik ook vooral heel erg tof!

 6. 16 maart 2017 / 09:29

  Ooh wat super leuk zeg!! Ik ga zeker naar de Intratruin, ben precies nog naar zo iets op zoek!!

  • 18 maart 2017 / 01:04

   Yeaah, super leuk. Laat je me een foto zien als je em ook in huis hebt? Lijkt me super leuk om te zien!

 7. Denise
  16 maart 2017 / 10:46

  Dit staat zo enorm mooi! Dit is echt een leuke manier om plantjes in huis te halen en op een speelse manier in huis te zetten!

 8. 16 maart 2017 / 10:46

  Wat een gave potten! Ik vind het altijd ingewikkeld met grote planten, waar zet je die nou neer. Op de grond verliezen ze al hun charme, maar op een tafel nemen ze veel te veel plek in. Dit is echt een super oplossing!

 9. 16 maart 2017 / 14:40

  Knap, vooral die grote waarin je cactus staat! Ik vind € 25 best oké, eigenlijk…

 10. Petra
  16 maart 2017 / 15:18

  Super leuk! Ze staan perfect bij jullie allebei! Hebben jullie allebei het grootste formaat? Weet je toevallig ook hoe duur de andere 2 formaten zijn?

  • 18 maart 2017 / 01:03

   Yes, we hebben allebei de grote! Ik weet de prijs niet echt meer, maar ik denk iets van 20euro?

 11. 16 maart 2017 / 17:45

  Wat tof zeg! Echt super leuk om zo je huis helemaal in de voorjaarsstemming te krijgen:) Ik ga ze ook maar even inslaan!

  • 18 maart 2017 / 01:03

   Jaaa, super leuk. Doen!! Laat je ons ook een foto zien als je ze hebt staan, lijkt me super leuk om te zien!

 12. Ilse
  16 maart 2017 / 19:37

  Mooi! Ik vind jullie interieur artikelen echt leuk.

 13. 16 maart 2017 / 20:01

  Ontzettend leuk die standaards ! ik heb er jammer genoeg in mijn studenten kamertje nu geen plek voor maar als ik ooit echt een eigen huisje hebt zou het zo tof zijn !
  xx Ish

 14. 17 maart 2017 / 10:51

  Het ziet er echt super leuk uit! Zeker met die verschillende maten, dat is toch net weer wat anders dan alleen een pot op je vensterbank.

 15. Britt
  19 maart 2017 / 22:27

  Super tof! Net verhuist en ons appartementje kan nog wel wat groen gebruiken. Ik ga hier zeker naar kijken bij de intratuin. Thnx voor de inspiratie. Liefs

 16. Evelyne Leclercq
  16 juli 2017 / 02:14

  Hoi Larissa. Kwam je post per toeval tegen tijdens het googelen naar een plan ten standard. Ik ben gewoon weg van die die jij en je dus kochten! Heel mooi en heeft een zuiderse uitstraling. Ik ben van België en we hebben hier ook Intratuin maar voor mij jammer genoeg een heel eind rijden. Weet je toevallig het merk van de standaard+pot zelf? Kan ik ff daarop zoeken of ik ze niet dichter bij huis kan vinden. Alvast bedankt. Grtjes.

  • 16 juli 2017 / 10:07

   Hi Evelyne,
   Jaa hij is echt super leuk he! Ik heb jammer genoeg niet een merkje voor je, ik heb ergens het idee dat het een ‘eigen’ merk is, of dat ze het merk gewoon niet hebben vernoemd want ik zie het er niet opstaan helaas. Ik heb een tijdje geleden bij Wibra ook een plantenstandaard gekocht en volgens mij zijn er ook veel meer webshops nu waar je ze kunt krijgen. Eventueel kan je dan bijvoorbeeld een stenen witte pot zelf behandelen met een beton-look verf? Dat is even een diy-projectje die ik me nu kan voorstellen en waarmee je dezelfde look kunt krijgen die je zo leuk vindt! :)

   • Evelyne Leclercq
    24 juli 2017 / 02:19

    Bedankt Larissa vr je antwoord. Goh heb al ontelbare sites uitgepluisd voor een standaard naar mijn zin. Deze was het helemaal. Je kent wel dat gevoel, je ziet iets en holderdebolder “die moet ik hebben! “. Enfin, ik blijf dus nog ff zoeken. Bedankt en groetjes.

 17. Jessica
  24 juli 2017 / 13:33

  Hé girls,
  Ik kwam deze post tegen op jullie blog omdat ik nu obsessed ben door planten en alles wat daarmee te maken heeft. Ik ga binnenkort verhuizen en wil m’n huis wat groener maken door middel van leuke planten. Ik vind de planten op jullie foto’s er super tof uitzien en ik dacht: misschien is het een leuk idee om te schrijven over alle planten in jullie huis? Welke je hebt en wat je aanraadt en hoe je ze verzorgt etc etc..
  Ik zie het graag op jullie blog verschijnen! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *