Deze Fjallraven Kajka backpack is de beste op dit moment!

Deze Fjallraven Kajka backpack is de beste op dit moment!

Samen met mijn vriend ben ik de hele maand maart op reis gegaan, we bezochten Vietnam en wij zijn toen van het noorden naar het zuiden van het land gereden op de motor. Dat was mijn eerste backpack reis ooit en het was een hele nieuwe ervaring. Het backpacken beviel mij zo goed dat ik daarna op zoek ging naar een ‘echte’ backpack, want degene die ik mee naar Vietnam had genomen is erg klein. Maar wat is dé perfecte backpack voor mij en wat waren mijn eisen? Deze Fjallraven Kajka backpack is de beste op dit moment en omdat ik op internet niet zo heel erg veel reviews kon vinden van backpack rugzakken überhaupt, leek het mij een goed idee om deze uitgebreid te bespreken in een artikel. Lees gauw verder!

Wat ik zocht in een backpack

Tijdens mijn vakantie ben ik op een aantal dingen gestuit die ik erg handig vond aan de rugzak die ik mee had, maar ook enkele dingen die ik als erg onhandig heb ervaren. Zo kon ik in principe al mijn bezittingen kwijt in de tas van 20 liter, maar dat toch was het wel erg aan de kleine kant en zeker als je nog een jas en een grote camera mee op reis wilt nemen. Bovendien heb je gewoon meer ruimte in een grotere tas en dat is fijn, want dan kun je ook shoppen op vakantie en jullie weten dat ik daarvan houd! Verder zocht ik vooral naar een rugzak met zowel een opening aan de bovenkant als eentje aan de zijkant. Op die manier kan je namelijk veel makkelijker bij al je spullen komen en dan hoef je niet steeds je hele tas te legen. Je zou denken dat elke backpack dit heeft, maar dat viel nog vies tegen! Verder vind ik veel ritsjes en zakjes wel echt een must, zodat je je spullen zo goed mogelijk kunt verdelen in de tas.

Mijn eisen voor een backpack:

 • opening aan de bovenkant én een opening aan de zijkant
 • minstens 40 liter inhoud
 • veel aparte vakjes en opbergruimte
 • mooi uiterlijk
 • comfortabel
 • verstelbaar

Je zou denken dat het een makkelijke opgave is om een backpack te vinden die bij mij past, want het is een klein lijstje maar het is ook wel erg specifiek. In de diverse winkels zie je soms door de bomen het bos niet meer, dus ik vond het uiteindelijk veel fijner om een backpack te zoeken via internet omdat ik op mijn gemakje de filterfunctie kon gebruiken. Kon dit maar in real life ;) Deze tas heb ik uiteindelijk dan ook uitgezocht en mogen ontvangen via de website Campz.

Deze Fjallraven Kajka backpack is de beste op dit moment!

Fjällräven Kajka (55 L) – the best of both worlds

Eerlijk is eerlijk, ik vond het niet heel erg makkelijk om direct een mooie tas te vinden, want de meeste backpack rugzakken zien er niet heel erg mooi uit. Ze zien er vooral heel erg sportief uit en dat is okey, maar een beetje stylish vind ik wel leuker natuurlijk! Uiteindelijk moet de backpack bij je passen en daar bovenop moet deze natuurlijk vooral comfortabel zijn. Hoe dan ook, mijn oog viel op de stijlvolle Fjällräven Kajka en dat bleek qua functionaliteit ook nog eens de allerbeste keuze te zijn, kijkend naar al mijn eisen. Deze backpack kan al mijn wensen beantwoorden want het is echt the best of both worlds! Mooi en functioneel, ik houd ervan.

Hieronder zal ik beschrijven hoe deze tas in elkaar steekt, wat de handige functies zijn en waarom ik verliefd ben geworden.

Deze Fjallraven Kajka backpack is de beste op dit moment! Deze Fjallraven Kajka backpack is de beste op dit moment!

Een duurzaam merk

Met het Zweedse merk Fjällräven was ik al bekend omdat ik ook al een klein rugzakje van dit merk heb genaamd ‘Re-Kånken’ en daar heb ik eerder dit artikel over geschreven. Je kent ’em wel want bijna iedereen loopt ermee en dat is niet zo gek, want het is een hele fijne rugzak. Dat ze bij Fjällräven ook een hele goede en mooie backpack in elkaar kunnen zetten was dan ook zeker te verwachten. Ik vind het trouwens ook erg fijn dat dit merk zich inzet voor duurzaamheid, zo hebben ze bij deze tas gekozen voor een houten frame in plaats van een aluminium frame. Het werkt namelijk net zo goed maar het vermindert ook de milieu-impact van het frame tot minder dan een tiende, van dat van aluminium. Het is net zo sterk en ook net zo zwaar dus net zo goed. Heel fijn!

Deze Fjallraven Kajka backpack is de beste op dit moment! Deze Fjallraven Kajka backpack is de beste op dit moment!

De tas is erg mooi afgewerkt en overal vind je mooie details (love it)! Aan de achterkant van de tas vond ik bijvoorbeeld ook nog deze leuke toevoeging, waar je je naam kunt opschrijven zodat je tas altijd goed terecht komt mocht je deze kwijtraken. Het is misschien niet een hele bijzondere functie en andere tassen zullen dit ook hebben, maar ik vond het wel erg prettig want hierdoor hoef je dus geen label aan je backpack te hangen.

Deze Fjallraven Kajka backpack is de beste op dit moment!

Waarom ik deze tas heb gekozen!

Dit was eigenlijk de allergrootste reden waarom ik voor deze tas heb gekozen en waarom ik eigenlijk ook direct niet meer verder wilde zoeken. Het was de enige backpack die ik ben tegengekomen, met grote ritsen aan beide zijden. Dit betekent dat je de backpack niet alleen aan de bovenkant kunt openen maar ook aan de zijkanten en daardoor kun je de rugzak volledig open klappen. Het is op die manier echt net een sporttas of een koffer. Je kunt heel gemakkelijk bij al je spullen, je raakt daardoor waarschijnlijk je spullen minder snel kwijt en je hoeft er vooral geen zooitje meer van te maken. Ge-wel-dig!

Deze Fjallraven Kajka backpack is de beste op dit moment!

Natuurlijk houd je de boel ook netjes en bij elkaar met behulp van bijvoorbeeld packing cubes, daarmee kun jij je bezittingen netjes gescheiden en op orde houden. Maar wauw, doordat de flap volledig opengaat kun je echt in elk hoekje komen en dus kun je uiteindelijk alle ruimte benutten. Dat is zeker niet zo met elke backpack ;) Ook hoef je niet te duwen en te trekken om alles in de tas te krijgen.

Deze Fjallraven Kajka backpack is de beste op dit moment!

Heel veel aparte opbergruimtes

Natuurlijk heeft deze backpack net als alle anderen nog veel meer aparte opbergruimtes. Zo heeft de tas een groot vak onderin met een zogeheten Wet/Dry-compartiment. Hier kun je natte en vuile spullen gescheiden houden van de rest. Door het gaat zal het goed kunnen doorluchten en zal de boel niet zo erg stinken. Althans, dat is te hopen!

Deze Fjallraven Kajka backpack is de beste op dit moment! Deze Fjallraven Kajka backpack is de beste op dit moment!

De backpack kun je netjes bij elkaar klippen aan de zijkant, maar hij heeft ook ruimte om iets uit te zetten door de gleuf. Aan de zijkant vind je trouwens ook nog een lange verticale rits want daar zit nog een vakje waar je van alles kwijt kunt. En uiteraard is de heupgordel ook voorzien van hele fijne zakjes met een rits. Aan de linkerkant is dit vakje gemaakt van gaas aan de rechterkant zit deze helemaal dicht.

Deze Fjallraven Kajka backpack is de beste op dit moment!

Bovenklep = heuptas

Het hoofdvak heeft een boven opening en deze heeft een sneeuwafdichting, erg handig mocht dit ooit van pas komen. De bovenklep heeft verder nog meerdere opbergvakjes voor een goede verdeling van je spullen en dit is ook meteen erg veilig natuurlijk. Je vindt er een grote verticale opening aan de voorzijde bijvoorbeeld en daarnaast ook een opening aan de onderzijde. Wat ik vooral erg uniek en speciaal vond aan deze tas, is dat je de bovenklep voor meerdere functies kunt gebruiken. Ook dit is een reden waardoor ik verliefd werd op deze backpack en ik zal het aan je laten zien!

Deze Fjallraven Kajka backpack is de beste op dit moment!

De bovenklep kan je volledig eraf klippen en deze kan gedragen worden als heup-, zij- of borsttas. Doordat er meerdere vakjes met een rits in zitten verwerkt aan zowel de binnenkant als de buitenkant, kun je hier je waardevolle spullen zoals je geld, mobieltje of paspoort in kwijt en erg dicht bij je lichaam houden. Dit is veilig en vooral ook erg handig, mocht je geen extra rugzakje of fannypack mee willen nemen op reis.

Deze Fjallraven Kajka backpack is de beste op dit moment!

Je hoeft de tas uiteraard niet te dragen op je borst, je kunt er ook een messenger bag van maken door de band langer te maken en deze crossbody te dragen.

Deze Fjallraven Kajka backpack is de beste op dit moment!

Zelf zou ik hem waarschijnlijk als grote fannypack op mijn borst dragen omdat dit erg veilig maar ook handig is. Tegenwoordig zie je overal hele grote fannypacks in de winkel liggen dus het is ook nog eens on trend.

Deze Fjallraven Kajka backpack is de beste op dit moment!

Maar uiteraard kun je de tas ook op je heup dragen als je dat mooier en/of handiger vindt ;)

Deze Fjallraven Kajka backpack is de beste op dit moment! Deze Fjallraven Kajka backpack is de beste op dit moment!

Zoals ik net al vertelde vind je op de band nog een aantal mooie vakjes, zodat je altijd je belangrijke spullen in handbereik hebt en je hoeft de bovenklep dus niet perse op je borst te dragen. Wat ik een hele grappige maar ook handige toevoeging vond, was het fluitje op de borstband. Je ziet het niet op de foto, maar in het plastic clipje zit een ingebouwd mini fluitje zodat je altijd om hulp kunt roepen. Gaaf toch?

Als laatste wil ik nog even de regenhoes laten zien die er standaard bij zit. Ik heb dan wel gekozen voor een onopvallende zwarte kleur rugzak, maar de regenhoes is lekker felblauw van kleur en deze kan ik er bijvoorbeeld ook omheen doen als ik ga vliegen. Op die manier vind ik hem een stuk makkelijker terug op de bagageband!

Deze Fjallraven Kajka backpack is de beste op dit moment! Deze Fjallraven Kajka backpack is de beste op dit moment!

Verliefd

Je kunt de backpack verstellen zodat deze altijd goed bij jouw lichaam past en comfortabel draagt, dat is natuurlijk uiteindelijk het allerbelangrijkste. De grootte is verder perfect voor mij, de gigantische opening van het middenvak, de afneembare bovenklep met meerdere functies en het ingebouwde fluitje maken deze tas erg speciaal en uniek. Daar bovenop ziet de tas er ook nog eens stijlvol uit voor een backpack en het frame is gemaakt van hout. Dit allemaal bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat ik razend enthousiast ben geworden over deze tas en eigenlijk niet meer verder wilde kijken. Deze backpack is perfect!

Fjällräven Kajka 
Inhoud: 55 liter
Prijs: €339,99
Hier te koop

Zoals je ziet ligt de prijs van deze backpack wel een stukje hoger dan andere backpacks. Houd zeker in je achterhoofd dat je met een backpack ontzettend lang zult doen want het is eigenlijk net zoals een koffer. Je doet er jaren mee! En een backpack neem je mee op reis, maar je kunt hem natuurlijk ook gebruiken tijdens een weekendfestival ;) De Fjällräven Kajka backpack is de beste op dit moment voor mij waardoor ik verwacht dat ik er echt lang van zal kunnen genieten. Binnenkort ga ik weer voor een paar dagen op reis met Larissa naar Tunesië en daarna nog een keer voor een aantal sportieve dagen in Salzenburg, Oostenrijk. Mijn nieuwe backpack wil ik natuurlijk meenemen dus ik hoop dat alles erin past want ik kan niet wachten om deze voor het eerst te gebruiken.

Ben jij wel eens wezen backpacken? Waarom wel of niet? En wat vind je van de Fjällräven Kajka backpack?

Liefs Tara
@taraverbon

AliExpress zomer shoplog
De Primark festival collectie
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties

 1. Wendy (B)
  22 mei 2018 / 08:39

  Een zeer goede rugzak is een grote investering maar het is het dan wel waard!
  Ik ben nog nooit gaan backpacken omdat ik alleen ben en dat eigenlijk dus niet durf doen.

 2. Margot
  22 mei 2018 / 08:52

  Is dit gesponsord?

  • Tara
   Auteur
   22 mei 2018 / 15:07

   Hi Margot, de backpack heb ik gekregen van Campz xx

 3. Joseé de bruin
  22 mei 2018 / 09:13

  Mooi! Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar een artikel over Vietnam, komt dat misschien nog?

  • Tara
   Auteur
   22 mei 2018 / 15:07

   Hi! Ja ik ben al begonnen met schrijven maar ik kom er helaas steeds niet aan toe om het helemaal af te maken maar het komt eraan, wel op travellab.nl! We zullen het ook communiceren via deze blog denk ik! Xx

 4. Lisa
  22 mei 2018 / 10:04

  Wat een prachtige rugzak en wat een uitgebreid artikel zeg, daar word ik heel erg vrolijk van… Klinkt als een geweldige tas en ik ben ook erg fan van dit merk, ik heb zelf een lichtroze al jaren en die doe ik nooit meer weg ondanks dat hij niet meer zo mooi is.

 5. Elsa
  22 mei 2018 / 17:23

  Wow die is groot haha
  Wordt die niet veel te zwaar als je die helemaal vollaadt? Of misschien zit die niet zo vol omdat je eigenlijk maar 20-40 L nodig had en dit 55 is?
  Super cool dat je daarmee gaat backpacken, ik zou na een paar uur al liggen zeuren over een rugzak <20 L hihi

  • Tara
   Auteur
   23 mei 2018 / 16:59

   Ja het was een kleine schattig maar ik vind 55 wel een mooie inhoud. Naar Vietnam had ik erg weinig mee en het was allemaal zomerkleding, dus het nam niet zoveel plek in beslag en daarom was 20L echt net genoeg, hoewel ik daarnaast nog wel een aparte rugzak mee moest nemen voor mijn camera bijvoorbeeld. Ik zal deze rugzak proberen niet helemaal vol te laden steeds omdat ‘ie anders wel zwaar kan worden, maar nu zou ik wel een dikke trui, jas en/of een extra paar schoenen mee kunnen nemen! Dus de extra ruimte was zeeeer welkom! (ik had trouwens online gelezen dat de gemiddelde maat voor backpackers vaak 65 liter was zelfs!! Dus ik dacht ook van, ik ga er net onder zitten haha!)

 6. 22 mei 2018 / 18:28

  Wat ziet deze er handig uit voor in gebruik. Ik ben erg benieuwd hoe die je gaat bevallen op reizen. Zelf reis ik altijd met een koffer. Liefs Soraya

 7. 12345
  23 mei 2018 / 09:28

  Wauw deze is geweldig!

 8. 24 mei 2018 / 09:05

  Ik ben nog nooit gaan backpacken. Ziet er een erg handige rugzak uit. Fijn dat hij zo multifunctioneel is! Ik heb een kleine Re-Kånken die ik dagelijks meeneem naar kantoor. Fijn merk!

 9. Lise
  24 mei 2018 / 10:12

  Ik ben zelf al regelmatig gaan backpacken (Thailand, Costa Rica, Ierland, Oostenrijk) , mijn rugzak is van Osprey en heeft ook ritsen aan de zijkant en dat je de bovenkant als heuptas kunt gebruiken! :) Hij is ook volledig waterdicht dus geen regenhoes nodig. Deze is ook heel mooi!

  Groetjes uit België

@Endlessweekendnl

8   308
3   242
6   268
6   131