Mijn nieuwe slaapkamer!

slaapkamermakeover

Zoals je misschien wel hebt meegekregen (zo niet, lees dit artikel maar eens terug) ben ik onlangs verhuisd naar mijn eigen appartement waar ik samen met m’n vriend woon. En dat betekent natuurlijk ook een nieuwe slaapkamer! De rest van het appartement is nog niet echt klaar, maar ik heb m’n best gedaan om wel de slaapkamer zo klaar mogelijk te maken zodat ik die alvast aan jullie kon laten zien. Kijk je mee?

De slaapkamer is van een ruime en mooie grootte. Mijn vriend nam zijn bed mee en deze past er gemakkelijk op 2 manieren in. De vorige bewoners hadden het bed met de lengte tegen de muur aangezet, maar ik wist meteen al dat ik graag ieder onze eigen kant wilde geven. Is toch wel wat fijner mocht de een eerder naar bed gaan dan de ander bijvoorbeeld.

slaapkamermakeover-6

Mijn vriend nam ook z’n matras mee, maar dat ding heeft toch wel z’n beste tijd gehad. Al een tijdje spraken we over het aanschaffen van een nieuw matras aangezien de veren soms in m’n rug prikten haha. Toevallig ontving ik een week nadat we in het appartement woonden een mailtje van Emma of we een matras wilden uitproberen. Yes, puhlease! Ik gaf onze afmetingen door, de bestelling werd gedaan en enkele dagen later stond er al een pakket van 1 meter bij zo’n 20 cm bij de deur: het matras!

slaapkamermakeover-5

De gebruiksaanwijzing die we erbij kregen was in het Duits, maar desondanks was het vrij gemakkelijk om uit te vogelen dat we het matras uit de doos moesten halen (d’oh), het matras moesten uitrollen en daarna kon je de verpakking opensnijden met het bijgeleverde mesje. Easy peasy dus! Hierna was het kijken naar hoe het matras zich met lucht vulde en z’n vorm kreeg. Super leuk om te zien trouwens en ik baal er nu van dat ik het niet op video heb vastgelegd voor jullie! #stommeling

Je hoeft overigens maar enkele minuten te wachten totdat het hele matras helemaal in z’n vorm is voordat je erop mag en kunt slapen. Dat was heel fijn, want ik wilde perse wachten met het openen van het matras tot m’n vriend thuis kwam en dat bleek wat later op de avond te zijn. We hoefden gelukkig dus niet lang te wachten totdat we er echt op konden liggen dus dat vind ik wel echt een extra pluspunt! Ik zat in die periode nog net een beetje met een jetlag, maar ik heb die nacht echt hemels geslapen. Het matras vind ik een perfecte combinatie hebben van stevigheid, maar tegelijk ook zacht. Je kan er gemakkelijk op zitten zonder dat je er echt in wegzakt, maar toch vormt het materiaal goed naar je lichaam. We hadden verwacht een beetje rugpijn te hebben omdat we misschien moesten wennen aan een nieuw matras, maar sindsdien slapen we elke nacht als roosjes. Ook opvallend is dat het matras echt heel ‘rustig’ ligt. Daarmee bedoel ik dat wanneer je instapt of wanneer je je omrolt de ander er niet mee uit of wakker wiebelt. Dankjewel Emma voor dit heerlijke matras!

slaapkamermakeover-4

De linkerkant van het bed is mijn kant. Hier staat een wit tafeltje van Søstrene Grene en een lampje van Ikea. De rechterkant van het bed is van Rei en hier heeft hij een zwart nachtkastje van Ikea staan. Op z’n kastje heb ik stiekem voor deze foto’s mijn te gekke ananas-lamp gezet van Mode Musthaves, maar blijkbaar vindt hij het prima want de lamp staat er nu nog steeds. Is ook niet zo gek, want hij is echt geweldig muhaha. Daar naast heb ik een spiegel tegen de muur gezet, deze wilde ik eigenlijk in de kleedkamer plaatsen maar ik denk dat ik toch een iets bredere variant wil dus deze vind ik hier nu prima staan! Eroverheen heb ik deze leuke lampionnetjes gedrapeerd die ik van m’n moeder heb gehad. Volgens mij komen ze van Action vandaan en ik vind ze heel leuk staan zo bij de spiegel.

Het krukje met faux fur is ook van Action. Het vachtje begint inmiddels een beetje af te takelen (is niet echt te zien op de foto, maar het krukje heb ik al een tijdje) dus misschien dat ik deze in de toekomst ga bekleden met een nieuw vachtje. Maar voor nu is het een fijn krukje die door het hele appartement wordt gebruikt. Misschien moet ik maar een tweede aanschaffen haha.

slaapkamermakeover-3

Tegenover het bed heb ik dit ruitjes rek opgehangen met behulp van visdraad waardoor het net lijkt alsof hij zweeft. Boven tegen het plafond aan lopen leidingen, dus daar kon ik gemakkelijk het visdraad omheen knopen. Het rek komt van Karwei vandaan en werd in precies deze afmeting en in het wit verkocht voor een paar tientjes. Ik heb in het verleden ook al een heel artikel over het rek gepost, deze kan je hier terug vinden en daar zie je meteen hoe ik het rek in m’n vorige kamer had bevestigd.

slaapkamermakeover-7

Op het rek heb ik wat posters gehangen die ik in de adventskalender van Juniqe had ontvangen (hier schreven we er eerder al over!) en die heb ik bevestigd met clips. De zilverkleurige clips zijn van Hema en de zwarte komen bij Flying Tiger vandaan. Bij Action kwam ik deze mooie fairy-lights tegen en ik koos voor een best wel lang draad zodat ik ze helemaal over het rek kon draperen. Ik was van de week weer bij Action om nog een setje lampjes te kopen, maar er was helemaal niets meer verkrijgbaar. Super jammer, want deze zijn echt top. Mocht je ze wel tegenkomen dan zou ik ze zeker aanschaffen :)

slaapkamermakeover-9

En mijn plastic hertje! Mijn familie vindt het maar een raar ding, maar ik ben/was al jaren fan van zo’n Kitsch Kitchen-hertje en heb deze een aantal jaren geleden op de kop getikt op een rommelmarkt voor een paar euro. Hij lag in twee stukken dus die heb ik toen nog op elkaar moeten lijmen en sindsdien krijgt hij altijd een mooi plekje in de kamer haha. Heb jij ook zo’n ding in je leven waar je maar geen afstand van kan doen? In mijn geval is dat echt dit hertje!

slaapkamermakeover-10

Rechts van het ruitjeshek heb ik mijn beauty-hoekje gemaakt. Deze zit pal naast het raam waardoor ik voldoende natuurlijk daglicht heb.Voor het kastje heb ik een grote metalen mand staan, deze heb ik vorig jaar bij Action gekocht en hier heb ik wat kussens en een fluffy deken in gelegd. Dit vind ik wel gezellig staan en doordat het allemaal in deze mand zit kan ik het boeltje ook gemakkelijk naar de huiskamer verplaatsen.

slaapkamermakeover-2

Mijn beauty-kastje is de bekende kubus-kast van Ikea. Ik had deze voorheen op de grotere variant gestapeld, maar nu heb ik ze apart van elkaar staan. Bovenop heb ik een aantal mooie beauty-producten neergezet, een bos verse bloemen, een spiegel, mijn kwasten en ook een leuk lampje met beton. De spiegel komt van Ikea vandaan en heeft aan de onderkant een plekje voor een aantal make-up producten. Hier leg ik mijn everyday make-up in zodat ik die altijd lekker snel bij de hand heb.

slaapkamermakeover-8

De make-up kwasten staan in een Mickey Mouse beker die ik afgelopen jaar in Disneyland Parijs kocht en het lampje is van Xenos van vorig jaar. Volgens mij hebben ze nu in de collectie dezelfde of een soortgelijke lamp liggen en bij Praxis zag ik ook zo’n lampje staan mocht je ’em leuk vinden. Er zit nu een vrij kleine lamp in en dat vind ik een beetje uit proportie staan dus ik denk dat ik die nog ga vervangen voor een groter exemplaar. Maar voor nu werkt hij gewoon prima!

slaapkamermakeover_collage

En het fluffy krukje verplaats ik meestal naar dit hoekje om mezelf op te maken in de ochtend. En zo ben ik de hele slaapkamer rond gegaan! Ik ben ook nog van plan om een appartement-tour op te nemen in video-vorm, maar kijkende naar hoeveel er nog moet gebeuren moet die video nog eventjes op zich wachten. En Tara moet immers eerst nog haar appartement-tour gaan opnemen natuurlijk! #gaanweregelen

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om m’n nieuwe slaapkamer te komen bekijken. Ik heb gelukkig de ruimte en vrijheid om nog te schuiven met de inrichting, maar voor nu vind ik het wel een fijne opstelling zo! Mocht je vragen hebben over de spulletjes of iets anders willen weten, laat het me vooral weten in de comments. :)

Kortingscode!

Mocht je ook geïnteresseerd zijn een Emma matras dan bieden ze 100 dagen proefslapen aan én ik heb ook een kortingscode! Gebruik de code December2016 om 21% korting te krijgen op jouw bestelling*!
*de kortingscode is geldig tot en met 31 december 2016 en geldt voor maximaal 2 producten per persoon.

Hoe ziet jouw slaapkamer eruit? Wat is het lievelings-item in jouw slaapkamer?

Liefs, Larissa
@larissaverbon

Sweater Dress pt. 2
Op het randje! Lake Tahoe - U.S.A. Roadtrip vlog #5
Deel:

61 Reacties

 1. Sheny
  25 december 2016 / 10:48

  Vanwaar is die anans lamp is heel mooi

 2. 29 december 2016 / 17:00

  Ziet er een gezellige kamer uit! Mooi ingericht ! :)

 3. Simone
  29 december 2016 / 23:19

  Ziet er leuk uit! Mag ik vragen waar je het dekbed overtrek vandaan heb?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *