DIY macrame plantenhanger en regenboog tie-dye top + winactie!

Klik hier om je te abonneren op ons YouTube kanaal en klik hier wanneer je de video niet kunt bekijken!

De zomer vraagt altijd om extra kleurrijke en vrolijke do-it-yourself projecten. Zo heb je altijd wel wat leuks om te doen wanneer je je een beetje verveeld en het is natuurlijk super leuk om met deze projecten jezelf en/of je kamer helemaal zomer-proof te maken. Wij gingen ook aan de slag en laten je zien hoe je hele leuke (upcycled) macrame plantenhangers maakt en een mega tof regenboog tie-dye shirt die perfect is voor een festival of ander feestje.

dylon-4

We wilden al een mega lange tijd onze eigen macrame plantenhangers maken, maar elke keer kwam het er niet van. Deze DIY is trouwens nog leuker, want we gaan oude shirts die niet meer gedragen worden omtoveren tot deze leuke plantenhangers. Ideaal! Ook laten we jullie zien hoe je een prachtig tie-dye shirt maken met regenboog-kleuren. Degene die ons al langer volgen die kennen waarschijnlijk nog wel onze video van vorig jaar. Deze keer maken we echter gebruik van de producten van Dylon* waarmee we een veel mooier resultaat kregen.

planthangers - 2 planthangers

DIY #1: Upcycled macrame plantenhanger (Dylon machinewas)

Deze DIY stond al veel te lang op onze to-do-list en dat is eigenlijk best wel raar want deze macrame plantenhangers zijn super makkelijk om te maken haha! Deze plantenhangers zijn een hele leuke en creatieve manier om je kamer of balkon op te vrolijken en meer groen toe te voegen in je interieur. Wij vonden het extra leuk om voor deze doe-het-zelf oude shirts te herbruiken, zodat die ook nog eens van pas komen! Heb je deze niet liggen, dan kan je uiteraard ook andere shirts of stof gebruiken.

Wat heb je nodig?

 • (Oude) t-shirts / 1 t-shirt is voldoende voor 1 plantenhanger
 • Dylon wasmachineverf in een kleur naar keuze / wij kozen voor de kleuren:
 • Wasmachine
 • Stofschaar
 • (Witte) plantenpot met plant / het leukste effect krijg je als je een hangplant kiest

dylon-3

Aan de slag!

 1. Verf je oude t-shirts / tops / stoffen in de wasmachine in een egale kleur naar keuze. Het pakje met Dylon wasmachine was strooi je in de wasmachine en draai deze even rond zodat het poeder overal in de machine ligt. Hierna voeg je je stof toe, zorg ervoor dat je deze van te voren eerst even vochtig hebt gemaakt.
 2. Volg hierna de instructies zoals aangegeven op de verpakking en zet de wasmachine aan. Nu is het afwachten!
 3. Wanneer het wasprogramma is afgelopen, voeg je een dopje zeep toe en was de stof daarna nog eens.
 4. Wanneer de stof geverfd en gewassen is, laat de stof goed drogen aan de waslijn. Je kan bijvoorbeeld de dag erop verder gaan met je project.
 5. Knip de t-shirts in lange repen stof. Het mooiste is als je geen naden hebt in je shirt, maar anders is dit niet heel erg.
 6. Knoop de macrame plantenhangers zoals we je laten zien in de video bovenaan dit artikel. Deze kan je zo groot of klein maken als je zelf wilt en uiteraard aan te passen aan jouw plantenpot.
 7. Voeg eventueel nog kralen toe voor nog meer feestelijkheid. En dan ben je klaar!

dyloncollage

DIY #2: Tie-dye regenboog t-shirts

Yaaaaaaaaas! Regenboog tie-dye shirts zijn helemaal hot en ook festival proof. Ze staan super vrolijk bij alles en zijn bovendien uniek als je ze zelf maakt. Ook deze DIY is lekker makkelijk uit te voeren en daardoor ook erg leuk om eens een dagje te doen samen met vrienden/vriendinnen.

Wat heb je nodig?

 • Een t-shirt of top / dit shirt vonden we bij Zeeman en vonden we het perfecte model!
 • Elastiekjes
 • Dylon handwas verf / wij gebruikten de kleuren:
 • Zout
 • Handschoenen

dylon

Aan de slag!

 1. Was je (nieuwe) t-shirt of top die je wilt gaan verven voordat je begint aan deze D.I.Y. en als deze nog een beetje vochtig is van het wassen kun je meteen beginnen. Is je top al gewassen en droog? Pak dan een plantenspuit en maak de stof licht vochtig.
 2. Leg het shirt op een plastic ondergrond zoals vuilniszakken om je vloer te beschermen. Pak met je vingers een stukje stof beet in het midden van je t-shirt/top en draai de rest van de stof eromheen. Hierdoor ontstaat een draaikolkje en draai dit door totdat je een ronde cirkel aan stof overhoudt.
 3. Bindt elastiekjes om deze cirkel vast zodat de stof stevig in een cirkel blijft zitten.
 4. Trek je handschoenen aan.
 5. Maak de verf mengels en houd de gebruiksaanwijzing op de verpakking aan.
 6. Zet de verf over in flesjes of gebruik een lepel en laat dit op de stof lopen. Geef elk kwartje van de cirkel een andere kleur en zorg ervoor dat de kleuren elkaar raken. Blauw en roze maakt namelijk paars, blauw en geel maakt groen! Op deze manier hoef je eigenlijk maar 4 kleuren verf te gebruiken maar creëer je nog veel meer kleuren waardoor je deze prachtige regenboog kleuren krijgt!
 7. Laat de verf een nachtje intrekken (of een goed aantal uur) en haal de stof de dag erop los en spoel deze uit met water totdat het water niet meer kleurt.
 8. Laat je shirt daarna opdrogen, even met de strijkijzer erover heen en je bent klaar!

dylon-5

Dylon winactie!

Wij dagen jullie uit om een nog mooiere, toffere, coolere, creatievere creatie te maken met Dylon producten. Wanneer je dit hebt gedaan deel dan zeker je creatie op Instagram (zorg er wel voor dat je profiel op openbaar staat anders kunnen we de foto niet zien!) met de hashtag #DylonDyeBattle want je kunt namelijk kans maken op mega toffe prijzen:

 1. Een reisvoucher ter waarde van €1.000,-
 2. 5 x Dylon starterskit-emmer met een shoppingvoucher ter waarde van €100,-
 3. 10 x Fujifilm Instax Mini camera

DylonWinactieprijzen

Wuuut, ja we know, dat zijn echt toffe prijzen dus! We hopen dat jullie deze uitdaging aangaan en we wensen jullie veel succes maar vooral plezier met het maken van jullie DIY’s en we zijn heel benieuwd naar jullie creaties!

Welke DIY vind jij het leukst? En ben jij al bekend met de producten van Dylon? 

Liefs, Larissa en Tara
@larissaverbon / @taraverbon 

*Deze post is gemaakt in samenwerking met Dylon.

Bright red bag
Weekend vibes!
Deel:

6 Reacties

 1. 17 augustus 2016 / 11:46

  Onwijs toffe video, ik ben dol op die macramé plantenhangers!

 2. maaitea
  18 augustus 2016 / 10:05

  Super leuke video! Mijn “nieuwe” slaapkamer project is bijna af en ik wilde al van die planten hangers gaan halen, wist niet dat je dat zo makkelijk kon maken. dus dat ga ik zeker zelf doen! Leuk gefilmd en heerlijk vrolijk om naar te kijken! Jullie zijn toppers!! Het Tie dye shirt is ook vet geworden trouwens en staat je goed Tara! X

 3. Minouche
  4 september 2016 / 12:50

  Leuke actie heb er zo een nog niet gezien erg leuk en uniek !!

 4. Miranda
  7 september 2016 / 06:36

  Is strijken verplicht? Ik heb nmlk geen strijkijzer. Maar wel een aantal hoeslakens die ooit wit waren en nu helemaal verkleurd. Dan is dit een top idee.

 5. Melissa
  7 september 2016 / 12:30

  Super leuk allemaal zelf heb ik al een kussensloop gemaakt en een t-shirt. De actie is echt geweldig zou graag mee willen doen

 6. 10 september 2016 / 21:40

  Ik ben helemaal enthousiast en wil eigenlijk gelijk zelf aan de slag. Heb nog twee zakjes met Dylon liggen… Tot wanneer kun je meedoen aan de winactie? Ik heb wel een aantal ideen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *