DIY Skinny Jeans

Helaas is het vinden van het perfecte paar jeans niet altijd makkelijk en heb ik al heel wat jeans van mij zelf ‘perfect’ moeten maken! Vandaag deel ik met jullie de DIY Skinny Jeans en laat ik zien hoe ik mijn broeken beter passend en nog skinnier kan maken. ‘Cause I like ’em tight and skinnehhh! 

DIY Skinny Jeans

Deze jeans heeft echt een mooie kleur en wassing en hij zit aan de bovenkant erg fijn. Het enige is dat ik de broek vanaf de knieën ietwat te wijd vind zitten. Vaak komt dat vooral omdat ik best wel dunne kuiten en enkels heb die de broek dus niet echt opvullen haha! Persoonlijk vind ik de broek dus zo niet zo mooi zitten en daarom ga ik ’em vanaf de knieën smaller maken, skinnier dus!

DIY Skinny Jeans

Stap 1. Trek de broek binnenstebuiten aan. Hierna ga je kijken welke kant van de broek je smaller kunt gaan maken, de binnen of buitenkant? Op de 3e foto in de collage hierboven, zie je de platte naad van de jeans, deze zit bij mij aan de binnenkant. Je kunt alleen deze kant van de jeans gebruiken om smaller te maken, dus let daarop anders ga je het later als je de broek draagt heel goed zien en dat wil je niet!

Stap 2. Met pinnetjes, pin je af hoe smal je de broek wilt gaan maken. Ik trek de stof iets van mijn been af en steek er dan een pinnetje in. Let wel op of je te maken hebt met een stretch jeans of eentje zonder stretch. Wanneer je een jeans hebt met een beetje stretch, kan je de broekspijpen wat smaller maken, maar wanneer je een jeans hebt zonder stretch moet je hiermee uitkijken omdat de jeans al snel te strak kan gaan zitten!

Stap 3. Let er ook op dat je de onderkant van de broek niet te smal wilt maken, anders krijg je je voet er niet meer doorheen. (been there, done that!)
Trek hierna de broek voorzichtig uit (let op dat je jezelf niet steekt met de pinnetjes) en laat de broek binnenstebuiten liggen.

DIY Skinny Jeans

Stap 4. Wanneer je de broekspijpen hebt afgezet met pinnetjes, kan je voor de makkelijkheid de lijn die de pinnetjes hebben aangegeven, volgen met een pen. Je kan hierna dan de pinnetjes eruit halen en straks de streep van de balpen volgen. Zorg ervoor dat je beide broekspijpen hebt gemarkeerd aangezien we natuurlijk beide pijpen willen doen! Hier heb ik beide broekspijpen even naast elkaar gelegd, om te kijken of ik aan beide pijpen ongeveer hetzelfde heb gemarkeerd.

*Je kan ook met een krijtstuk over de lijn gaan van 1 broekspijp. Hierna kan je de ene broekspijp op de ander leggen om een afdruk te maken op de andere broekspijp. Op die manier kan je vrij makkelijk dezelfde lijn krijgen op beide broekspijpen. Dit is optioneel en kan je gebruiken als extra check om te zien of je broekspijpen even smal worden. 

DIY Skinny Jeans

Stap 5. Volg de lijn met je naaimachine door hierover heen te naaien. Nu maak je de ruimte van de broekspijp dus kleiner waardoor de broekspijp strakker om het been zit! Wanneer je dit hebt gedaan, kan je de stof die niet meer gebruikt wordt afknippen (op de foto hierboven is dat het deel aan de rechterkant van het voetje van de naaimachine – dit is aanbevolen wanneer je veel stof over hebt) en klaar is je jeans!

Ik heb de stof bij mijn jeans niet afgeknipt omdat je dit toch niet zag zitten. Mocht ik ooit zo’n strakke jeans niet mooi meer vinden kan ik het draad loshalen zodat ik weer het oude model van mijn jeans weer terug heb!

DIY Skinny Jeans DIY Skinny Jeans DIY Skinny Jeans

Tadaaa!
Blouse: Loavies / Jeans: New Look / Loafers: Zara 

Nu heb ik weer een paar jeans die mij een stuk beter zit en het koste ongeveer 20-30 minuten van m’n tijd. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om deze DIY te zien en ik hoop dat jullie nu zelf ook aan de slag kunnen gaan! Heb je geen naaimachine, dan zou je het met naald en draad kunnen proberen, maar ik ben bang dat het dan niet stevig genoeg zal worden en het kost je dan wel wat (veel!) meer tijd!

EN: I love skinny jeans, but unfortunately the perfect ones are not always easy to find. That’s why I DIY them myself! Here I have this beautiful grey pair of jeans, that fit great on top but from the knees down they are a little too wide to my taste. What you do is wear them, but inside out! With some pins you mark how tight you want them to be. Then take off the jeans and mark the line you made with the pins, with a pen. You will follow this line with the sawing-machine so that the leg of the pants will become smaller. Then just flip them right side out and they are ready to wear! Good luck and happy DIY-ing! 

Vermaak je zelf ook wel eens kleding? En welk kledingstuk vind jij lastig om te vinden dat echt goed zit?

xoxo Larissa
@larissaverbon  

Festival Dress
Oil Pulling
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

59 Reacties

  1. ilse R.
    26 december 2016 / 16:38

    Wat een handig tip zeg! Alleen vraag ik mij af wat je met de onderzoom doet, haal je die eerst los en stik je die er daarna dan weer in, of knip je ‘m aan de zijkant mee af?

    Groetjes,
    ilse

@Endlessweekendnl

0   256
736   994
3   266
3   331