Maybelline Tattoo Brow review

Sinds wij wimperextensions hebben zijn we een stuk sneller klaar in de ochtend, maar waar ik nog steeds veel aandacht (en dus tijd) aan besteed zijn mijn wenkbrauwen. De wenkies. Zonder deze in te kleuren, ga ik echt niet de deur uit! Onlangs vertelde Tara me over de Maybelline Tattoo Brow, een product dat al even op de markt is maar wat op een of andere reden totaal langs mij is geglipt en daardoor voor mij helemaal nieuw was. Maybelline Tattoo Brow is een peel off tint, waarmee je je wenkbrauwen kleurt en wel tot 3 dagen blijft zitten. Leek mij ideaal!

Maybelline Tattoo Brow / 4.6g / €15,99

Ik begin even met de beloftes zoals deze op de verpakking worden gedaan: dit peel off brow product zorgt ervoor dat je tot drie dagen gelijkmatig ingevulde wenkbrauwen hebt, waardoor je je wenkbrauwen niet meer hoeft in te kleuren. Het product kan er gemakkelijk afgetrokken worden, trekt geen haartjes mee, brengt makkelijk en gelijkmatig aan en kan tijdens de applicatie ook nog gecorrigeerd worden. De tint blijft, nogmaals, tot drie dagen zitten, het zal gedurende de dagen gelijkmatig vervagen en is transfer- en smudgeproof.

Dit klinkt in mijn oren als een heel fijn product en extra fijn voor deze zomerperiode wanneer je lekker aan het zonnebaden bent (en je make-up eraf kan zweten), tijdens het zwemmen en het is natuurlijk gemakkelijk wanneer je op vakantie bent en niet te veel bezig wilt zijn met make-up maar je wél wenkbrauwen gedaan wilt hebben!

Maybelline Tattoo Brow is verkrijgbaar in een aantal verschillende kleuren volgens de website, maar helaas worden er in Nederland slechts twee kleuren verkocht, namelijk Medium Brown en Dark Brown. Tara was al langer bekend met het product en gebruikte de kleur Medium Brown die ik erg mooi vond passen bij haar. Nadat ik online een kleine research had gedaan over de Dark Brown kleur, ontdekte ik dat deze kleur bij de meeste reviews nogal warm uitpakte dus daarom ben ik zelf ook voor Medium Brown gegaan.

IMG_8157
IMG_8156

Het product komt in een klein flesje met een borstelapplicator. Je ziet al meteen dat de substantie erg dik is, een beetje sticky en gellerig zelfs! Maybelline zegt zelf dat je de bijgeleverde applicator kunt gebruiken om het product direct op je wenkbrauwen aan te brengen, maar ik heb gemerkt dat je er beter ook een smal eyeliner of wenkbrauw kwastje bij kunt gebruiken om het product echt precies en netjes op je wenkbrauwen aan te brengen. Ik gebruik de eyeliner kwast van MAC voor de voor en achterkant van m’n wenkbrauw om deze netjes en strak te bedekken met het product. Ik was bang dat dit best wel lang zou duren, maar het product is echt super makkelijk en snel in gebruik!

Nadat je je hele wenkbrauw hebt ingekleurd, moet je minstens 20 minuten wachten voor het lichtste resultaat, 3 uur wachten voor een medium resultaat of je kunt het product er de hele nacht op te laten en het de volgende ochtend eraf halen. Ondanks dat het product dik en sticky is, droogt het aardig snel op waardoor je gemakkelijk andere dingen tussendoor kunt doen. Zo begin ik vaak ‘s ochtends met het aanbrengen van de tattoo brow en ga ik daarna door met de rest van mijn make-up routine. Hierna eet ik nog even ontbijt of ga ik alvast aan het werk en dan is het alweer ruim tijd om het product eraf te halen. Multitasking!

IMG_8163
IMG_8165

De tattoo brow is er super makkelijk af te halen zonder enige pijn of uitgetrokken wenkbrauwhaartjes en je kunt het er vrijwel in 1 keer aftrekken! Ik heb het product al een paar keer geprobeerd voordat ik aan dit review begon. Hierdoor heb ik ook de verschillende inwerktijden geprobeerd om te kijken of je daar ook echt een verschil in ziet. Ik heb meestal gebruik gemaakt van de inwerktijd van minstens 20 tot 30 minuten, omdat dit perfect past in een ochtendroutine. Op deze foto’s in het artikel heb ik het product er 3 uur op laten zitten en daarmee zie ik dat de kleur nog iets opvallender is. Wanneer je het product er echt een aantal uur op laat zitten, dan is de kleur nog intenser en duidelijker/scherper.

De kleur van deze Medium Brown vind ik heel erg mooi, hij is niet te warm waar ik heel erg blij mee ben. Met de verschillende inwerktijden kan je er zelf voor kiezen of je je wenkbrauwen wat lichter of donkerder wilt maken. In mijn geval, met donkerbruin haar, kan ik het product er ook prima langer oplaten. En wees niet getreurd als jij lichter haar hebt, ik heb het product inmiddels namelijk ook aangeraden aan m’n twee vriendinnen. Giovanna heeft iets lichter bruin haar dan ik en Myrna heeft blond haar en bij hen beide past deze Medium Brown kleur ook goed. Zij laten de Tattoo Brow er gewoon wat minder lang op (ongeveer 20 minuten) en dat matcht ook gewoon super mooi!

En zo zien mijn getinte wenkbrauwen eruit nadat ik het product er 3 uur op heb laten zitten. Ik moet zeggen dat de kleur op deze foto’s een beetje wegvalt en dat ze er in het echt meer getint uitzien. Laat ik het product er nog meer uur (of een hele nacht) op zitten, dan is de kleuring nog beter en scherper te zien!

Vaak teken ik mijn wenkbrauwen nog wel een beetje bij met een potlood om ze net iets donkerder en scherper te maken (zie hieronder), maar dit is echt een persoonlijke voorkeur en hoeft zeker niet. Het bijtekenen gaat trouwens echt super snel en makkelijk, dus het kost me ook vrijwel geen extra tijd of moeite. De dag erna heb ik ook nog zeker profijt van de kleuring, maar zie ik wel dat de Tattoo Brow er dan alweer een stuk af is gesleten. En dat klopt ook wel, gezien ik het product er minder lang op laat zitten.

Eindoordeel? ★★★★★

Ik ben zeker tevreden over de Maybelline Tattoo Brow. Het doet precies wat het beloofd en is heel erg gemakkelijk in gebruik. Ook de prijs-kwaliteit-verhouding is prima, een flesje kost €15,99 en je kunt er zo’n 2 maanden mee doen. Ik vind het vooral super fijn dat het product zo snel droogt, waardoor je ondertussen nog andere dingen kunt doen en je er geen tijd door verliest. Ik ben heel tevreden met de Medium Brown kleur en ik vind het ook heel fijn om te zien dat deze kleur ook voor (sommige) blondines een match kan zijn. Wel zou ik het wel leuk vinden als er meer kleuren (vooral wat meer assige tinten) verkrijgbaar zouden zijn in Nederland (en België) zodat ik nog meer kleuren-keuze heb!

Maybelline Tattoo Brow is te koop bij o.a. Trekpleister, Kruidvat of Bol.com

Was jij al bekend met de Maybelline Tattoo Brow en wat vind je ervan? En welke producten gebruik jij momenteel voor je wenkbrauwen?

Liefs, Larissa
@larissaverbon 

Shop the trend: de fanny pack!
Onze AliExpress favorieten!
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties

 1. 21 augustus 2018 / 08:48

  Op de foto waar je, je wenkbrouwen hebt bijgetekend zijn je brows echt fleeky!

 2. Rita
  21 augustus 2018 / 10:50

  Goede en duidelijke review en mooi resultaat!

  • Larissa
   Auteur
   22 augustus 2018 / 10:29

   Jaa mooi he, vaak zie je toch wel snel een warme ondertoon maar dat is hier gelukkig niet het geval, althans bij deze kleur!

 3. 21 augustus 2018 / 14:11

  Ziet er mooi uit, Ik verf mn wenkbrauwen al een hele tijd en doe er verder bijna niets mee. Alleen soms wat kleine streepjes aan het begin omdat daar minder haartjes zitten en wat wenkbrauw gel ;)

  • Larissa
   Auteur
   22 augustus 2018 / 10:29

   Aah ideaal!! Ja ik heb niet zo heel veel haartjes, dus ik moet het toch echt wel opvullen haha!

 4. Robin
  21 augustus 2018 / 23:46

  Oh, dat ziet er goed uit!

 5. 22 augustus 2018 / 10:52

  mooi verschil, maar na dat je jou wenkbrauwen nog even een extraatje geeft WOUW! zo mooi strak in model, daar houd ik van. liefs soraya

 6. Robin
  22 augustus 2018 / 16:56

  Lijkt me erg fijn om enkele dagen je wenkbrauwen niet tot weinig bij te hoeven tekenen. Gelijk besteld! Wel via Wehkamp, daar krijg je nu 50% korting (tot 27 augustus).
  Morgenavond ontvang ik het, ga het gelijk proberen!!

  Bedankt! :)

  Groetjes Robin

 7. Denise
  23 augustus 2018 / 23:03

  Super mooi!
  Je wenkies zijn zo mooi ?

  X

@Endlessweekendnl

7   299
3   240
5   266
6   130