DIY / Upcycle Mom Jeans Shorts

6350BA16-85CA-4DC7-A0B6-F9A0EC250A0E
F8A0C7BA-D558-454A-9347-93531BC58D15

Al enkele zomers lang draag ik eigenlijk geen denim shorts meer en dat terwijl het zo ontzettend leuk staat! Mijn favoriete shortjes zitten niet zo lekker meer en okey ik geef het toe, ik pas ze al jaren niet meer (maar toch laat ik ze stug in de kast liggen!) en daarom ging ik laatst toch eens op zoek naar nieuwe. Tot op de dag van vandaag ben ik nog niet geslaagd bij de winkels en toch heb ik ineens 2 ‘nieuwe’ shorts in mijn kast liggen. Hoe? 

Zoektocht naar de perfecte denim short

Het allergrootste probleem waar ik tijdens mijn zoektocht naar de perfecte denim short op stuitte was dat het model/ de fit nooit helemaal mijn ding was. De meeste korte denim broeken zitten heel erg strak óf ze hebben juist weer een te los kruis óf mijn billen kwamen eronder uit. Daar kwam ik misschien enkele jaren terug wel mee weg, maar nu heb ik daar eigenlijk niet zoveel zin meer in. Wie herkent dit? Verder moest de taille ook wel loeihoog zitten natuurlijk, want daar houd ik van en dat was kennelijk nog een zoektocht apart. Verder moest ‘ie er ook gewoon lekker casual en stoer uit zien. Een mom jeans modelletje misschien?

De mom jeans shorts die ik heb gepast in de winkels zaten vaak gewoon te los in het algemeen of alleen bij het kruis. Wat vreemd i,s want de normale mom jeans zitten wat dat betref wel een stuk beter. Toen ik dan eindelijk de perfecte mom jeans short bij Bershka had gevonden, hadden ze ’em niet meer in mijn maat. Dat zul je net zien…

Ik gaf op.

snaps48_ - 4
snaps48_ - 3

Ineens besefte ik me enkele dagen terug, dat ik in mijn kledingkast nog twee mooie mom jeans had liggen. Ze zitten erg mooi maar ik droeg ze niet zo vaak meer. Ik had dit echt veel eerder moeten bedenken, want hoe bespaar je ruimte in je kledingkast én geld? Nou door te upcyclen! En dat is eigenlijk gewoon het recyclen en vernieuwen van een bestaand product, in dit geval een paar jeans.

Daarnaast had het upcyclen van deze jeans nog meer voordelen, want: de taille zit lekker hoog, de fit is perfect en de broeken zitten super comfortabel, dus als shortjes  zullen ze dan ook perfect zitten. Nogmaals, waarom had ik dit niet eerder bedacht?! It’s genius!

Dus mocht jij nog een mooi shortje willen hebben én je hebt een oude maar perfect zittende jeans? Doe dan mee ;)

DIY time!

Ik besloot de twee mom jeans eens flink aan te pakken en ik kon niet wachten om de broekspijpen er vanaf de knippen. Jawel, ik kreeg de DIY kriebels weer helemaal te pakken! Ik ging zelfs zo snel te werk dat ik vergeten ben om duidelijke before foto’s te nemen maar ik denk (en ik hoop) dat je wel een idee kunt krijgen van hoe ze eruit zagen. Hoge taille, beetje los in het midden en weer strak onderaan de broekspijpen. You know the look.

DIY / Upcycle Mom Jeans Shorts

E1A1C2C1-A3F8-4BA2-AB0F-1B6B1E76B6E8
4EE6732F-FF13-432E-9DE2-ED485712FEF7

Hop, de schaar erin!

Je kunt hiervoor het beste een stofschaar gebruiken en niet een normale schaar zoals ik (bij gebrek aan beter) dat gaat namelijk een stuk soepeler. Het is trouwens super belangrijk dat je de broek eerst aantrekt en afmeet, zodat je de broekspijpen niet te kort afknipt! Want als je eenmaal in je broek geknipt hebt kun je niet meer terug natuurlijk.

Ik had mijn broekspijpen nog vrij lang gehouden omdat ik deze wilde oprollen tot de juiste hoogte. Op de foto hieronder laat ik de lengte iets duidelijker zien:

DIY / Upcycle Mom Jeans Shorts

Hierna had ik ook klaar kunnen zijn want deze lengte is ook wel erg gaaf, zeker met zo’n gerafelde onderkant!

Toch wilde ik korter gaan en omdat ik mijn broekspijpen zo’n 3 keer wilde omslaan, heb ik de lengte dus vrij lang gehouden. Mocht de broekspijp nou veel te strak komen te zitten door het oprollen, dan moet je er misschien voor kiezen om ’em nog iets korter te knippen, zodat je maar 2x kunt omslaan óf je gaat voor een stoere gerafelde onderkant en je knipt hem direct goed op maat. Dat staat namelijk ook wel heel erg cool maar het is wel een stukje lastiger omdat je de broekspijpen dan 100% recht moet knippen en dat is niet makkelijk. Ik raad je daarom aan om de broekspijpjes om te rollen, dan zit je altijd goed.

Upcycle mom jeans

Zo zien de shorts eruit met omgeslagen broekspijpen! Als ik je niet had verteld dat ik de broekjes zelf geknipt zou hebben dan zou je zo geloven dat ik ze gekocht had. Toch?

De linker short heb ik trouwens nog heel kort in de bleek gelegd omdat ik de roze details in de stof toch heel erg graag wit wilde hebben. Mocht je ook met bleek werken, zorg dan dat je handschoenen draagt en dat je de broek goed wast na afloop!

Hieronder laat ik je mijn nieuwe upcycle denim shorts nogmaals zien maar dan in een simpel outfitje, voor een goed totaalbeeld ;)

E8E098F4-0DAB-4DD0-BC84-B6B07FD9E54D
440B8B1C-9BB5-430A-A601-91985607BE8D

Upcycle mom jeans

Ik ben super blij met mijn nieuwe denim shortje! Deze kleur is echt perfect en ik ben blij dat ik de roze gedeeltes nog wit heb kunnen maken, dat ging een stuk makkelijker dan gedacht en ook nog eens vlekkeloos. Hij is lekker high waisted en zit ook super comfortabel.

A2A6FE07-29FD-4432-86C3-BE2953D8D209
6B8212FD-3CA4-4C6E-85CE-5261060C44F7

Upcycle mom jeans

Naast een blauwe denim short wilde ik ook graag een zwarte variant hebben. Eigenlijk wilde ik de glittersteentjes op de broek nog verwijderen, maar dat kreeg ik niet voor elkaar zonder dat er lijmresten op de stof zouden blijven zitten en dat was niet zo mooi. Ach, zo is de broek ook wel cute of niet?

Het grappige is dat ik door de geur van de dikke bleek echt enorme flashbacks naar vroeger kreeg, naar de tijd dat Larissa en ik nog een hele hoop kledingstukken zelf maakten. Ik moest er flink van glimlachen want dat waren mooie tijden. Het was leuk om weer even de creativiteit terug te vinden en daarom besloot ik enkele foto’s te maken van het proces voor in dit artikel. Wie kent ons nog uit de DIY-tijd? Wat is jouw favoriete DIY?

Wat vind jij van denim shorts? Heb jij ook wel eens zelf een shortje gemaakt van een oude broek?

Liefs Tara
@taraverbon

Zaful shoplog + winactie!
10 x verfrissende recepten voor deze warme zomer!
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties

 1. Jennifer
  14 augustus 2018 / 08:07

  Love it! Staat je goed gurl!

 2. Rita
  14 augustus 2018 / 12:24

  Leuk geworden en nog beter, eindelijk een einde aan je zoektocht!

 3. Denise
  14 augustus 2018 / 13:33

  Wauw!
  Staat je echt goed! Ik ga zeker even in mijn kledingkast kijken of ik ergens een short van kan maken!

  X

  • Tara
   Auteur
   15 augustus 2018 / 11:49

   Dankjewel! Ja leuk, zeker doen!

 4. 15 augustus 2018 / 12:52

  Wat een leuk idee inderdaad! Het resultaat is echt heel mooi geworden en het gebleekte is ook echt goed wit geworden. Leuk! Ps: hoe gaat het me je healthy lifestyle? Je ziet er super goed uit.! Xx

  • Karlijn
   16 augustus 2018 / 10:52

   Jaaa ook benieuwd naar!!

@Endlessweekendnl

7   299
3   240
5   266
6   130