Dit zijn onze nieuwe brillen!

IMG_9522
IMG_9437

Zoals je misschien wel of misschien niet weet, heb ik al een tijdje een bril! Mijn sterkte is in vergelijking met anderen echt heel minimaal, daarom droeg ik hem niet dagelijks maar eerlijk is eerlijk, zonder hulp kan ik de straatnamen, verkeersborden en zelfs menukaarten vaak echt niet goed lezen. Ik merkte de laatste tijd dat ik zelfs mét bril niet alles goed kon zien, kortom: mijn huidige bril had niet meer de juiste sterkte, dus was het tijd voor een nieuwe!

Pearle in Hoog Catharijne

Zoals je hoogstwaarschijnlijk weleens vaker op onze blog hebt gelezen, wordt Hoog Catharijne in Utrecht de laatste tijd flink onder handen genomen. Dit overdekte winkelgedeelte kreeg namelijk een mega-make-over en inmiddels is er al een heel groot gedeelte af. Het ziet het er supermooi en eigenlijk ook wel futuristisch uit. Het is een grote overdekte shopping mall geworden en daar openen ook mooie winkels in, waaronder het gloednieuwe filiaal van Pearle. Wij werden uitgenodigd om naar de nieuwe winkel te komen en om een nieuw montuur uit de Limited Edition collectie uit te zoeken. Right on time! ;)

IMG_9293
IMG_9304

Wanneer je de winkel binnenloopt, zie je een geweldige selectie aan hippe en ook tijdloze monturen. In het midden bevindt zich een ruime tafel waaraan je plaats kunt nemen en een kopje koffie of thee kunt drinken voordat je geholpen wordt. Achterin de winkel bevindt zich het ‘eye test center’ waar je ogen door de Pearle medewerkers gecheckt kunnen worden. Het oogt professioneel, toegankelijk en prettig.

Tara draagt al jaren lenzen en heeft daarnaast ook een bril thuis liggen. Vooral in deze winterperiode wanneer er veel wind en verschillende soorten temperaturen zijn (buiten is het ijzig koud en binnen warm door de verwarming!) komt het regelmatig voor dat ze last heeft van droge ogen. Het dragen van lenzen is daardoor niet altijd even prettig en daarom vindt ze het fijn om daarnaast ook eens af te kunnen wisselen met een bril. Ook haar ogen waren achteruitgegaan qua sterkte en ze was toe aan een nieuwe bril, dus ging ze gezellig met me mee naar Pearle om ook een nieuw montuur uit te kiezen.

Onze ogen werden in het eye test center getest, daarnaast werden ook onze oogdruk en eventuele afwijkingen gemeten. Zoals verwacht, waren mijn ogen inderdaad wel wat achteruitgegaan qua sterkte.

Hoe zit dat bij jou? Merk jij het ook als je ogen achteruitgaan?

De limited edition collectie van Pearle

Hierna was het tijd voor the fun stuff, namelijk het uitzoeken van een nieuwe bril! Pearle heeft een limited edition brillencollectie met daarin hippe maar ook tijdloze monturen. De collectie is onderverdeeld in vier verschillende trends: New Vintage, Power Pastels, Creative en Minimal. New Vintage bevat brillen met een moderne twist op klassieke monturen, onder Power Pastels vallen alle brillen met zachte kleurtjes, binnen de Creative trend vind je voornamelijk ronde brillen en onze brillen behoren tot de Minimal trend. De naam van deze trend verklapt het al een beetje, maar dit zijn brillen met een subtiel montuur en daarom ook onze favoriete trend.

Een complete bril uit de limited edition collectie kun je al krijgen voor maar liefst € 100,-! In de collectie vind je heel wat verschillende monturen in verschillende stijlen en vormen. Mijn vorige bril was een heel rond exemplaar (een beetje Harry Potter-achtig) en daarom koos ik deze keer voor een compleet andere stijl. Nou, dat is gelukt! Heel toevallig zijn Tara en ik voor hetzelfde montuur gegaan, maar dan in een ander kleurtje en we zijn er echt heel blij mee. Een pilotenmodel met een zilveren en zwarte frame.

Dit is ’em geworden: het No 119 Black montuur! Ik had van tevoren niet verwacht dat ik voor zo’n stijl zou gaan, maar toen ik dit montuur tegenkwam en opzette vond ik hem verrassend leuk staan en zat hij ook nog eens heel lekker. Het montuur is gemaakt van metaal, maar hij is lekker dun, daardoor niet té aanwezig én super lichtgewicht.

Tara: Thuis had ik al een soortgelijk model bril liggen en daarom wist ik dat deze geschikt zou zijn. De glazen zijn lekker groot (met mijn grote ogen kijk ik bij kleinere monturen er nog weleens overheen of onderdoor, haha!) en het pilotenmodel vind ik erg fun! Niet zo serieus, lekker hip en ook zeker fashionable. De pootjes zijn dun en het montuur voelt licht aan qua gewicht, wat ik heel erg prettig vind. Hierdoor voel je hem bijna niet op je neus zitten en dat was voor mij echt een must! Ik ben gegaan voor de zilveren kleur, omdat ik dat persoonlijk het mooiste vind staan bij mij.

Nadat je je bril uitkiest, zijn er ook nog opties voor je glazen. Zoals je hierboven op de foto ziet, zie je dat onze glazen een iets andere kleur van elkaar hebben. In Tara’s glazen, links, is namelijk een speciaal blauwfilter toegevoegd. Dit filter zorgt ervoor dat je ogen beschermd worden tegen het blauwe licht van bijvoorbeeld je smartphone of laptop. Aangezien zij haar bril vaker tijdens het werken zal dragen is dit wel erg prettig, want je kijkt hiermee rustiger naar je beeldscherm waardoor je minder snel last hebt van hoofdpijn en in de avond iets minder moeite hebt om in slaap te komen. Ik heb zelf gekozen voor normale glazen, omdat ik mijn bril vooral overdag en tijdens het autorijden zal gebruiken. Gelukkig heb ik met mijn sterkte nog niet een bril nodig voor beeldschermen die dichterbij staan. Mocht je zelf twijfelen tussen de glazen, bedenk dan op welk moment je de bril zal gaan dragen!

Wat wij trouwens erg fijn vinden aan Pearle, is dat zij een snelle 1-uursservice aanbieden en je kunt het al raden ;) binnen één uur ga je naar huis met een bril die speciaal voor jouw ogen gemaakt is. Je ogen worden professioneel gemeten, je krijgt goed advies bij het uitkiezen van je montuur én je glazen (afhankelijk van je ogen, wel of niet op sterkte) worden direct in je nieuwe bril geslepen. Echt top!

Woon je in (de buurt van) Utrecht, dan raden we je zeker aan om eens een kijkje te nemen in de nieuwe Pearle-winkel. Check ook zeker de Pearle limited edition collectie (beschikbaar in alle Pearle-filialen), deze is heel erg ruim en zeker een kijkje waard! Ik kan je in ieder geval vertellen dat ik superblij ben om weer een bril met de juiste sterkte te hebben. Het is zo’n verademing om weer superscherp te kunnen zien, de wereld is oprecht écht zoveel mooier nu!

Heb jij een bril of lenzen? Zo ja, wat voor montuur heb jij?

Liefs, Larissa en Tara
@larissaverbon / @taraverbon

Weekly Snaps #116
1e Kerstdag met familie - vlog
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pearle.
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties

 1. 27 december 2018 / 09:29

  Superleuke brillen! :) Ik heb een bril. Lenzen heb ik geprobeerd, maar die waren (voorlopig) niks voor mij. Mijn huidige bril is van Rayban en heeft een beetje ronde glazen, maar niet heel rond. Moeilijk uit te leggen, haha!

  Liefs,
  Marloes

 2. Kim
  27 december 2018 / 13:04

  Wauw, opvallende brillen! Ik weet niet of ik zelf dit montuur had durven nemen, maar ze staan jullie wel heel goed!

 3. Gina
  27 december 2018 / 13:44

  Super leuk staan ze jullie, ik heb zelf geen bril of lenzen maar merk wel dat ik over een tijdje mijn ogen eens moet laten testen haha!

 4. Rita
  27 december 2018 / 17:15

  Het montuur staat jullie goed, zelf heb ik nog nooit een metalen montuur gehad. Vanwege te weinig traanvocht moest ik overstappen naar een bril.

 5. Robin
  29 december 2018 / 11:01

  Staat jullie echt goed. Ik heb lenzen en een bril.

@Endlessweekendnl

8   308
3   242
6   268
6   131