Friday Fives #36

Vandaag is het weer vrijdag en dat betekent naast het aankomende weekend ook onze wekelijkse rubriek Friday Fives! Ik heb deze keer vijf onderwerpen op je te wachten staan die te maken hebben met leuke kortingen, nieuwe openingen, een nieuwe bezigheid en zelfs ook een nieuwe struggle. Lees en kijk je weer gezellig mee?

#1 H&M Outlet

Ik was vroeger een enorme sale-liefhebber. Was er uitverkoop, een sample sale of een andere manier om korting te krijgen dan was ik er bij hoor. Ik vond (en ook nog wel vind) het heerlijk om rond te snuffelen en de winkel te verlaten met tenminste een item die ik voor een goede prijs had gescoord! Nu is die liefde iets minder geworden, of zeg maar een stuk verminderd, omdat ik eigenlijk niet meer echt de puf heb om door rekken met kleding of zelfs bergen met spullen te gaan. Maar toen ik van de week las over de H&M Outlet dat in Zweden een fysieke winkel betreft en voor ons online te bezoeken is, ging mijn hartje toch een tikkeltje sneller slaan!

Wie, wat, waar zal je denken? De winkel zal Afound gaan heten en zorgt ervoor dat oudere collecties die over zijn, een tweede kans krijgen om verkocht te worden. Super fijn, want je zal hier kunnen gaan shoppen met 70% korting. De winkel zal in Zweden te bezoeken zijn en wanneer je een tripje Zweden niet op de planning hebt staan, dan kan je ook via deze link vanaf 14 juni terecht. In de webshop zal je niet alleen H&M items vinden, maar ook van Monki, COS en & Other Stories!

Na een snelle Google-zoektocht, kwam ik er trouwens achter dat Den Haag al een langere tijd een outlet winkel van H&M heeft én heel binnenkort zelfs een tweede filiaal krijgt. Misschien heb ik onder een steen gelegen hoor, maar voor mij was dit helemaal nieuw! Zijn er nog meer steden met speciale H&M Outlet winkels? Let me know! :)

#2 Søstrene Grene komt naar Utrecht!

Afgelopen week bezochten we al de opening van Casa in Utrecht en blijkbaar zijn we nog niet klaar, want we ontdekten diezelfde dag ook dat er een Søstrene Grene filiaal komt. Aah, onze gebeden zijn verhoord! Wij zijn gek op Søstrene Grene en bezoeken de winkel altijd in andere steden. En ja, we hebben ook wel eens met een vloerkleed én een kast over de Dam in Amsterdam gelopen omdat we de items niet konden laten liggen. Hoe fijn is het daarom dat we een filiaal dichterbij huis gaan krijgen?! Ik heb al een e-mail naar het persbureau gestuurd met de vraag wanneer de winkel geopend wordt, maar hier heb ik nog geen reactie op gekregen dus die informatie hebben jullie nog van me tegoed. Wel heb ik ook gelezen, dat er naast het nieuwe filiaal (die uiteraard in Hoog Catharijne wordt geopend) ook een tweede filiaal gaat komen in het oude postkantoor op De Neude. Ik moet zeggen dat ik nogal verrast was door dit nieuwtje, want ik vind het niet bepaald nodig dat er meteen twee filialen komen. Maar goed, verder klaag ik absoluut niet natuurlijk!

#3 SNCKBR is geopend in Utrecht

Gisteravond ben ik ook naar de opening geweest van de nieuwe SNCKBR in Utrecht! Deze keer geen winkel, maar zoals de naam al doet denken: een nieuwe food hotspot! SNCKBR bevindt zich op Vredenburg 28, wat tegenover Tivoli Vredenburg is en ook net buiten het centraal station. Het is daardoor super goed en makkelijk te bereiken. SNCKBR kan je al kennen door z’n twee vestigingen in Amsterdam en er is er ook eentje in Eindhoven gevestigd en nu zijn ze voor het eerst neergestreken in Utrecht. En ook super leuk om te weten is dat deze vestiging in Utrecht de allereerste is, die geheel vegan is!

Tijdens het event hebben we heel wat gerechten voorgeschoteld gekregen en alles zag er tip-top in orde uit. Ik eet eigenlijk zelden vegetarisch of vegan dus ik was heel benieuwd wat ik ervan zou vinden en in hoeverre ik bepaalde producten (lees: vlees!) zou missen. Nou, dat viel dus best wel mee! Er was namelijk ook zeker rekening gehouden met verschillende texturen in de gerechten en niks smaakte saai of flauw. De gerechten die ik gisteravond heb mogen proeven waren de Peking Luck, Gyozas, Bao Bun, Mushroom Wellington, The ‘Vredenburger’ en SNCKBR Killer Burger. En mag ik trouwens ook even zeggen dat de namen van de gerechten ook geweldig zijn bedacht?! Ik houd van die (kleine) details! Wel moet je weten dat SNCKBR geen vast menu heeft en het menu ongeveer om de twee weken zal veranderen. Hierdoor kan je dus wel steeds nieuwe gerechten blijven proberen en ik moet zeggen dat ik de menukaart nu al indrukwekkend uitgebreid vond! Naast lekkere gerechten vind je er uiteraard ook fantastische desserts (de Chocolate Ganesha was zó creamy!) en is er ook een uitgebreide keuze aan bijzondere biertjes en cocktails.

De prijzen van de voorgerechten liggen tussen de €3,50 en €9,50 in, de hoofdgerechten tussen de €10,50 en €19,75 en de desserts op gemiddeld €7,50. De gerechten zijn niet super groot, maar naar mijn mening een perfecte hoeveelheid en je kunt daarom er ook een aantal bestellen en daarna delen met je tafelgenoot. Wat je ook besluit te doen, ik vind de prijzen echt wel schappelijk en zeker niet te duur!

Ik vond het super leuk en lekker om een avond vegan te eten en ik had geen idee dat er zo ontzettend veel opties mogelijk waren én dat het ook zo heerlijk kon smaken. Of je nou vegetarisch, vegan of gewoon vlees en vis eet, ik zou het zeker aanraden om ook eens een bezoek te brengen aan SNCKBR om zelf eens te proeven wat ze op het menu hebben staan. Ik heb in ieder geval heerlijk gegeten en kom zeker nog een keer terug! :)

SNCKBR IV (Utrecht) 
Vredenburg 28
3511 BC Utrecht
Instagram / Facebook

#4 Couples Therapy door Candice en Casey Neistat

Ik ben al een hele tijd een volger van Casey Neistat via zijn Youtube kanaal, maar sinds kort ook op Spotify via zijn nieuwe podcast Couples Therapy. Ik had er al eerder over gelezen, maar omdat ik niet het idee had dat podcasts wat voor mij zijn had ik dit laten gaan. Tot ik laatst met m’n vriendin Jolien afsprak en ze me vertelde over de podcast van Casey. Zij en haar vriend zijn trouwens ook Casey-volgers, dus dat is leuk! Anyways, ik vertelde haar dat ik podcasts luisteren zo intiem vond en me daar niet zo prettig bij voelde. “Het is alsof er iemand in m’n oren fluistert Lien, ik kan er niet tegen!”. Maar ze vertelde me dat ik het echt eens een kans moest geven en dat het mogelijk anders zou voelen omdat ik al een gezicht heb bij Candice en Casey. Ik ‘ken’ ze immers al van de video’s en vlogs. En wat blijkt: ze had helemaal gelijk! Op de fiets terug naar huis heb ik de podcast aangezet, de ochtend erna tijdens het make-uppen heb ik de podcast aangehad, tijdens het opruimen in huis heb ik de podcast aangehad en ik merkte dat ik het erg prettig vond om naar te luisteren. Ik voelde me er zelf best wel kalm van worden! Ondanks dat er van alles en nog wat besproken wordt, er ook wel eens mini discussie’s tussen Candice en Casey voorbij komen en er zelfs zo nu en dan een scheldwoord tussendoor komt. I like it a lot!

Als ‘t goed is wordt er elke vrijdag een nieuwe podcast geupload, dus ik zal vandaag de nieuwste afwachten en die ook meteen beluisteren. Elke keer komt er weer een nieuw onderwerp aanbod en ik vind het heel leuk om te luisteren hoe ook die twee kibbelen over onderwerpen die mij ook bekend voorkomen. Ook benieuwd geworden? Klik hier om naar de podcast op Spotify te gaan. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt en of jij ook wel eens podcasts beluisterd! Mocht je andere podcast-tips hebben, laat je ‘t me weten?

#5 Fietsen met een rok (of jurk)

Deze lente en zomer had ik voor mezelf besloten dat ik vaker rokjes en jurkjes zou moeten dragen. Normaal gesproken draag ik eigenlijk alleen shorts en playsuits en dat wilde ik eens veranderen. En tot nu toe bevalt dat echt heel goed. Ik heb wat leuke nieuwe rokjes aan m’n garderobe toegevoegd en die dingen zitten soms ook net wat fijner. Vooral als je een strakkere short aan hebt en gaat zitten, dan kan dat nog wel eens snijden in die area down there. Je kruis ja, of hoe je het ook wilt noemen. Met rokjes dus stukken minder last van! Het enige waar ik nu wel tegenaan loop is fietsen. Hoe doen jullie dat?! In plaats van dat ik nu awkward de kruis van elke vrouw op de fiets ga lopen beloeren en analyseren, dacht ik dat het misschien een beter idee zou zijn om deze First World Problem Struggle hier eens neer te leggen, want ik weet niet wat ik ermee aan moet. Ik heb het gevoel alsof ik elke keer alles en iedereen aan het flashen ben én waar ik ook aan dacht, is of ik me hier überhaupt wel  ‘druk’ om moet maken haha!

Ik heb trouwens een grote mand voorop mijn fiets zitten die (volgens mij) een groot gedeelte van het zicht blokkeert, dus dat is een plus, maar verder heb ik tips & tricks nodig rondom rokjes en jurkjes – op de fiets! En het lijkt me ook gewoon heel erg leuk om te zien wat jullie gedachten en meningen zijn hierom heen om een gezellig (en luchtig) kletsmoment op te starten in de comments. Doe je mee? Laat me weten wat jouw ervaringen zijn op dit gebied! ;)

Dit waren de Fives weer van deze week! Ik hoop dat je het gezellig vond om met me mee te lezen vandaag en laat me zeker weten wat je van deze onderwerpen vond en wat jouw plannen zijn dit weekend? Ik ga morgen naar m’n allereerste festival van het jaar, duim je alsjeblieft voor me dat het een beetje goed weer is en het niet gaat regenen? ;P

Ik spreek je ook morgen weer in een nieuwe Weekly Snaps!

Liefs, Larissa
@larissaverbon 

Weekly Snaps #87 - de crazy cat lady en veel eten!
Zomer verzamel shoplog!
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 Reacties

 1. 8 juni 2018 / 08:33

  Wat tof dat er zo’n mega outlet komt, ga ik zeker de 14e even checken!

 2. Sas
  8 juni 2018 / 08:38

  Gewoon je rokje genoeg naar beneden trekken voor je gaat zitten en met je knieën een beetje naar binnen fietsen. Of als je rokje heel kort is, wat verder naar voren gaan zitten (maar dat is niet heel fijn als je ver moet fietsen).

  En ik ga de podcast een keertje proberen. Ik volg casey niet, dus ben benieuwd of ik het dan wel leuk ga vinden, maar de onderwerpen klinken wel interessant:)

  • Larissa
   Auteur
   11 juni 2018 / 22:28

   Haha aah ja slim wel om wat verder naar voren te zitten, maar inderdaad voor korte afstandjes hihi!

 3. Amina
  8 juni 2018 / 09:49

  Zou een kort, strak, zwart broekje onder je jurk of rok iets zijn? Zo’n gymbroek die je vroeger droeg tijdens gymles.

  • Larissa
   Auteur
   11 juni 2018 / 22:29

   Jaa daar heb ik al vaker over gehoord, maar ik ben bang dat met zo’n extra laag het zoooveel warmer gaat zijn! Kan wel met wat koelere dagen, maar als het al zo warm is vind ik nog een laag niet zo chill. Maar ik ben wel heel benieuwd naar zo’n broekje is denk ik sowieso wel handig om te hebben!

 4. Kim
  8 juni 2018 / 09:51

  Ik draag altijd van de Hema (dun stofje perfect voor zomer) of Hunkemöller (dikker, meer shaping) een soort shapewear broekje met pijpjes eraan in het zwart (of huidskleur voor lichte jurkjes) die dit tegengaan! Ik moet altijd naar werk fietsen en werk nu graag in jurkjes met dit weer. Maar met een shapewear broekje kan je fietsen zoals je wilt. Valt toch niks te zien haha! En bonuspoint: je benen schuren niet meer pijnlijk tegen elkaar aan! En dubbele bonuspoint: t werkt shapend en dus lijk je slanker yay! Ps. M’n zusje draagt gewoon een boxer van d’r vriend onder d’r rokjes. Kan natuurlijk ook

  • Larissa
   Auteur
   11 juni 2018 / 22:30

   Ooh klinkt goed, vooral die dunne van Hema! Ik had inderdaad laatst zo’n pijnlijke plek na het fietsen, echt heel vervelend! Ik ga de volgende keer even bij Hema kijken :)

 5. 8 juni 2018 / 10:31

  Zelf draag ik altijd een kort broekje eronder. Ik heb deze van de zeeman super kwaliteit en shape ook nog een beetje. Liefs soraya

 6. Joyce
  8 juni 2018 / 10:35

  H&M heeft al vrij lang een outlet filiaal in Den Haag. Tegenwoordig ook in de spuistraat geloof ik. Ik shop alleen sale op rustige dagen en tijden anders wordt ik echt te chaotisch door al de rekken en mensen.
  Onder jurkjes of rokjes draag ik vaak een kort strak broekje als ik fiets, of met een lange rok hem bij de binnenkant van je been tussen je zadel en je been stoppen dan heb je geen inkijk.

  • Larissa
   Auteur
   11 juni 2018 / 22:31

   Jaa klopt, dat had ik ook al in de tekst gezet maar er komt er dus nog eentje bij en dan nu in het centrum! :) Aah ja, goed idee inderdaad bij een lange rok !

 7. martine
  8 juni 2018 / 10:42

  als ik een iets langere rok aanheb kruipt die ook meestal op, dus ik zet hem vast met een wasknijper op het zadel hahaha, de binnenkant van het zadel is hol dus dan wil mooi.

  • Rowan Chanel
   8 juni 2018 / 11:17

   Hahaha die is goed! Vastzetten met een wasknijper, grandioos idee!

 8. Rowan Chanel
  8 juni 2018 / 11:20

  Een grote mand voorop je fiets is al een dikke plus om met een jurkje of rokje te fietsen! Daarmee blokkeer je eigenlijk al direct het zicht van mensen die je tegemoet komen, van de zijkant heb je toch geen inkijk. En verder zou ik er gewoon voor zorgen dat je een mooi slipje aan hebt, mocht het gezien hebben ;)

  • Larissa
   Auteur
   11 juni 2018 / 22:32

   Hahaha mooi mooi, weet je je hebt helemaal gelijk! En aan de andere kant weetje mensen zien ook heel wat als je gewoon een bikini of badpak aan heb dus echt heel panisch ben ik er ook weer niet onder haha!

 9. Mandy
  8 juni 2018 / 21:01

  Ik hoorde toevallig vandaag van een H&M medewerkster dat er in Haarlem Schalkwijk ook een outlet zit! Kom ik eigenlijk nooit (ik woon wel in Haarlem) misschien moet ik toch maar eens gaan kijken :)
  Ze zei trouwens ook dat als je iets van de outlet wilt retourneren, dat dus alleen in een outlet kan en niet in de gewone winkels!

  • Larissa
   Auteur
   11 juni 2018 / 22:32

   Ooh dat meen je, goed dat je het even comment!! :) Jaa, laat je me weten of die outlet wat was? ;)

@Endlessweekendnl

7   298
3   240
5   266
6   130