Fashion vs. comfort?

Fashion vs. Comfort?

Ik houd ervan om er even tussenuit te gaan, een dagje weg of zelfs wel een paar dagen op citytrip. Tijdens dat soort momenten krijg ik nog meer zin om foto’s op Instagram te plaatsen met leuke outfitjes. En onder zo’n outfit wil je natuurlijk ook wel wat leuks dragen, maar hoe doe je dat als je die dag ook nog allerlei bezienswaardigheden wilt bezoeken en rond wilt slenteren door de meest schattige straatjes? Ga je dan voor Fashion of comfort?

Dat vroeg ik me weleens af, wanneer ik een foto op Instagram zag van iemand met een prachtig paar hakken of lastige stappers, waarvan je eigenlijk weet dat die enorm knellen in warme temperaturen. Inmiddels weet ik wel dat veel foto’s een beetje gestaged zijn en dat die hakken, na het nemen van de foto, weer in een grote tas verdwijnen en die fashionable flaphoed in een andere rugtas verdwijnt. Want hoe leuk die trendy accessoires ook zijn, heel praktisch is het vaak niet. Maar wel mooi voor de foto, dat wel!

Moet het daarom altijd fashionable zijn op foto’s die je op social media deelt? Dat is een dingetje dat voor iedereen verschilt en dat mag iedereen lekker zelf bepalen, dus daar ga ik niemand over aanvallen. Ik heb ook heel wat citytrips op mijn lievelingssandalen gelopen, dat zijn deze van Rebecca Minkoff die momenteel echt uit elkaar aan het vallen zijn. Ik vind ze echt fantastisch en we hebben samen al heel wat kilometers afgelegd, maar I kid you not als ik je vertel dat ik na 2 dagen als een kromme oma erbij loop. Ondanks dat het echt mijn lievelingssandalen zijn, hebben ze totaal geen dikke zool en bieden ze ook geen steun!

Dus, in dit artikel gaan we het een keer anders doen en je een keer wat minder fashionable, of zeg maar eerder, wat minder voor de hand liggend schoeisel aan onze voeten laten zien. Want ook dit zijn wij op een citytrip: Fashion v.s comfort!

Fashion vs. Comfort?

De Teva sandalen ken je vast wel. Deze sandalen zijn al jaren op de markt en het blijft gewoon een sterk en goed merk. Toen Tara een maand in Vietnam op reis was, gingen ze ook met haar mee in de rugtas en heeft ze er super veel plezier van gehad. Nee, super fashionable zijn ze misschien niet, maar ze lopen wel fantastisch. En wat bleek? Na een foto op Instagram, kreeg ze super veel berichtjes met de vraag welk model Teva’s dit dan wel is, want ze zagen er zo hip uit. En dat is nou ook super leuk om te horen!

Dit is de Teva Original Universal model. Het model lijkt een beetje op de andere Teva sandalen, maar deze zijn net wat simpeler, waardoor het waarschijnlijker wat aantrekkelijker is voor het jongere publiek. Je hebt dit Original Universal model ook in andere kleurtjes, maar zonder een echt opvallend printje op de stof, wat het net wat hipper maakt en tegelijk ook onopvallender denk ik. De zool is heerlijk bouncy en flexibel, waardoor je er heel fijn op loopt. En de bandjes over de wreef en rondom de enkel zorgen ervoor dat ze super goed aansluiten en je je voet in elke hoek kunt bewegen zonder dat ze uitvliegen. Je kunt hier uren op lopen, zowel op een geasfalteerde weg als midden in de jungle.

Mocht je trouwens toch wel van een wat meer opvallend model houden, de sandalen zijn ook verkrijgbaar in Midform (medium platform) of met een nog iets dikkere zool (de flatform) die ook wel heel fantastisch zijn. Tara heeft naast dit zwarte model ook sandalen in een soort tan/beige kleur welke ook super makkelijk te combineren is, maar deze zwarte variant blijft de grote favoriet. O ja, en door het simpele ontwerp zijn ze trouwens ook super makkelijk op te bergen in elke tas of koffer. Perfect voor op reis!

H&M zonnebril / Forever21 top / Brandy & Melville rok / AliExpress buideltas / Teva sandalen 

Fashion vs. Comfort?

In mijn zomer verzamel shoplog liet ik jullie mijn nieuwe Birkenstocks al zien, maar mocht je het gemist hebben: ik heb voor het eerst in m’n leven Birkenstocks! Naast Teva is ook Birckenstock zo’n merk dat al jaren lang bestaat en gewoon een sterk en functioneel product heeft. Grappig genoeg werden de bekende modellen van Birckenstock een paar jaar geleden al hip en ik kocht toen een knock-off model bij Primark omdat ik mee wilde doen aan de hype. Jep, ik geef het eerlijk toe! Ik heb die sandalen uiteindelijk nooit gedragen, omdat het toch niet echt mijn ding was en ik ook niet de real deal had. Gek toch hoe dat gaat?!

Laatst merkte ik dat ik heel graag een paar sandalen wilde hebben waar ik lekker makkelijk in kon glijden en waarvan ik niet eerst nog de touwtjes hoefde te strikken of  de gespjes moest sluiten. Ik wilde gewoon gemak! Ik kwam weer terug op de Birkenstocks, maar dan deze keer het Arizona model met twee grote gespen aan de voorkant. Toen ik deze all black variant tegenkwam, was ik helemaal verkocht en heb ik ze meteen naar huis geklikt. Het voetenbed van Birkenstocks is heel erg goed en ze lopen zeer comfortabel. Op mijn eerste dag heb ik wel een kleine blaar gekregen op de bovenkant van m’n teen door de wrijving, maar na een tweede keer dragen was dit alweer weg.

Onbedoeld heb ik de waterbestendige Birkenstock Eva besteld, deze is namelijk niet gemaakt van leer maar van plastic en rubber. Zelfs de gespen zijn van stevig plastic gemaakt. Deze uitvoering is er trouwens ook nog in andere modellen, zoals deze en deze en ook voor kids – hoe cute!

Ray-Ban zonnebril / Bershka t-shirt / Ivy Revel rok / Gioseppo tas / Birkenstock sandalen (via Sarenza)
 

Dus tot zover onze niet zo fashionable maar wel hele comfortabele en functionele sandalen. Wat vind jij van onze stevige en functionele stappers? Vind je ze fashion? Vind je ze afschuwelijk of is er misschien een andere naam die je eraan wilt geven? We zijn heel erg benieuwd naar jouw reactie en mening!

En wat draag jij tijdens jouw vakantie of een citytrip? Kies jij liever voor mode en fashionable looks of kies je ook liever voor comfort en functionaliteit?

Liefs, Larissa
@larissaverbon 

Een actief lang weekend in Oostenrijk
Zomer Hacks & DIY's!
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties

 1. 12 juni 2018 / 06:50

  Comfortabel gaat hier voorop. Ik probeer altijd wel een zo leuk mogelijke outfit te dragen. Dus een leuk kleurtje of printje etc.
  Liefs

 2. 12 juni 2018 / 08:41

  Comfort is het allerbelangrijkste. Ik vind de Teva’s hierboven best nog mooi! Mijn collega zweert dan weer bij Birkenstocks. :-)

 3. Suzanne
  12 juni 2018 / 09:12

  Die birkenstocks zijn echt leuk! De teva’s trouwens ook wel. Mijn probleem met alle modellen birkenstock was altijd dat ik de zool zo afschuwelijk vond. Ik ben echt een liefhebber van all-black schoenen (zo draag ik ook nooit zwarte nikes of vans met witte zool, het moet allemaal zwart zijn) en dit is dus echt iets voor mij! Eindelijk comfort maar dan zonder die lelijke kurk-achtige zool ? thanks voor deze tip!

 4. 12 juni 2018 / 11:08

  Ik vind de Birkenstock heerlijk zitten en deze zien er wel mooi uit!

 5. Kim
  12 juni 2018 / 17:48

  haha dit probleem heb ik ooit altijd! En dan ook met badpak/bikini. Rugtas of toch leuk schoudertasje. Zelfs als ik een dagje de stad in ga, playsuit of toch makkelijk een jogger? Meestal kies ik voor comfi ;p hou je het toch het langst mee vol! Maar ik hoop dat ze ooit op een dag toch comfortabele hakken uitvinden haha

  • Rowan Chanel
   13 juni 2018 / 16:36

   Comfortabele hakken, I’m in!!

 6. Sharon
  12 juni 2018 / 18:31

  Wat ik me afvraag…..heb je dan niet met die birkenstocks dat het ontzettend gaat zweten als het heel warm is??? Er wordt natuurlijk niets geabsorbeerd, ?…..Ik vindt ze wel super leuk hoor!

 7. 12 juni 2018 / 18:31

  Comfortabel is voor mij echt belangrijk. Helaas maken ze dat niet met mooie kleuren en of printjes. Birkenstock kan ook echt niet ontbreken zowel thuis als op vakantie. Liefs soraya

 8. Rowan Chanel
  13 juni 2018 / 16:34

  Echt leuke sandaaltjes!
  Zwart is inderdaad altijd goed. Zelf heb ik zwarte Birckenstocks gehad en heb die altijd met veel plezier gedragen.
  Op het moment heb ik de On the GO 400 – Vivacity van Skechers.
  Lopen heer-lijk. Voor mij een must have voor mijn vakantie’s!
  Draag zeker ook wel goude tierelantijnen sandaaltjes, maar dan zorg ik er wel voor dat het die dag beach-day is haha.

 9. Charlotte
  14 juni 2018 / 17:02

  Worden die zwarte sandalen niet heel heet in de zon of valt dat mee?
  Die van Teva zijn ook weer van ander materiaal dan die van Birkenstock natuurlijk, maar vaak zijn zwarte items wel ‘hot’ ;)

 10. Kaylee
  19 juni 2018 / 13:16

  Ik vind ze eigenlijk nog echt wel oké staan! En liever fijne comfortabele sandalen dan een paar flinke blaren op je voeten en niet meer kunnen lopen van de pijn.
  Vorig jaar kocht ik de Reef rover hi le sandals, die zitten echt heeerlijk, tip voor jullie!

 11. 19 juni 2018 / 21:26

  Hii! Ik ben aan het beginnen met bloggen en wilde even zeggen dat jullie een super leuke en verzorgde blog hebben! Hebben jullie nog tips voor me om goed van start te gaan met bloggen?
  En ik vindt de sandalen echt meevallen hoor, fashion genoeg voor een lange trip inclusief foto’s! :D
  X

 12. Sharon
  1 augustus 2018 / 08:42

  Ik ga een rondreis door Engeland doen volgende week en heb door het zien jouw foto’s op instagram beide schoenen besteld! Ze zijn tof en ze zitten heeeeerlijk!

  • 1 augustus 2018 / 21:42

   Ah super leuk om te lezen en wat gaaf dat je een rondreis door Engeland gaat doen! Heel cool!

@Endlessweekendnl

7   287
3   236
4   261
6   127