Ik ga samenwonen!

schermafbeelding-2016-11-02-om-14-28-25

Jeej, het is dan toch echt zo ver… ik ga uit huis én ik ga samenwonen! Eerder heb ik wel eens verteld dat ik op zoek was naar een appartement met m’n vriend, maar dat het allemaal toch wat lastiger was dan we hadden gehoopt. Uiteindelijk hebben we ongeveer een half jaar gezocht via de bekende verhuurwebsites, hebben we 3 appartementen mogen bekijken en is het ook nog eens 3 maal is scheepsrecht geworden… we hebben namelijk eindelijk ons appartement gevonden #yay! 

Utrecht

Mijn vriend is geboren en getogen in Hilversum en terwijl we vorig jaar op zoek waren naar een appartement daar, besefte ik me dat ik toch heel graag wat dichterbij huis blijf. Daarnaast had ik eigenlijk met mezelf afgesproken dat ik pas uit huis zou gaan nadat ik afgestudeerd was. En dat afstuderen duurde dus ietsje langer dan gepland zoals jullie wel weten haha! Rei, mijn vriend, zal nu dus voor mij naar Utrecht gaan verhuizen (dankjewel liefste!) en ik ga van Houten naar Utrecht. Ik zal hier op het internet natuurlijk niet vertellen waar we precies komen te wonen, maar ik kan je vertellen dat het een stukje uit het centrum is en dat ik op zo’n 10 minuten fietsen van Tara af zit. Dus dat is ook helemaal fijn!

We krijgen halverwege november de sleutel, maar laat ik nou net op 11 november (morgen!) op reis gaan gedurende 2,5 week .Niet de meest handige timing dus, maar mijn reis was al maanden geleden vastgelegd, dus daar viel niet zo veel meer aan te doen. Ik denk dat m’n vriend zijn spulletjes voor het grootste gedeelte zal verhuizen terwijl ik weg ben. Al heeft hij in Hilversum tot eind november ook nog zijn andere appartement. Dus we hebben totaal geen haast, maar het zal wel een gekke periode zijn als ik straks terug kom en meteen kan gaan beginnen met verhuizen. Maar ik heb er nu al zin in!

Inrichten maar!

Mijn vriend heeft een boxspring, bank, kast, tv, tv meubel en kledingkast die we meenemen – ja, die jongen is best wel minimalistisch, want veel meer heeft hij niet staan. Dat betekent dat we de rest samen kunnen aanschaffen. Denk aan een eettafel, salontafel, lampen, vloerkleed en vast nog heel veel andere dingen die ik nu vergeet op te noemen. We zitten qua smaak en style best wel op een lijn, dus dat gaat vast goed komen. De komende tijd moet ik maar vooral lekker pinnen op Pinterest en webshops doorspitten haha. Als jullie tips hebben voor fijne webshops, please let me know! Ik zal hieronder alvast wat afbeeldingen laten zien van stijlen waar ik (en wij) van houden:

schermafbeelding-2016-11-02-om-13-00-26

In ons droomhuisje zouden we eigenlijk een zo licht mogelijke (of zelfs witte) vloer willen hebben, maar in ons nieuwe appartement ligt een goede basic beige vloer en die wil ik graag laten zitten. Scheelt weer heel wat werk en vooral centjes! Om het geheel toch wat lichter te krijgen denk ik dat we dan wel voor een lichtgekleurd kleed moeten gaan. Net zoals hierboven. Ik ben sowieso dol op kleden, wanneer ik een kleed zie ga ik automatisch op de grond zitten. Vind ik gewoon gezellig en cosy! Rei wilt het liefst zo’n onmogelijk kleed met grote lussen of bollen, waar je een stuk pizza op laat vallen en dat meteen in het kleed verdwijnt. Je weet wel, zo’n kleed. Lijkt mij een ramp met stofzuigen en schoonhouden dus ik heb liever wat anders (euh wat praktischer dus!). Ik denk dat een kleed in deze trant zoals hierboven veel handiger is en het heeft alsnog veel structuur wat Rei zo leuk vindt. Ik wil er eigenlijk nog een simpel motiefje in, maar dat vindt hij dan weer niet zo leuk. Dus simpel een kleur lijkt me het beste!

Ook wil ik heel erg graag een foto/wall art muur maken. Ik ben er al jaren dol op, alleen in mijn slaapkamertje nu zou dat net iets te krap worden. In ons nieuwe appartement heb ik meerdere ruime muren die hier enorm geschikt voor zijn, dus ik kan niet wachten om mijn eigen fotowall te maken met natuurlijk verschillende frames.

Bron foto: Bjurfors.se

inspiratietafelstoelen

In ons appartement hebben we zelfs een apart gedeelte voor de eetkamer, super fijn want dat wilde Rei heel graag: een eettafel! In het appartement dat hij nu heeft, eten we altijd zittend op de bank en voor de tv namelijk. Hij heeft al twee van deze style stoelen thuis staan, waar van eentje helaas een gebroken poot heeft. Ik weet niet zeker of die poot te maken valt (moeten we nog proberen!) maar anders gaan we zeker nog 2 of 3 van deze stoelen erbij nemen.

Qua tafel willen we graag een wit exemplaar (such surprise) waar we dus 4 (of meer?) stoelen aan kwijt kunnen. Rei vindt een tafel met van die puntige pootjes zoals op de linker foto erg leuk en ik ook, maar ik vind de simpele tafel rechts op de foto ook mooi. Geen poespas, gewoon een tafel. Bam!

Bron foto’s: A Beautiful Mess (links) en Maegabriel (rechts) 

schermafbeelding-2016-11-02-om-13-18-17

Qua lampen ben ik ook nog een beetje zoekende, maar ik vind deze stoere industriële lampen op de foto hierboven wel heel erg gaaf staan! Vooral dat ze zwart van kleur zijn vind ik gaaf, komt perfect terug in de details van de stoelen. Zulke lampen kan je tegenwoordig overal wel vinden en ook voor niet al te veel geld, dus dat is mooi meegenomen. Ook in deze foto vind ik de stoelen in combinatie met de simpele style van de tafel heel erg leuk staan.

Bron foto: Styleandsugar

inspiratiebedtafel

Bij een nieuw appartement komt natuurlijk dat ik niet een kamer mag inrichten… nee, ik heb straks meerdere ruimtes om in te richten ! Maar goed, de slaapkamer is er wel eentje waar ik veel zorg in wil steken, maar waar ik het ook rustig en niet te rommelig wil hebben. Rei neemt zijn boxspring mee, maar daar willen we nog wel een nieuw matras op. Verder heeft hij een nachtkastje, maar ik wil natuurlijk aan mijn kant nu mijn eigen plekje! Op de rechter foto zie ik bijvoorbeeld het bekende meubel van Ikea die ik toevallig thuis al heb staan en die ook mee gaat met de verhuizing. Momenteel heb ik deze op de nog iets hogere variant gestapeld zodat het een hoge kast is, maar ik vind de kubus ook super leuk om te gebruiken als nachtkastje zoals je hier ziet. De lamp die erop staat is ook van Ikea trouwens, die vind ik ook echt te gek!

Op de linker foto zie ik een DIY project die ik al een hele tijd op het internet heb zien rondzwerven en die ik ook echt heel leuk vind. Het is echt een super simpel projectje voor een nachtlampje, dat ook niet al te veel geld hoeft te kosten. Ook geschikt om te plaatsen in een andere ruimte zoals een huiskamer trouwens. Deze moet ik echt gaan maken!

Bron foto’s: Heylilahey.com (links) en Berriesandpassion.com (rechts)

schermafbeelding-2016-11-02-om-14-25-48

Spannend!

Terwijl ik heel goed weet wat ik wel en niet mooi vind, weet ik tegelijkertijd niet helemaal zeker wanneer iets wel en niet goed bij elkaar past en of ik niet te veel wil zeg maar. Dus wat dat betreft moet ik echt nog even goed kijken wat ik mooi vind en echt wil hebben. Maar mijn ananas-lamp hierboven gaat sowieso mee haha! En dat is niet erg, want ik zeg nu ook al tegen mezelf dat het appartement niet meteen binnen een maand tip top in orde hoeft te zijn. Het is sowieso al wennen dat ik straks op mezelf woon natuurlijk. Daarnaast is het spannend omdat het financieel gezien een stuk anders zal worden, omdat ik niet elke dag mijn moeder en fluffy beestje rond heb lopen en omdat ik nu een heel appartement moet gaan bijhouden… Maar het is wel heel erg leuk omdat ik straks elke dag bij m’n allerliefste en beste vriend ben. Cheers to a new chapter! 

Met wie woon jij (samen)? En wat is jouw interieur-style?

Liefs, Larissa
@larissaverbon 

P.s.: Zouden jullie meer interieur, samenwoon en huishoud tips, tricks, ervaringen en ga zo maar door willen lezen op onze blog? En mochten jullie zelf tips en tricks hebben, wees altijd vrij om ze te delen in de comments hoor. Vinden wij alleen maar leuk om te lezen! :)

Rock And Roll
Een weekend met essence in Rotterdam!
Deel:

82 Reacties

 1. 10 november 2016 / 20:03

  Super leuk! Gefeliciteerd Larissa :-) Ik zou het heel leuk vinden om alle op-jezelf-wonen-artikelen op jullie blog te lezen!

 2. 10 november 2016 / 20:05

  Wat leukk! Gefeliciteerd :D Heel veel succes met verhuizen enzo!

 3. Anne
  10 november 2016 / 23:34

  Gefeliciteerd! Leuk dat jullie eindelijk iets hebben kunnen vinden.
  En ach, niet perfecte timing met je vakantie maar gelukkig wel na je afstuderen!

 4. Maris
  10 november 2016 / 23:52

  Gefeliciteerd! Wat leuk. Ik ben erg benieuwd hoe jullie het in gaan richten, want zo te zien kan ik mij erg vinden in jullie smaak. Trouwens een tip: thrift shops. Hier kun je echt de meest unieke (en goedkope) spullen treffen

 5. 11 november 2016 / 00:34

  Van harte gefeliciteerd met jullie eigen huisje! I wish dat ik uit huis ga, naja in ieder geval in het 2e semester voor een half jaar in Brighton wonen :)

 6. Peggy
  11 november 2016 / 07:16

  Gefeliciteerd! Ik ken dat gevoel helemaal. Ik heb samen met mijn vriend een twee-onder-een-kap woning laten bouwen en met het meubelshoppen vonden we hetzelfde leuk, maar we durfden het echt niet direct aan te schaffen omdat we niet wisten of het bij elkaar ook allemaal mooi was. Het is nogal een uitgave. Maar wat blijkt: het staat super haha!

  Ik vind zulke posts leuk hoor! Mogen er zeker meer van komen. Succes!

 7. 11 november 2016 / 07:42

  Wat een leuk nieuws! Ik ben benieuwd hoe alles gaat worden en vooral ook benieuwd naar leuke artikeltjes over inrichting en samenwonen.

 8. Esmée
  11 november 2016 / 09:09

  Zo’n soort tapijten hebben ze regelmatig bij de gamma! Ik weet helaas niet welke kleuren, wij hebben hem in het bruin.

 9. anniek
  11 november 2016 / 09:32

  Congrats, zo leuk! Ik woon sinds twee maandjes ook samen met mijn vriend en het is echt super gezellig. Ben heel benieuwd naar het resultaat van jou huisje. Geniet van het inrichten :)

 10. 11 november 2016 / 11:19

  Allereerst gefeliciteerd natuurlijk. Wat een leuk en spannend vooruitzicht zeg. Ik houd echt van je stijl als ik de foto’s zie. Ik ben erg benieuwd naar meer, hoop ook dat je ons op de hoogte houd met tips en tricks. Liefs soraya

 11. 11 november 2016 / 16:16

  Yeah wat super leuk lieverd!! Zo blij voor je!! Het is zo fijn om samen te wonen met je allerliefste en beste vriend. Elke dag thuiskomen bij je geliefde is geweldig. Ik wens jullie heel veel liefde en geluk toe, maar dat zal zeker wel gaan goed komen. Happy for you! Ik ben gek op interieur blogs, dus ja! Neem ons maar mee in je plannen. Ik heb zelf ook van die witte stoelen met een robuuste houten tafel. Zo blij mee! Mijn droom is ook een witte of erg lichte vloer.. Maar met twee poezenbeesten in huis en een baby laat ik dat nog maar even voor wat het is haha! Kus

 12. 11 november 2016 / 17:24

  Wat een super leuk nieuws, Larissa! Zeker omdat jullie toch al een tijdje op zoek waren… :) Heel blij voor jullie! Geniet van het inrichten in jullie appartementje en vooral van elkaar natuurlijk! ;-)

 13. maaikitheviking
  12 november 2016 / 13:36

  Gefeliciteerd Larissa en Rei! met jullie nieuwe optrekje!
  Ik woon al 11 jaar samen met mijn vriend en we hebben 2 jaar geleden een huis gekocht dat we helemaal zelf aan het verbouwen zijn. Nu ben ik bezig met de slaapkamer en ik hou zelf heel erg van knusse Zweedse blokhut achtige dingen. Mijn vriend vind dat ook wel leuk (achtig) maar wil zeker niet een heel huis omgebouwd tot blokhut… snap het ergens wel… dus ik leef me volledig uit in de slaapkamer, heb een hele pallet brandhout gekocht en mijn vriend heeft die in schijven van verschillende diktes gezaagd. Die ben ik dus op de muur aan het plakken (wat een werk!!!) maar het resultaat wordt echt heeeeel gaaf! lijkt echt alsof er een berg brandhout klaar ligt om in de haart te gooien. verder heb ik nog een berk als kapstok waarbij het lijkt alsof die door het plafond verder groeit en een grote berken tak opgehangen en daar lampen omheen gedraaid en dan van die vintage lampen er in. De rest heb ik Scandinavisch minimalistisch en wit gehouden. Wel heel leuk om je creativiteit in kwijt te kunnen en weet zeker dat jullie met jullie creativiteit er ook een heel fotogeniek interieur van zullen maken! Veel plezier er mee!

 14. Janne
  12 november 2016 / 14:05

  Wat super leuk, gefeliciteerd! Ik zou graag meer artikelen lezen over interieur en je verhuizing! Daarnaast ben ik heel benieuwd naar die DIY van de lamp, zou ik graag terugzien op je blog of op YouTube om zelf ook te maken :)

 15. Charlotte
  12 november 2016 / 15:12

  Wat leuk dat je gaat samenwonen! Veel woonplezier alvast gewenst :-)
  Mijn vriend en ik hebben nu nog onze eigen woningen, maar ik zou op den duur wel bij zijn appartement in kunnen trekken. We willen eerst financieel wat ruimte hebben voor we dit gaan doen.
  Ik ben nu al wel heel vaak bij hem en het voelt heel vertrouwd, dus dan durven we die stap ook wel sneller te maken.

 16. Nadia
  13 november 2016 / 10:50

  Gefeliciteerd! Interieurtips e.d. ben ik zeker geinteresseerd in. :)

 17. Dorenda
  13 november 2016 / 17:37

  Leuke style! En super leuk nieuws!
  Wel een kleine tip: ik heb zelf een witte vloer en hoewel het fris oogt wordt het heeeeeel snel stoffig.
  ik zou elke dag moeten stofzuigen omdat je álles ziet. En als ik klaar ben met stofzuigen zie ik na 1 seconde alweer haar liggen!! Dus weet waar je aan begint!

 18. Eef
  15 november 2016 / 09:14

  Wat leuk zeg! Het is jullie gegund :). Utrecht lijkt me ook een hele leuke stad om te wonen. Zelf woon ik nu bijna 5 maanden samen met mijn vriend en ik vind het mega gezellig. Meubels uitzoeken was niet zo lastig, hij verkoopt vintage & antiek dus hij had genoeg staan. Scheelt weer behoorlijk in de kosten :).

 19. 15 november 2016 / 20:29

  Gefeliciteerd Larissa, wat ontzettend leuk dat jullie samen een leuk plekje hebben gevonden :) Ik ben nu al erg benieuwd naar de inrichting :D

 20. 16 november 2016 / 20:52

  Superleu, gefeliciteerd!! Scandinavisch, industrieel en stoer is mijn woonstijl. I love interieur! Ik fotografeer interieurs en ik heb een webshop met leuke woonaccessoires, misschien leuk om eens in te kijken als je lekker kunt gaan inrichten!
  Liefs !

 21. Jill
  17 november 2016 / 21:52

  Lijkt me leuk om de vordering te zien van het verhuizen! Dus een verhuisteeks ;) weet dat serena ook zoiets doet maar je kan ook foto’s doen en aan het eind of course een room Tour, lijkt me heel leuk! Veel geluk saampjes x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *