Let’s make a roadtrip + winactie!

Even geleden deelde ik een artikel over mijn roadtrip door Amerika en ik moet bekennen dat mijn vriend en ik er nog elke dag aan terugdenken. Het was zó leuk en heerlijk om zoveel dingen te kunnen zien in een relatief korte periode! Wanneer je naar Amerika op vakantie gaat, dan is het vaak vrijwel vanzelfsprekend om een auto te huren. Maar ook in Europese landen en steden wordt steeds vaker een auto gehuurd en daar geef ik ze helemaal gelijk in. Klik snel verder om hier meer over te lezen én hoe je kans kan maken op moneys voor je eigen huurauto! 

In Amerika (met uitzonderingen bijvoorbeeld een tripje naar New York) is het bijna in alle gevallen super handig en eigenlijk een must om een auto te huren. De afstanden zijn daar namelijk zo ontzettend groot en gewoon heel erg ingesteld op autoverkeer. Ook in Europa wordt er heel vaak gebruik gemaakt van een huurauto op vakantie, zo is er uit het jaarlijkse onderzoek van Sunny Cars* gebleken, dat maar liefst een derde van de Nederlanders, in de afgelopen drie jaar, wel eens een auto in het buitenland huurde. Dat is best veel! Hiervan toerde bijna de helft langs verschillende adresjes en daarvan logeerde bijna de helft op vier of meer plekken tijdens de vakantie. Is dit herkenbaar voor jou? Ben jij ook wezen touren in de afgelopen drie jaar?

Zorgt social media voor dit reis-virus?

De stijging van deze autohuur heeft onder andere te maken met de groeiende interesse om spontaan op vakantie te gaan. In mijn sociale omgeving merk ik het ook, veel vriendinnen en kennissen gaan veel vaker op vakantie dan voorheen! De ene keer gaan ze een aantal weken weg van huis en dan plotseling weer een lang weekend. Ze willen er gewoon even tussenuit gaan en ik geef ze hartstikke gelijk, dat is ook heerlijk!

Zou deze stijging ook weer in verband gebracht kunnen worden met de populariteit van social media? Dat kan ik mij eigenlijk wel heel goed voorstellen, want wij zien overal op social media platforms (Facebook en Instagram zijn daar wel de grootste voorbeelden van denk ik) fantastische vakantie foto’s van anderen langskomen. Ik heb er zelf ook een paar toppers tussen zitten, al zeg ik het zelf haha! Als kijker van deze foto’s word je dan misschien ook weer aangestoken met dat reis-virus en dan ontstaat vanzelf die drang om er ook weer lekker tussenuit te gaan. Heb jij dit gevoel ook wel eens of doet het je niet zoveel?

9D6C48B7-1DE1-47E4-A243-6CBF2B5C0FF4
25BB302F-F654-406A-A8CF-1EB82CD690FF

Minder plannen en meer zien

Het allergrootste voordeel van een auto op vakantie is toch wel het feit dat je enorm veel kan zien en doen, in een korte tijd. Het geeft je een veel vrijer gevoel en daarnaast hoef je ook net iets minder te plannen natuurlijk, want je kunt gaan en staan waar je wilt en wanneer je wilt! Dit zorgt voor een ontspannen gevoel want misschien heb je wel een een must-see lijstje in je hoofd zitten tijdens de reis en hierop kan je dan veel makkelijker afstrepen. Over lijstjes gesproken, zorg ervoor dat je er een niet al te grote waslijst met dingen van maakt die je moét afstrepen op je vakantie, om teleurstellingen te voorkomen. Houd het haalbaar en houd ook genoeg ruimte vrij om zelf te ontdekken. Want het is juíst zo lekker om gewoon de auto in te stappen en te kijken wat je tegenkomt! En ik ben blij om te lezen dat de meerderheid (namelijk 62%) uit het onderzoek het hiermee eens is, want dit blijkt ook voor hen dé reden te zijn om een auto te huren op vakantie! Heb jij wel eens een huurauto gebruikt? Maak jij van te voren een plan of laat je het allemaal over je heen komen?

Ik heb nog een leuk weetje voor je :) Wanneer vakantiegangers een huurauto op vakantie nemen, dan worden er vaak ook heel wat kilometers gereden. Het blijkt namelijk dat een kwart van de autohuurders dagelijks zelfs 100 tot 200 kilometer per dag rijdt. Dat was trouwens voor onze roadtrip ook absoluut niet ongewoon, want er zat zelfs een dag bij waarop we in 1 dag van Los Angeles naar de Grand Canyon reden, wat een afstand van bijna 800 kilometer was! Het was echt een lange zit maar tegelijkertijd ook juist een fantastisch onderdeel van onze vakantie!

Nu vond ik het ook wel grappig om te lezen, dat een derde van de vakantiegangers meer geld over heeft voor een luxere huurauto om daar bijvoorbeeld een leuke foto mee te maken. Yep, alles voor Insta! Ik moet eerlijk toegeven dat wij graag een Ford Mustang cabrio wilden huren om twee redenen. Ten eerste, omdat mijn vriend tijdens onze vakantie ook zakenrelaties zou ontmoeten en ten tweede, omdat deze auto natuurlijk ook super gaaf is voor op mijn foto’s. Onze keuze werd dus zeker mede bepaald door de looks van de auto, maar daarnaast reed hij ook gewoon erg goed op al die kronkelige weggetjes door de bergen, wat uiteindelijk nog veel belangrijker is natuurlijk.

Hoewel er voor de looks van de huurauto wel iets meer uitgegeven wordt, wil men op andere onderdelen van de autohuur wel meer letten op de uitgaven. Zo komt het heel vaak voor dat bij het boeken van de autohuur geen verzekering wordt afgesloten, maar dat dit ter plekke alsnog wordt gedaan, waardoor men toch duurder uit is. Hetzelfde geldt voor losse extra’s, zoals afkoop eigen risico bij schade of diefstal, of schadedekkingen. Deze autohuurders zijn hierdoor uiteindelijk daarom toch 41% duurder uit, dan wanneer ze direct voor een all-in huurpakket hadden gekozen. Houd dit dus even in gedachten wanneer je weer een auto gaat huren ;)

Dit allemaal komt uit het trendrapport van Sunny Cars, wil je het allemaal nog eens teruglezen? Klik dan hier!

Winactie!

Heb je na het lezen van dit artikel ook zin gekregen om weer op vakantie te gaan (heeft het reis-virus je te pakken?!) en een huurauto mee te nemen? Dan hebben we super leuk nieuws voor je: we mogen huurtegoed weggeven waarmee je je eigen huurauto bij Sunny Cars kunt boeken!

Wil jij kans maken op €150,- huurtegoed? Ga dan snel naar de winactie-foto op mijn Instagram account @larissaverbon en volg daar de instructies om mee te kunnen doen. Laat ook onder dit artikel een reactie achter om extra op te vallen! De winactie is open t/m 22 november 2018 voor zowel Nederland als België. Succes!

Heb jij wel eens een auto gehuurd op vakantie? En wat voor auto zou jij willen huren?

Liefs, Larissa
@larissaverbon

Weekly Snaps #109
To Good To Go Pakketten Bestellen
Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Sunny Cars.
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 Reacties

 1. Chiara
  7 november 2018 / 08:43

  Dit zou echt super tof zijn voor mijn trip naar New York!😍😊

 2. Hellen
  7 november 2018 / 08:50

  In januari gaan we naar Florida. Het zou fantastisch zijn als we zouden winnen. We hebben al vaker bij Sunny Cars een auto gehuurd. Een fijn gevoel dat alles goed geregeld is qua verzekeringen en dat je je op vakantie daar geen zorgen over hoeft te maken. ☀️🚗🚙🤞

 3. Naomi
  7 november 2018 / 08:52

  Wat een leuke winactie! Het lijkt mij zo gaaf om ook eens te gaan roadtrippen in Amerika!

 4. 7 november 2018 / 09:05

  Jaaa, dit zou echt perfect zijn voor mij en mijn vriend! In januari studeer ik af en wil ik graag een epische reis maken die ik me de rest van mijn leven bij zou blijven. Bovendien staat er al heel lang een road trip maken op onze bucketlist, maar onze auto’s vallen bijna uit elkaar en zijn totaal niet geschikt om mee op vakantie te gaan. Dit zou dus ideaal zijn voor ons. :-D

 5. Renee
  7 november 2018 / 10:25

  Ik droom ervan om een Mustang te huren voor onze vakantie naar Orlando 😍 Dit is echt mijn droomauto en staat voor mij symbool voor het ultieme USA gevoel 😁

 6. Cheryl
  7 november 2018 / 12:09

  Ik ga mede door jouw vlog over de westcoast in Maart een zelfde roadtrip doen daar dus ik vind dat ik ‘t verdien haha want het is jou schuld! ;P

 7. Jolien
  7 november 2018 / 16:38

  Waaaaa 😍 Wij gaan volgende zomer 3 weken roadtrippen in Amerika… Texas, de swamps, blues en lekker eten!!! Can’t wait! Een vette muscle car kan natuurlijk niet ontbreken 🙈🙈

 8. 7 november 2018 / 17:04

  Op het moment ben ik met mijn vriend op Curacao en daar kan je ook echt niet zonder auto! Gelukkig mogen we deze kosteloos lenen van vrienden, maar anders hadden we er zeker één gehuurd! Mei dit jaar zijn we naar Terceira (Azoren) geweest en ook daar hadden we een auto nodig. Dit werd een Smart Forfour. Een grappig klein autootje die ons met gemak door bergjes en hobbelwegen stuurde. Omdat ik het afgelopen jaar de vakanties en tripjes geregeld heb, vind ik dat mijn vriend dat volgend jaar wel mag doen. Om hem dan toch een beetje te helpen zou het huurbedrag voor de auto al een stuk schelen!! Wat een ubervette foto’s Larissa! Ik hou echt van de Ford Mustang!

 9. Anne
  7 november 2018 / 17:42

  Wat een super leuke winactie! Dan zou ik gezellig met mijn vriend weggaan :)

 10. Inge
  7 november 2018 / 19:01

  Leuke winactie! Volgend jaar een roadtrip in Portugal aan het plannen dus dat tegoed voor een huurauto komt dan zeker van pas!

 11. Lin
  7 november 2018 / 19:46

  Wat een leuke win actie!
  Ik zag op insta toen jij op reis was in Amerika al die gave auto. En toevallig ga ik aankomende zomer ook een reis maken door Amerika. Van Las Vegas naar the Westcoast en weer terug. Ik zou het heel vet vinden om ook in zo’n mooie auto te kunnen huren. 😊!!

 12. Akke
  7 november 2018 / 19:56

  Jaaa heel graag! Wij hebben afgelopen jaar twee keer een auto gehuurd via Sunnycars en dat is super goed bevallen. Voor volgend jaar staat er weer een roadtrip op de planning en daar zou dit perfect voor zijn😊

 13. Sandra
  7 november 2018 / 20:00

  Ik doe heel graag mee! Lijkt me te gek om door Italië te rijden, op naar Toscane <3

 14. Anita te Gussinklo
  7 november 2018 / 20:20

  Op mijn bucketlist een rondreis door Amerika.
  We willen dolgraag (weer) eens maar nu ook met onze zoon.

 15. Frances
  7 november 2018 / 22:38

  Onlangs een trip gemaakt van L.A. naar Seattle naar Vancouver Island en Vancouver. Zonder auto want na 10 moeilijke jaren was het al geweldig om uberhaupt weer voor het eerst een trip te kunnen maken. Een auto werd te prijzig, dus ik skipte ‘m. Aarghh…

  In L.A. afhankelijk van mijn lieve familie die ik natuurlijk niet teveel wilde belasten, want eerlijk…..als je daar woont ga je niet voor je plezier de weg op :p
  Naar Seattle met de trein want….GAAF(!) maar ook….vanwege dat gebrek aan een auto.
  Na een reis van 40 uur (met 7 uur vertraging, een aangereden beer, en aangereden persoon met hond, ja echt) eindelijk aangekomen in Seattle.
  Vanuit Seattle naar Vancouver Island. Geweldig! Maar in het laagseizoen willen overnachten in hidden gems aan de andere kant van het eiland, zonder een auto ter beschikking? Het was geweldig maar een auto had het wel een stuk relaxter (en minder nat) gemaakt. In Nederland ben ik gewend om de auto in te springen en op rak te gaan. Vooral hier een gemis.

  Ik kijk er naar uit komend jaar weer terug te gaan naar British Columbia en deze keer zeker die auto te huren. Voor een prachtige trip op Vancouver Island, en de prachtige routes richting Whistler en de Rockies. De waardebon zou me enorm helpen!

 16. 7 november 2018 / 22:41

  Te gek! Ik doe graag mee met de winactie!!

 17. Tjitske
  8 november 2018 / 07:48

  In januari ga ik 6 weken naar Amerika! De camper hebben we al gehuurd, maar de laatste paar weken met de auto moeten we nog boeken. Deze actie komt dus als geroepen.

 18. Nikita
  8 november 2018 / 11:06

  Wie niet waagt, wie niet wint! 🚘🎉
  Hele toffe foto’s trouwens, vooral die allereerste. Meen ik echt, ook als ik niet win 😋

 19. 8 november 2018 / 12:10

  ik doe zeker mee <3 wat een droom zo'n roadtrip zeg!

 20. Kelly
  8 november 2018 / 12:40

  Heeel graag! Aangezien ik al 10 jaar mijn rijbewijs heb, maar alleen een fiets bezit en ik dus of met een leenauto / openbaar vervoer de grote afstanden af leg..zou dit heerlijks zijn. Even een auto just for me!

 21. Lieneke
  9 november 2018 / 21:48

  Dat zou super tof zijn voor onze huwelijksreis naar California volgend jaar Juli met twee kids!

 22. Maartje
  10 november 2018 / 21:15

  Dit zou echt top zijn voor onze droomreis naar Amerika 🚘 🇺🇸 Ik houd van roadtrippen, je kunt dan zo enorm veel van een land zien! 🤩

 23. Madelon Verweij
  15 november 2018 / 14:37

  Suuper leuke actie! Wij willen in januari door new york te gaan maar misschien veranderen we dit dan wel in een mini roadtrip!

 24. Candice
  22 november 2018 / 11:29

  Wat een geweldige foto’s! Ik ga aankomende zomer met mijn vriend roadtrippen in Amerika, eigenlijk precies dezelfde route die jij hebt gedaan. Daarbij willen wij ook een mustang huren, dus dit huurtegoed met deze winactie zou echt super ga pas komen!!

@Endlessweekendnl

8   308
3   242
6   268
6   131