KittehsCupcakes for CoolCat – revealed #projectcool

Eerder vertelden we jullie onze onze samenwerking met CoolCat en vandaag kunnen we jullie het ontworpen shirt echt laten zien! Benieuwd naar de resultaten van de fotoshoot, behind the scenes foto’s van de shoot en ons verhaal achter het ontwerp? Lees dan gauw verder!

Kittehscupcakes Coolcat

Allereerst, hoe was het voor ons om een keer op de ontwerpers stoel te zitten? Fantastisch! Het is een droom om ooit onze eigen lijn te creëren dus dit is een hele mooie start en vooral ervaring geweest! We vonden het ontzettend gaaf om te doen en we bruisen nog steeds van de ideeën. Dus dit zal niet de laatste keer zijn!

Wij hadden van te voren nog geen ervaring met het ontwerpen van kleding, maar werden voor CoolCat erg goed begeleid. Terwijl zij ons heel erg vrij lieten wat betreft het ontwerp van ons shirt, stonden ze vlak naast ons voor advies en begrepen zij precies wat wij in gedachten hadden!

Kittehscupcakes Coolcat

Samen met 5 andere fashionbloggers, kwamen wij laatst onze shirts bewonderen (waar wij in dit vorig artikel over vertelden) en hierboven zie je één van onze eerste reacties op de shirts! Blij, opgewonden en vooral trotsheid spat hier van de foto af!

Kittehscupcakes Coolcat

Hoe kwamen wij op het design van het shirt?
Wij zijn als zussen super close en we hebben vrijwel dezelfde stijl, ideeën en gedachten. Wij wisten meteen waar we ons op wilden richten voor ons shirt: festivals, voor iedereen draagbaar, vrouwelijk maar met een stoere twist.

Voor het model shirt kozen wij voor een ‘muscle tee’. Dit model shirt dragen wij zelf ook graag en omdat ‘muscle tees’ vaak een beetje een mannelijke uitstraling hebben, wilden wij dit iets aanpassen om het iets vrouwelijker te maken. Dit deden we door de hals dieper te maken, de bandjes iets slanker snijden en voegden (sexy) cut-outs in de zij op de rug van het shirt toe door uitsnijdingen te maken die door een twist aan elkaar zijn verbonden. Dat wij aan elke outfit een stoere twist geven, hebben we hier dus letterlijk genomen haha!

De ‘cut-outs’ hebben we geplaatst net boven de taille, ter hoogte van het slankste gedeelte op je rug. Op deze manier wordt een mogelijke muffintop niet bloot gelegd en voorkomen we ook dat je je bh-bandje ziet zitten! Door de cut-outs en twist valt het shirt ook ietsje langer aan de achterkant en zou je het eventueel ook op een legging kunnen dragen als je wilt.

De ‘print’ bestaat uit een zon, maan en een mandala. Want als zussen zitten wij namelijk vaak op 1 lijn maar verschillen we ook wel eens als dag en nacht. Toch weten we altijd een balans te vinden en dat is waar de mandala voor staat. Wat wij mooi vinden aan de zon en aan de maan, is dat zij licht brengen aan de dag en ook aan de nacht. Op de achterkant hebben we de tekst “Be the light” geplaatst, omdat we je eraan willen herinneren dat jij zelf het positieve in je hebt. Wat er ook gebeurt, benader het positief en wees zelf het lichtpuntje in jouw en andermans leven!

Het shirt hebben we ontworpen in twee uitvoeringen. Op de foto’s zie je Tara de grijze variant dragen met een witte print en waar ook glow in the dark aan is toegevoegd! Glow in the dark vinden we nog steeds heel erg gaaf, past perfect bij de betekenis van onze print en is vooral leuk voor festivals. Wanneer je overdag lekker in de zon hebt gefeest, gaat dit shirt ‘s avonds door met een oplichtende print. A real conversation starter! Larissa draagt de witte variant, waaraan we in plaats van glow in the dark, kleur hebben toegevoegd! De zwarte maan met lichtere en gekleurde accenten maken het echt een eyecatcher en stoer te gelijk.

Wat vinden wij belangrijk in het design?
Qua model vinden we het belangrijk dat iedereen zich zeker en prettig voelt in dit shirt. We hebben er daarom voor gezorgd dat het model niet te bloot is en de openingen op precies het slankste gedeeltes vallen waardoor je je altijd sexy voelt. Daarnaast vinden we shirts waarin je niet hoeft na te denken welke bh je draagt ook erg fijn en hebben we ook daar aan gedacht! Ook de pasvorm is natuurlijk belangrijk en besloten we dat we niet een te strakke fit wilden. Wij dragen onze tops vaak ook iets wijder en vooral in combinatie met feesten en warme dagen zijn lossere tops heerlijk! Verder zijn we ook heel erg blij met de print. We wilden niet klakkeloos iets op ons ontwerp gooien, maar het shirt echt voorzien van een print die voor ons persoonlijk een betekenis heeft en de koper wat moois mee geeft. In het leven is het hebben van balans en positiviteit erg belangijk vinden wij. Wees het zonnetje, het lichtje. Be The Light!

Bij welke gelegenheden kan je het aan?
Wij hebben dit shirt ontworpen met het festivalseizoen in ons hoofd omdat dit shirt gelanceerd zou worden in juli en we zelf natuurlijk ook gek zijn op festivals. Het is daarom vooral geschikt voor festivals, feestjes maar natuurlijk ook voor in het dagelijks leven. Vind je het toch te bloot? Dan kan je er gewoon een tanktop onder dragen in een andere kleur bijvoorbeeld of combineer de top met een blazer of (biker)jasje!

Kittehscupcakes Coolcat Kittehscupcakes Coolcat

Larissa: Beanie en jeans (nog niet in stores) – CoolCat / Ketting: HEMA / Sneakers: Converse 
Tara: Sieraden en short: CoolCat / Boots: New Look 

Dit zijn de foto’s geworden van de fotoshoot en we zijn er ontzettend blij mee. Die blijheid stralen we ook wel uit op de foto’s zoals je ziet! CoolCat gaat altijd voor CRAZY, SEXY, LOUD en FUN en zo dus ook tijdens de fotoshoots en dat was echt een erg leuke ervaring. We hebben de look afgemaakt met CoolCat accessoires die er perfect bij passen. Larissa koos voor deze IT-GIRL beanie omdat deze precies dezelfde kleuren heeft als de print van het witte shirt en een donkere jeans die weer bij de grijze uitvoering van het shirt past. Tara heeft daarom gekozen om roze accessoires te dragen die bij het witte shirt passen en we als tweetal mooi bij elkaar passen op de foto.

*Note: Op de achterkant van het shirt zie je de tekst “Be The Light” staan en deze wordt op het definitieve shirt wat hoger op de rug gezet. 

Kittehscupcakes Coolcat Kittehscupcakes Coolcat

COME & MEET US AT THE LAUNCH!
Jazeker, de shirts worden met een leuk evenement gelanceerd in de CoolCat store op donderdag 17 juli 2014 in Amsterdam en wij willen dat JIJ er ook bij bent! Je kunt het zien als een Meet & Greet, waar je ons kunt ontmoeten, het shirt kunt aanschaffen en je deze kunt laten signeren. Daarnaast kunnen we samen met elkaar op de foto, selfies maken en even met ons kletsen want we vinden het super leuk om jullie te leren kennen en deze ervaring met jullie te kunnen delen.

De lancering wordt in 1 van de 2 shops in Amsterdam gehouden, welke zich midden in de stad bevinden. Je kan er daarom meteen een leuke shopdag van maken! De exacte tijd en locatie hebben we momenteel nog niet, maar daarvan gaan we jullie zeker op de hoogte houden! Heb je donderdag 17 juli nog vrij staan in je agenda, markeer deze dan nu af zodat wij jou kunnen ontmoeten!

Vanaf 17 juli 2014 zijn alle T-shirts online en in de volgende Nederlandse CoolCat filialen verkrijgbaar:
Rotterdam Zuidplein, Rotterdam Lijnbaan, Utrecht Vredenburg, Amsterdam Kalverstraat, Amsterdam Nieuwendijk, Almere Stadshart, Nijmegen, Breda, Alkmaar, Leeuwarden, Groningen, Den Bosch, Enschede, Eindhoven, Den Haag, Maastricht, Arnhem en Apeldoorn. Woon je in België dan is het shirt helaas niet in de store verkrijgbaar, maar kan je wel online terecht!

Prijs:
Ons ontwerp gaat €14,95 kosten en is verkrijgbaar in zowel het wit en grijs. De witte top heeft kleur in de print en de grijze top heeft een glow in the dark print. Deze licht ook echt goed op in het donker, echt super gaaf!

Als laatste willen we nog meegeven dat ons ontwerp nog zoveel meer is dan gewoon een shirt, het is een boodschap die we aan iedereen willen meegeven en het straalt 100% de stijl van KittehsCupcakes uit. Vrouwelijk met een stoere twist en een positieve boodschap.

We hopen dat jullie het shirt net zo leuk vinden als wij en dat we jullie op de lancering op 17 juli gaan zien! 

xoxo Tara & Larissa
@taraverbon / @larissaverbon

P.s. Zodra we het shirt in handen hebben lijkt het ons leuk om een styling video te maken, om aan jullie te laten zien hoe je het shirt kunt combineren. Lijkt jullie dat ook leuk?

Beauty essentials in my summer bag
Another Pair Of Black Boots
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

71 Reacties

 1. Suzanne
  29 juni 2014 / 21:47

  Oooooh, ze zijn echt superleuk! Ik ga ze sowieso kopen. En de broek die Larissa aanheeft is ook suuuupercool, weten jullie wanneer die in de winkel komt? :)

 2. 30 juni 2014 / 20:55

  Dit vond ik zo’n mooie stukje:

  QUOTE: “De ‘print’ bestaat uit een zon, maan en een mandala. Want als zussen zitten wij namelijk vaak op 1 lijn maar verschillen we ook wel eens als dag en nacht. Toch weten we altijd een balans te vinden en dat is waar de mandala voor staat. Wat wij mooi vinden aan de zon en aan de maan, is dat zij licht brengen aan de dag en ook aan de nacht. Op de achterkant hebben we de tekst “Be the light” geplaatst, omdat we je eraan willen herinneren dat jij zelf het positieve in je hebt. Wat er ook gebeurt, benader het positief en wees zelf het lichtpuntje in jouw en andermans leven!”

  Echt prachtig.
  Ik hoop echt dat het een succes wordt. Heel inspirerend shirt zeg. Top!
  Geniet ervan dames. Jullie hebben het super gedaan.

 3. Sanne
  1 juli 2014 / 12:33

  Omg wat een geweldige shirts! Serieus ik zit al jaren na te denken over een tattoo met zo’n soort betekenis… ik denk dat ik door jullie weer wat inspiratie heb gevonden! Geweldige shirts, die belanden 17 juli zeker in mijn winkelmandje. Heel gaaf!

 4. 2 juli 2014 / 11:30

  Wat gaaf dat jullie een shirt hebben mogen ontwerpen! Ze zien er beide heel mooi uit. Ik ga na 17 juli maar even een bezoekje je brengen aan de online shop van CoolCat ;)

 5. 5 juli 2014 / 19:35

  Waauw erg gave tops zijn het geworden! Ik ga ze hopelijk spotten in Groningen en dan passen! :D

 6. Wietzle
  6 juli 2014 / 10:43

  Wat ik me afvraag, en begrijp me niet verkeerd dit is een fantastisch project voor jullie, is Coolcat een merk waarmee jullie jezelf ook identificeren? Of probeert Coolcat een imago verandering door te voeren en is bloggers een groot project geven de eerste stap? Zelf zie ik coolcat namelijk als juveniel haast kinderachtig merk met vaak vreemde en aanstootgevende teksten op shirts e.d. (herinneren we het ‘kunt/cunt’ shirt nog..). En dit vind ik nou niet bij jullie passen! Ik ben wel benieuwd naar het verhaal erachter! (nogmaals ik bedoel dit niet lullig maar zie de connectie coolcat-kittehscupcakes gewoon niet helemaal)

@Endlessweekendnl

7   299
3   240
5   266
6   130