Deze duurzame gadgets en producten zijn favoriet!

SodaStream_-4
056570_BambooStraws_bambu-kopie
menstruatiecup_pt2-1080x720
rugtassen-10

Op dit moment leven we volgens mij echt in de Marie Kondo periode. Dit zal deels komen doordat haar show laatst op Netflix is gezet, maar ook omdat we in deze periode altijd wel toe zijn om op te ruimen en het nieuwe jaar fris te beginnen. Ik dacht daarom na over de items die bij mij joy sparken en ontdekte dat er vooral heel wat items tussen zitten die duurzaam en ecologisch verantwoord zijn. Het leek me daarom leuk (en handig!) om een artikel te wijden aan mijn favoriete duurzame gadgets en producten!

1. Fjällraven Känken rugtas

Als je in de stad loopt, dan wil ik wedden dat je minstens 3, nee zeg maar liever 5 mensen tegen komt met een Fjällraven Känken tas. Deze tassen zijn gemaakt van gerecyclede materialen, worden duurzaam geproduceerd en hebben ook een tijdloos en praktisch model. Naast dat er heel wat leuke kleurtjes beschikbaar zijn, is vooral het ontwerp van de tas waar we heel blij mee zijn. Door de rits die van linksonder naar boven en weer rechtsonder loopt, kan je de tas helemaal openen en overal makkelijk bijkomen. Je kunt er enorm veel in kwijt, terwijl hij tegelijk ook licht is én klein opgeborgen kan worden. Het is daardoor een ideale tas voor eigenlijk elke gelegenheid. We nemen de tas ook altijd graag mee op reis, omdat je hij zo in je koffer past en je zo altijd een extra tas kunt meenemen.

Tara heeft haar Fjallraven Känken collectie inmiddels ook uitgebreid met een hele fijne en goede backpack, over deze backpack schreef ze op onze blog ook al eerder een review!

Shop hier je eigen Fjällraven Känken rugtas! 

2. Rains rugtas

Nog een favoriete tas van ons zijn de rugtassen van Rains. Ook deze tassen zijn gemaakt van gerecycelde materialen en zijn tevens waterdicht, iets wat ook wel erg fijn is in een land als Nederland haha! De ontwerpen van Rains zou ik omschrijven als Scandinavisch (het is ook een Deens merk!), modern, minimalistisch en vooral ook tijdloos. Naast rugtassen verkopen ze ook heel veel andere modellen tassen en diverse jassen voor zowel mannen, vrouwen en unisex modellen. Tara schreef op onze reisblog hier eerder al een uitgebreid review over haar Rains rugtas en in dit artikel vertelden we je ook meer over onze Fjällraven Känken en Rains tassen. Zo leuk om te zien hoe enthousiast we toen al waren en hoe enthousiast we nu jaren later nog steeds zijn!

Shop hier je eigen Rains rugtas! 

3. Herbruikbare stoffen groente/fruit zakjes

Ik blijf nog een beetje in de tasjes hoek, want het volgende item op het lijstje zijn de herbruikbare stoffen groenten en fruit zakjes. Toen deze zakjes eind vorig jaar in verschillende supermarkten aangeboden werden was ik blij verrast! In supermarkten als de Albert Heijn, Jumbo en Lidl liggen deze zakjes te koop in de groente en fruit afdeling, zodat je tijdens het doen van je boodschappen ze meteen kunt shoppen en gebruiken – althans, ik neem aan dat dat mogelijk is mits je daarna bij de kassa ze wel netjes laat scannen haha!

Omdat ik een klein huishouden heb koop ik zelf vaak maar enkele stukken fruit of groenten die ik voorheen gewoon los in m’n mandje legde en daardoor meestal de plastic zakjes wist te omzeilen, maar deze stoffen zakjes zijn zeker een hele fijne aanwinst en ook net iets hygiënischer. Ze verkopen bij sommige supermarkten en op webshops ook speciale stoffen broodzakken waar je je versgebakken brood in kunt laten verpakken. Mocht je thuis een overvloed aan canvas tasjes hebben, dan zou je deze ook zeker kunnen gebruiken als brood, fruit en groenten zakken – scheelt je weer een kleine uitgave!

Shop hier en hier je herbruikbare stoffen zakjes!

4. Sodastream

Dit is zo’n apparaat waar ik echt mega enthousiast over kan worden wanneer je me ernaar zou vragen. Ik schrijf dit artikel nu zelf en je hebt er niet om gevraagd maar ik vertel het je toch gewoon: dit apparaat is THE SHIT! Niet letterlijk natuurlijk, want je krijgt er sprankelend en fris water uit, maar het is echt een topper binnen ons huishouden. De Sodastream is een apparaat waarmee je van normaal plat water (gewoon uit je eigen kraan), bruisend water kunt maken. Wanneer je vaak bruisend water drinkt en dit normaal gesproken in flessen in de supermarkt koopt dan zou dit apparaat echt aanwinst voor je kunnen zijn. Je haalt hiermee namelijk geen plastic flessen meer in huis én je bent met een Sodastream hoogstwaarschijnlijk al snel ook goedkoper uit. Een win-win situatie dus als je het mij vraagt! In dit artikel van Tara lees je een uitgebreid review over haar Sodastream en bekijk ook zeker deze en deze video waarin wij samen heel veel fun hebben met dit apparaat!

Shop hier en hier je eigen Sodastream!

5. Metalen en bamboe rietjes

Mijn vriend en ik drinken ons bruisend water en andere drankjes het liefst met een rietje. Ik moet eerlijk toegeven dat we op dit moment nog een zak met plastic rietjes in de la hebben liggen, maar we hebben samen afgesproken dat deze opgemaakt worden en daarna nooit meer opnieuw gekocht worden. Hij maakt op dit moment de rietjes op en verzekerde me dat hij deze ook heel wat keren herbruikt voordat ze weggegooid worden. Zelf gebruik ik thuis bamboe en metalen rietjes. Ik was van tevoren benieuwd of ik dit vreemd of anders vond smaken, maar dat is eigenlijk helemaal niet het geval geweest en ik vind het helemaal top!

Shop hier, hier en hier metalen en bamboe rietjes! 

6. Dopper flessen

Een aantal jaren geleden hebben we een Dopper fles cadeau gekregen op een Youtube gathering event en sindsdien zijn we fan van onze flessen én ook het merk zelf. Toen we vorig jaar een uitnodiging ontvingen voor een event van Dopper, waren we ook heel enthousiast en besloten we direct om te gaan! Op het event lieten ze weten dat de lijn met hun bekende herbruikbare (plastic) flessen uitgebreid zou worden met de insulated (themos) flessen en die zijn ook heel erg fijn wanneer je graag koud en/of warm water mee neemt! Op mijn vakantie in Amerika vulde ik de fles bijvoorbeeld met koud water zodat ik gedurende de dag lekker kon afkoelen en thuis neem ik graag een fles warm water mee (of je maakt er thee in) wanneer ik een stukje met de trein reis en het fris is buiten.

Shop hier je Dopper fles! 

7. De Greenbook

Ik denk dat er samen met ons heel wat meiden (of doen jongens dit ook?) een zwak hebben voor leuke stationary spulletjes en dan met name mooie notitieboekjes. Ik heb daardoor inmiddels een aardige gezellige voorraad aan boekjes aangemaakt, die ik stiekem zelden gebruik want ‘dat is zonde!’. Mocht je net zoals wij heel graag lijstjes maken en daardoor heel wat vellen papier gebruikt, dan is het misschien leuk om te werken met een Greenbook. De Greenbook is een notitieboekje, maar dan net even anders. In plaats van papieren vellen, heb je in dit notitieboek namelijk herbruikbare en uitwisbare pagina’s! Elke pagina kan je eigenlijk zien als een soort whiteboard, die je beschrijft met een speciale pen. Met behulp van een doekje kan je je teksten weer gemakkelijk uitvegen en je pagina opnieuw vullen met aantekeningen waardoor je geen papieren pagina’s meer in de prullenbak hoeft te gooien. Je creëert zo minder afval en ben je dus veel duurzamer bezig!

Shop hier je Greenbook! 

8. Menstruatiecup

Dit is ook een product waar ik onwijs enthousiast over ben en waar je op onze blog ook al twee keer eerder (uitgebreide informatie over de menstruatiecup en onze ervaringen lees je in deel 1 en deel 2) over hebt kunnen lezen. Ik heb de cup inmiddels al ruim een jaar in gebruik en ik ben er nog steeds ontzettend over te spreken, ik ga nooit meer terug naar de tampons en raad het iedereen aan! Met het gebruik van een menstruatiecup zijn inlegkruisjes en tampons kopen verleden tijd en kan je eenmalig een cup aanschaffen waar je jaren gebruik van kunt maken. Naast dat dit scheelt in de portemonnee, bespaar je zo ook heel wat op verpakkingsmateriaal en natuurlijk op het afval van deze producten zelf!

Shop hier je menstruatiecup! 

Tips?

Natuurlijk zijn er naast deze duurzame tips ook nog heel wat andere gadgets en producten die vast en zeker de moeite waard zijn. Ik ben daarom ook super benieuwd naar jouw ervaringen en of jij misschien ook wel hele fijne producten gebruikt die ook in dit lijstje thuis horen. Zo ben ik zelf al een hele tijd benieuwd naar Bees Wrap, dit zijn speciale wraps die je kunt gebruiken om diverse producten mee te verpakken of bedekken. Lijkt me super handig!

Naast dat ik bij elke genoemd item hierboven linkjes naar shop mogelijkheden heb gezet, heb ik hieronder ook een aantal leuke ecologische webshops voor je op een rijtje gezet waar je heel veel fijne producten kunt vinden:

Was jij al bekend met de duurzame producten en gadgets uit dit lijstje? Welke lijkt jou het meest interessant?

Liefs Larissa
@larissaverbon

 

Weekly Snaps #125
We zijn terug op Youtube!
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties

 1. 2 april 2019 / 18:21

  Wat een toffe rugzak. Ik gebruik ook veel de Dopper.

  Nu ik tijdelijk in Barcelona, zie je wel goed de verschillen. Hier doen ze nog maar weinig aan dit soort dingen.

 2. Maaike S
  3 april 2019 / 09:26

  Ik gebruik sinds een tijdje wasbare wattenschijfjes van microvezelstof . Zo heb ik altijd schijfjes op voorraad en hoef niet meer naar de winkel ;)

  • 4 april 2019 / 18:24

   Yay handig! Ik zie dat ze niet in het artikel staan, maar de herbruikbare wattenschijfjes liggen hier ook in de badkamer, made by mom haha! Zij heeft een goede voorraad gehaakt, zowel groot als klein, heel fijn!

 3. 3 april 2019 / 10:21

  Zo, wat een fijn lijstje! Sterker nog: de meeste items heb ik al in huis – and then some! Ik zou trouwens écht niet meer zonder mijn Re-Kånken kunnen; ik draag hem elke dag naar kantoor. 🖤

 4. 3 april 2019 / 10:26

  Fijn lijstje! Ik heb een aantal artikelen van het lijstje al in huis (alhoewel… Mijn Kånken heb ik nu uitgeleend aan mijn zusje, ook duurzaam natuurlijk haha). Die rietjes wil ik ook nog naar kijken. Hier ligt ook een voorraad plastic rietjes, maar als die weggewerkt is, wil ik overstappen.

 5. Rita
  3 april 2019 / 15:04

  Ik vind de sodastream wel interessant en een rugtas is ook wel handig!

 6. alina
  3 april 2019 / 16:57

  leuke lijstje! ik heb zo veel jaae terug na het lezen van jullie artiekel de rains rugtas gekocht, ik gebruik hem nog steeds elke dag met plezier :)
  Kijk eens bij armedangels, die hebben super leuke duurzame kleding! :)

  • alina
   3 april 2019 / 16:59

   oh ja! wat ik nog wilde zeggen: met kerst heb ik zelfgemaakte wasbare “watteschijfjes” gekregen, misschien een leuk project voor Larissa :)

   • 4 april 2019 / 18:22

    Oh leuk! Het is al een projectje van onze moeder geweest maar ik zie nu dat ze niet in het artikel verwerkt zijn oeps! Zij heeft een hele hoop wattenschijfjes gehaakt van bamboekatoen, erg chill!

 7. lina
  5 april 2019 / 21:20

  Ook lush is een duurzame aanrader! enorm veel naakte producten en je kan de potjes nog altijd binnen brengen c:

 8. Denise
  17 april 2019 / 17:25

  Wat een leuk artikel!
  Bij ons in de supermarkt hebben ze ook de recycle groenten en fruitzakjes.
  Ben ook erg benieuwd naar herbruikbare wattenschijfjes!

  x

@Endlessweekendnl

7   299
3   240
5   266
6   130