Ik ben gestopt met de pil!


Klik hier als je de video niet kunt bekijken en klik hier om je te abonneren op ons Youtube kanaal!

Dit jaar is er eentje met veel veranderingen. Veranderingen in m’n koppie, veranderingen in mijn bezigheden en ook veranderingen in m’n lichaam want ik ben onlangs gestopt met het slikken van de pil! Ik liet dit via mijn Instagram account weten en ik kreeg massaal vragen en benieuwde reacties van anderen die hier graag mijn ervaring en verhaal over wilden weten! In deze video vertel ik je meer over waarom ik ben gestopt met het slikken van de pil, wat dat betekent voor mijn huid (acne?!) en ook of ik me er anders door voel. Kijk je gezellig mee?

In de video refereer ik naar een aantal artikelen die te maken hebben met het gebruik van de menstruatiecup en mijn ervaring met laser behandelingen. Voor de handigheid link ik die hier ook meteen even voor je:

Even in het kort…

Mocht je geen zin hebben om de video te bekijken (wait, whut, really? Maar ik vind het zo gezellig als je meekijkt! šŸ„ŗ) dan zal ik hier even kort uitschrijven wat er zoal besproken wordt in de video. Ik slik al de helft van m’n leven de pil (de Diane) en dat was een prima ervaring omdat ik mijn huid daar redelijk gaaf mee kon houden, het is fijn om hiermee een regelmaat in de menstruatie te krijgen, mocht het niet uitkomen dan kan je makkelijk een menstruatie eens overslaan en het diende uiteraard ook als anticonceptiemiddel. Desondanks kreeg ik steeds meer nieuwsgierigheid naar hoe het is om hiermee te stoppen omdat ik de laatste tijd steeds vaker doorbraakbloedingen had, mijn huid werd weer wat onrustiger en ook was ik zo benieuwd naar of ik me anders zou voelen wanneer ik niet zoveel hormonen binnen zou krijgen!

Na maanden twijfelen heb ik de knoop doorgehakt en ben ik gestopt met het slikken van de pil. Het gekke is dat ik het meteen heel chill vond om niet elke dag die ‘verplichte’ pil te slikken. Ik bleek dat eigenlijk echt wel vervelend te vinden haha, gek hoe dat ineens opviel! Ik heb ongeveer 6 weken moeten wachten op mijn eerste ongesteldheid na de stop en dat is iets wat heel erg verschilt per persoon. Ik geloof dat 6 weken nog best wel netjes is, want ik heb ook gelezen dat dit bij andere vrouwen zelfs wel tot een jaar kan oplopen. Via de app Clue houd ik bij wanneer ik ongesteld ben geweest, welke andere pms symptomen er eventueel zijn en dit helpt de app om te voorspellen wanneer je volgende menstruatie zal zijn. Aangezien je je menstruatie met de pil niet meer kunt beĆÆnvloeden, is het super handig om deze app erbij te houden wanneer je bijvoorbeeld plannen aan het maken bent. Voor mijn menstruatie gebruik ik momenteel de menstruatiecup, hier ben ik al heel wat maanden geleden al op overgestapt en is echt een life changer! Het maakt de menstruatie periode echt een stuk makkelijker (je hebt er op de ochtend en avond geen omkijken naar!) en ik denk dat ik nooit meer wat anders wil gebruiken. In de artikelen hierboven heb ik meer geschreven over mijn ervaringen met de menstruatiecup en ik zou je zeker even aanraden om deze door te lezen mocht je benieuwd zijn naar dit product!

Klik hier (Apple) en hier (Android) om de Clue app te downloaden voor jouw smartphone!

Wat is er tot nu toe veranderd?

Mijn grootste angst met stoppen met de pil was of mijn acne weer zo heftig terug zou komen. De eerste 3 maanden was er niets aan de hand en ik geef je eerlijk toe dat ik zeker meerdere keren hier te vroeg voor heb gejuicht. En dat is balen, want na die 3 maanden is mijn huid inderdaad wel weer wat onrustiger geworden. Af en toe heb ik weer last van onderhuidse bulten, maar die duren echter slechts enkele dagen en de rest van de tijd heb ik vrij normale puistjes. Maar wel veel meer dan hiervoor, dat is absoluut zeker! Ik heb vooral op mijn kin, kaak en voorhoofd weer last van puistjes en ook op m’n rug is het iets meer een ‘feestje’. Ik ben daarom wel weer meer bezig met skincare en ik probeer zo min mogelijk koemelk producten en varkensvlees te nuttigen omdat deze producten acne en puistjes kunnen veroorzaken. Vooral met koemelk heb ik inderdaad gemerkt dat dit van toepassing is op mijn huid, want geheel uitsluiten kan ik tot nu toe echt nog niet haha! Wanneer ik bijvoorbeeld kaas of mozzarella heb gegeten, kan ik (helaas) met zekerheid zeggen dat ik 2 Ć  3 dagen later wat extra puistjes heb en dat moet ik maar voor lief hebben want ik kan nog niet voor alles vervangers nemen #gottahavemypizza!

Qua emoties en mijn gevoel heb ik eigenlijk niet zo heel veel verandering gemerkt. Van tevoren had ik eigenlijk wel verwacht dat ik verandering zou merken, of misschien hoopte ik dat vooral. Een kleine positieve verandering is wel dat ik een wat chiller persoon ben geworden. Ik schiet wat minder snel in de stress wanneer iets op een andere manier loopt, dus dat is echt heel fijn voor zowel mezelf als voor iedereen om me heen haha!

Ik zit nu op 4,5 maand zonder de pil en het schijnt dat je lichaam minstens 6 maanden nodig heeft om volledig te ontpillen, dus ik ben heel erg benieuwd of ik de komende tijd nog wat meer veranderingen ga doormaken. Wordt mijn huid nog onrustiger, komt de acne echt weer helemaal terug, gaan mijn emoties weer veranderen? Ik ben heel erg benieuwd en vind hetĀ stiekem ook wel echt spannend hoor!

Heb jij wel eens de pil geslikt? En wat is jouw ervaring?

Liefs, Larissa
@larissaverbonĀ 

Glampen op de camping!
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

 1. Lien
  15 juli 2019 / 11:59

  Ik heb zelf meer dan 10j de pil genomen en ik zou het noooooit meer opnieuw doen!
  Ik was er alleen maar depressief van, ik huilde superveel…
  Sinds ik die niet meer neem, voel ik me eindelijk terug mezelf.
  Ik heb sindsdien een spiraaltje gehad, en momenteel heb ik een Nuvaring.
  Bij het spiraaltje kreeg ik nooit meer mijn maandstonden (woohoow!) maar was mijn huid echt
  zeeeeer onrustig (lees : verschrikkelijke puisten).
  Bij de nuvaring kan ik ook mijn maandstonden regelen, en ziet mijn huid er perfect uit.
  Ik vind het echt een perfecte oplossing, want je krijgt veel minder hormonen binnen :)

 2. Carla
  16 juli 2019 / 15:55

  Dit is fantastisch! :)

@Endlessweekendnl

8   308
3   242
6   268
6   131