Favoriet op het moment: Apple AirPods!

IMG_1883
IMG_1894

Ik geef het eerlijk toe, toen ik de draadloze Apple AirPods oordopjes voor het eerst zag vond ik het maar gekke en vooral veel te dure ‘wattenstaafjes’. Maar goed, zoals ook vaak bij mode-trends gebeurd begon mijn interesse in de Apple AirPods steeds groter te worden. Misschien had het te maken met het feit dat ik er steeds meer mensen mee zag lopen en ik nieuwsgierig werd of dat ik gek werd van mijn oordopjes-draadjes die vast bleven zitten aan mijn fietsstuur…

Dus je raad/ziet het al, ik ben ook overstag gegaan. Zien ze er nog steeds een beetje gek uit en heb ik er een overdreven bedrag voor betaald waar m’n bankrekening nog steeds van bij moet komen? Ja, daar zit een kern van waarheid in. Maar durf ik tegelijkertijd ook te zeggen dat dit waarschijnlijk wel mijn favoriete aankoop van 2019 is? Ja, dat ook! Ik vind het best een flinke uitspraak die ik nu doe, want we zijn nog niet eens op de helft van het jaar dus ik denk dat je hieruit wel kunt lezen HOE FREAKIN’ enthousiast ik over die dingen ben haha.

Mocht je nog niet bekend zijn met de Apple AirPods of überhaupt geen idee hebben waar ik het over heb, AirPods zijn draadloze oordopjes die Apple heeft uitgebracht. Draadloze oordopjes zijn overigens niet een nieuwe gadget, we hebben bijvoorbeeld anderhalf jaar geleden al een toffe winactie gedaan met Jabra draadloze oordopjes en er zijn ook zeker andere merken die draadloze oordopjes hebben uitgebracht. Van de Apple AirPods is inmiddels zelfs al een tweede generatie op de markt gebracht met een aantal aanpassingen en verbeteringen. Ik ben desondanks toch gegaan voor de eerste generatie AirPods omdat het prijskaartje van de nieuwe oordopjes weer iets hoger lag en ik niet echt voldoende verbeteringen zag voor het extra geld wat je ervoor neer moest leggen.

Bij de oordopjes komt bovenstaande witte kleine case waar je de oordopjes in bewaard én mee oplaad. Omdat je oordopjes niet bedraad zijn, is het namelijk wel noodzakelijk om ze om de zoveel tijd op te laden wil je ze kunnen gebruiken. Het opladen van de dopjes gebeurt binnenin de case elke keer wanneer je ze hierin opbergt. En wanneer de case zelf op is, dan laad je deze op met behulp van de standaard Apple oplader.

Afhankelijk van waar je de oordopjes voor gebruikt, zoals muziek luisteren of bellen, gaan ze een aantal uur meer voordat ze helemaal op zijn en weer opgeladen moeten worden. Wanneer de AirPods en de case helemaal opgeladen zijn dan is er tot 23 uur luistertijd (dus bijvoorbeeld het beluisteren van muziek, video’s en podcasts) en tot 11 uur gesprekstijd (bijvoorbeeld bij bellen en FaceTime). Zonder je AirPods bij te laden in de case kan je er tot 5 uur mee luisteren of tot 2 uur mee bellen. Ik berg mijn AirPods altijd weer op in de case, zodat ze altijd vol zijn maar ook zodat ik ze niet misplaats en kwijtraak. Hierdoor loop ik er vrijwel nooit tegenaan dat ze leeg zijn en dat is wel heel chill!

Wat ook heel handig is, is dat je gemakkelijk via je telefoon kunt zien hoeveel batterij zowel de AirPods als de case nog hebben. Je ziet het op de afbeelding hierboven, het enige wat je hoeft te doen is op je homescherm te zijn en het dekseltje van de case te openen. Dan verschijnt er vanzelf een afbeelding in beeld waarop te zien is hoeveel procent batterij er nog is. En is zowel de case als de AirPods op, dan is dat ook geen probleem want de case laadt echt extreem snel op merkte ik.

Ik wilde graag draadloze oordopjes omdat het echt veel meer vrijheid en comfort geeft. Zoals ik aan het begin van de blogpost al noemde, is het me vaak gebeurd dat ik tijdens het opstappen op m’n fiets vast zat aan m’n stuur. Hoe irritant is dat zeg, heb jij hier ook wel eens last van gehad?! Ook zijn draadloze dopjes een stuk chiller wanneer je aan het sporten bent. Met hardlopen wiebelt het draad namelijk niet meer tegen je aan en wanneer je met machines werkt kan je makkelijker je telefoon even aan de kant leggen zonder dat je je muziek hoeft te pauzeren. Bij mij blijven de oordopjes trouwens goed zitten, maar dit is volgens mij wel heel persoonlijk en geldt niet voor iedereen. Mocht je dit toch wel spannend vinden, dan zijn er ook accessoires voor de oordopjes zoals deze strap die alleen in je nek loopt zodat ze nog wel semi-draadloos blijven.

Ik heb de oordopjes nu iets meer als een maand en ik ben er echt heel blij mee. Naast dat ik ze heel erg handig vind op de fiets en tijdens het sporten, merk ik dat ik er thuis ook heel vaak gebruik van maak. Bijvoorbeeld bij het kijken van YouTube filmpjes wanneer m’n vriend ook thuis is en ik hem niet wil lastig vallen met het geluid, maar ook wanneer ik aan het opruimen of opmaken ben. In zulke situaties vind ik het super fijn om podcasts of muziek te luisteren. Voorheen deed ik dat altijd met een speaker, maar vooral wanneer je een podcast luistert is het belangrijk dat je alles goed blijft horen. Tijdens het opruimen loop ik namelijk naar verschillende kamers waardoor ik met een speaker niet altijd alles goed versta. Wanneer ik de oordopjes draag, kan ik blijven rondlopen en tegelijk de audio goed blijven verstaan!

Ik heb overigens ook een draadloze koptelefoon van Pioneer, die is ook mega chill en blijf ik ook zeker hiernaast gebruiken want die koptelefoon geeft wel echt de beste geluidskwaliteit. Ik heb altijd het geluid dat uit de Apple oordopjes komt prima gevonden dus daar heb ik verder ook geen op of aanmerkingen over. En wat misschien voor sommigen juist als een nadeel wordt gezien, is dat je met deze oordopjes nog wel omgevingsgeluid hoort. Ook dat vind ik helemaal niet erg en juist eigenlijk wel een veilig en fijn gevoel wanneer ik bijvoorbeeld aan het fietsen ben. Een ander voordeel aan deze oordopjes is dat het formaatje lekker compact is. Wanneer ik namelijk wel eens de deur uit ga met een kleine tas, kan ik hier vaak niet mijn koptelefoon in kwijt en loop ik ermee aan m’n arm wanneer hij niet gebruikt wordt. Ik ben dan toch wel bang voor het beschadigingen, laten vallen of gewoon ergens laten liggen dus in zulke gevallen is het ideaal dat je de AirPods echt in elke zak of tas kunt opbergen.

Is er dan echt geen nadeel Laris? vraag je je misschien af. Tuurlijk, ik kan altijd wel een tegen argument vinden haha! Allereerst de prijs, yep: die is niet niks en het is super persoonlijk of je hier wel of niet je schouders voor ophaalt. Ik heb destijds (ook) gekozen voor het eerste generatie model omdat ik nog shoptegoed had staan op een webshop die alleen deze generatie aanbood. Hierdoor hoefde ik maar een paar tientjes bij te leggen, dus dat voordeel trok mij zeker over de streep. Op dit moment zie ik dat de meeste webshops alleen de tweede generatie aanbieden (lees hier welke voordelen dit nieuwe model heeft!) en dan heb je de keuze tussen de AirPods met de draadloze case (€229,-) of de Airpods met de normale case (€179,-). In beide gevallen inderdaad pittige prijskaartjes en als ik opnieuw zou kiezen dan zou ik ook weer voor het laagste prijskaartje met dus de normale case gaan. Omdat het opladen van de case echt al super snel gaat, vind ik het geen probleem om de case wel met een kabel op te laden. Een ander (klein) nadeel is de krasgevoeligheid van de case. Ik heb mijn case namelijk een keer laten vallen en ik heb er daardoor meteen flinke krasplekken op zitten. Ugh, balen! Ik heb wel inmiddels via Aliexpress nu een leuk transparant hoesje gekocht ter bescherming van de case, ook fijn wanneer je sleutels in je tas hebt zitten dacht ik!

Wat vind jij van deze Apple AirPods en draadloze oordopjes in het algemeen? Handig of overbodige luxe?

Liefs, Larissa
@larissaverbon 

Zo maak je in je eentje leuke (Instagram) foto's!
DIY - van overhemd naar jurkje!
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties

 1. 22 mei 2019 / 09:20

  Ik wist niet dat deze zo duur zijn?! Wow. Ik heb erg kleine oren – ik draag meestal het kleinste maatje oordoppen – en zou doodsbang zijn de AirPods te verliezen. Ik heb nu een draadloze oortelefoon van Sudio. Echt draadloos is hij niet, ze hangen ook wel aan elkaar met een snoer, maar net zoals die strap waarover je het hebt, hangt die gewoon in je nek en heb je er geen last van.

  • Larissa
   Auteur
   22 mei 2019 / 22:41

   Haha ja he, toch ben ik er wel echt heel blij mee. Werkt zo ideaal!!

 2. Petra
  22 mei 2019 / 12:22

  Mijn dochter heeft via Aliexpress een siliconen hoesje gekocht voor het doosje. Echt top. De oortjes zelf heb ik afgelopen week voor de 2e keer teruggebracht helaas. Ze heeft ze pas sinds november en allebei de keren liet 1 van de oortjes nog maar heel zacht geluid horen. De service bij Apple is gelukkig top! De eerste keer werd het ene oortje omgeruild voor een nieuwe en nu hopelijk de 2e ook. Dus goed je bon bewaren:)

  • Larissa
   Auteur
   22 mei 2019 / 22:40

   Jaa ik heb er ook al eentje besteld, hoop dat ie snel binnen komt haha! En aah wat stom dat de oortjes niet zo goed waren, hopelijk heeft ze nu meer geluk! :)

 3. Robin
  22 mei 2019 / 23:14

  Draadloos lijkt me echt ideaal, maar het prijskaartje houdt me nog wel tegen.

 4. lili
  23 mei 2019 / 13:18

  Op aliexpress heb je veel goedkopere draadloze oordopjes die er net zo uit zien. Ik vind die airpods echt zonde van het geld (gewoon voor de naam kopen om te laten zien “kijk mij eens”.)

  • Larissa
   Auteur
   27 mei 2019 / 13:45

   Ja tuurlijk heb je goedkopere opties op Aliexpress, ik heb die zelf ook daar eens besteld maar de kwaliteit is echt niet hetzelfde kan ik je vertellen haha! ;)

 5. 23 mei 2019 / 19:42

  Hoewel ik ze er heel cool uit vind zien en jouw review me zeker enthousiast maakt ben ik toch echt bang dat ik ze kwijt ga raken haha. Ik ben gewoon iets the chaotisch met tassen etc. voor dit soort dingen :’)

 6. 23 mei 2019 / 23:43

  Ik heb al zovaak overwogen om de Apple Airpods aan te schaffen, maar heb het toch nog steeds niet gedaan. Maar hoe dan ook: ze gaan er een keer komen, haha!

  • Larissa
   Auteur
   27 mei 2019 / 13:47

   Jaa, ik heb er ook een aantal maanden over na gedacht hoor. Ik heb vaak als ‘regel’ dat als ik er na zo’n 3-6 maanden nog steeds aan denk, dat ik het dan gewoon moet/mag kopen! :) En ik heb er sindsdien echt geen seconde spijt van gehad!!

 7. 27 mei 2019 / 13:39

  Ik ben veel te bang dat ik dit verlies. Ook denk ik dat ik ze elk dag kwijt ben in huis haha!

  • Larissa
   Auteur
   27 mei 2019 / 13:46

   Ja dat valt eigenlijk wel mee bij mij dan, als ik ze uitdoe dan doe ik ze wel meteen weer in de case dus als je dat als regel houdt moeten ze weer te vinden zijn! :)

 8. Kim
  30 mei 2019 / 10:53

  Ik sport heel veel en inderdaad oortjes met snoer zijn zo vervelend. Want waar laat je je telefoon? AirPods lijken de oplossing maar men wat zijn ze duur! Ik vond zelf dat de oortjes met snoer niet zo goed in m’n oor zitten waardoor het geluid ook wat zachter is maar de AirPods zitten juist perfect! Volgens m’n nichtje komt er in september weer een nieuwe versie uit dus ik wacht daar maar even op, dan zakt de prijs van de andere twee hopelijk ook weer wat. Ik heb een nep paar via Ali express gekocht, ondanks dat de muziek kwaliteit wel Oke was zijn ze steeds na amper 10 minuten leeg. Waardeloos dus haha! Nog ff sparen en dan de echte. Vind t helemaal waard! Idd ook met schoonmaken enzo. Heb altijd speakers aan maar als ik boven aan t stofzuigen ben moet ik m’n hele buurt verdoven met ons systeem dus dan zijn die AirPods wel een betere methode haha

@Endlessweekendnl

7   299
3   240
5   266
6   130