Mijn laatste Youtube obsessie!

De laatste tijd zit ik vaker op Youtube rond te kijken dan dat ik op Instagram zit of dat ik andere blogs aan het lezen ben. Nu ik het daarover heb, mocht je trouwens tips hebben voor blogs die ik waarschijnlijk wel leuk zal vinden, please share! Anyways, dat is niet waar dit artikel deze keer over gaat. Ik wil namelijk mijn laatste Youtube-video obsessie met je delen. Het zijn bepaalde video’s waar ik er tientallen van achter elkaar kan kijken en waar ik na weken nog steeds geen genoeg van kan krijgen. Ik ben natuurlijk benieuwd wat je van deze video’s vindt en of ik je na dit artikel net zo hooked heb gemaakt! Kijk je mee? 

Tiny houses

Hé wattes? Tiny houses zijn, zoals de naam waarschijnlijk al doet denken, kleine huisjes. Dit zijn geen huisjes om je huisdier of Barbie’s in te laten wonen maar het zijn echte huizen die gewoon een klein oppervlak hebben en waar vaak twee of meer mensen in wonen. Tiny houses zijn momenteel razend populair in Amerika, omdat mensen hun enorm hoge hypotheek, flinke maandelijkse kosten en schulden helemaal zat waren. Velen hebben hun huis daarom verkocht en zijn verhuisd naar een tiny house waarmee ze elke maand een stuk goedkoper uit zijn. Sommige tiny house-eigenaren wonen hierdoor nu zelfs zonder hypotheek!

De meeste tiny houses zijn gemaakt op een soort trailer, waardoor ze ook mobiel zijn en naar verschillende locaties gereden kunnen worden. Dat lijkt me trouwens echt te gek, om de zoveel maanden even een andere staat opzoeken, maar het leukste aan deze tiny houses vind ik dat de eigenaren zoveel kleiner zijn gaan leven. Hierdoor is het van belang dat deze tiny houses wel slimme en toffe opberg mogelijkheden hebben. Ik vind vooral de video’s waarbij je echt een tour door het huisje krijgt het leukst en waar ze je laten zien wat voor opbergmogelijkheden er gebouwd zijn. Deze tiny houses zijn namelijk allemaal handgemaakt! Hieronder heb ik een aantal van mijn favoriete video’s geplaatst zodat je zelf kunt zien hoe tof zo’n tiny house is.


Kleine (studio) appartementen

Aanvullend op de tiny houses kwam ik ook video’s van kleine appartementen tegen. Deze video’s hebben hetzelfde principe maar draaien om een appartement in een bepaalde plaats. Deze appartementen vind je vaak in grote (dure) steden, waar de vierkante meters natuurlijk gelijk staan aan torenhoge prijzen. Wil je in zo’n stad wonen, moet je of heel veel centen hebben of gewoon erg klein wonen. En voor dat laatste kiezen best wel wat mensen blijkbaar! Ook in deze video’s krijg je weer te zien hoe mensen wonen in zo’n kleiner appartement en hoe zij ervoor hebben gezorgd dat ze hier zo comfortabel mogelijk kunnen leven en genieten. Ook hiervan heb ik hieronder een paar van m’n favoriete video’s gezet:


So there you have it… mijn laatste Youtube obsessie! Zoals je wel kunt zien heb ik inmiddels heel wat video’s achter de kiezen en ik blijf steeds meer geweldige video’s tegenkomen. Het grappige is dat ik niet perse iets doe met deze video’s, of dat ik er iets aan heb – ik woon momenteel zelf in aardig ruim appartement zelfs – maar toch vind ik het super inspirerend en gewoon super leuk om te zien. Is ook weer eens wat anders dan doelloos naar gekke en stomme prank video’s kijken he? ;) En wie weet verhuis ik over een tijdje wel naar een kleiner oppervlak waardoor ik hier wel wat mee kan doen. Wie weet!

Wat vind jij van deze soort video’s? En kijk jij momenteel meer op blogs, Youtube of op Instagram?

Liefs, Larissa
@larissaverbon 

Bron: afbeeldingen zijn via Shutterstock.com 

Weekly Snaps #53
Herfst shoplog
Deel:

12 Reacties

 1. 13 oktober 2017 / 07:13

  Tiny houses ga ik vanmiddag meteen kijken! Lijkt me vet leuk om te zien!
  Liefs,
  Elles

 2. Iris
  13 oktober 2017 / 08:13

  Leuk artikel! Nice om hier video’s van te bekijken, daar denk ik niet altijd aan.

 3. 13 oktober 2017 / 09:41

  Ik heb ook altijd een youtube obsessie met een bepaald onderwerp! Op dit moment is het bij mij house tours!

 4. 13 oktober 2017 / 14:19

  Wat leuk! Bij mij in de buurt (Hardegaryp in Friesland) is er een Tiny House straat. Toevallig zag ik dat deze week nog op tv bij Huizenjacht op sbs, misschien wel leuk om terug te kijken? :)

 5. 13 oktober 2017 / 16:20

  Leuk om te zien, ik had weleens iets op youtube gezien, maar nog niet echt veel naar gekeken wel leuk!

 6. 13 oktober 2017 / 17:29

  Wat grappig, die kleine studio appartementen kende ik wel. Bij tiny houses dacht ik aan die video’s over de poppenhuizen waar iemand echte kleine maaltijden in kijkt enzo…

 7. Amina
  13 oktober 2017 / 17:48

  Ik woon nu iets langer dan een maand op mezelf in een studio. Misschien haal ik hier wel inspiratie uit!

 8. Linda
  13 oktober 2017 / 19:10

  Leuk! Ik ben ook al tijden naar Tiny houses aan het kijken, vind het zo bijzonder om te zien. Leuk dat je je favorieten hier hebt neer gezet, die ik nog niet heb gezien ga ik zeker kijken. Ook die kleine appartementen vind ik super. Zo bijzonder hoe mensen kleine ruimtes tot een volwaardige woning omtoveren.

 9. Denise
  17 oktober 2017 / 15:15

  Jaaaa dit is zo gaaf!
  Zo leuk hoe mensen dat oplossen met uitschuif objecten en spullen die voor 5 andere dingen dienen hahaha.

 10. 19 oktober 2017 / 10:44

  Die kijk ik ook super graag, grappig hoe alles erin past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *