De beste witte sangria

Witte sangria, dat is iets waar ik ontzettend van heb genoten toen ik in Lissabon was dit jaar. Ik ben er helemaal gek op! Waarom? Omdat witte sangria net zo lekker is als rode sangria, maar iets frisser en fruitiger. De recepten voor witte sangria’s verschillen enorm en dit is mijn variatie. Dit is een recept gebaseerd op de sangria die ik heb geproefd in Lissabon en dit is het recept van de sangria die ik heb geschonken op Larissa’s verjaardag laatst. Het is een erg zoete sangria, waarbij je de alcohol bijna niet proeft. Gevaarlijk lekker dus!

De beste witte sangria

Wat heb je nodig?

 • Witte wijn naar smaak (het moet er eentje zijn die jij lekker vindt!) – 750 ml
 • Peach fizz (of een andere fles drank met bubbels) – 500 ml
 • Grand Marnier of Triple Sec – scheutje (of meer)
 • Sinaasappelsap – 500 ml
 • 3 kaneelstokjes
 • Appel in blokjes
 • Sinaasappel in schijfjes
 • Citroen (en/of limoen) in schijfjes
 • Suiker – 200 gram

Wat moet je doen?
Vermeng alle ingrediënten met elkaar in een grote schenkkan of tapkan. Roer goed door totdat de suiker volledig opgelost is. Tussendoor proeven, smaakt het naar wens? Laat dit minstens 2 uur trekken zodat ook de smaak van de kaneelstokjes vrij kan komen en serveer koud!

De beste witte sangria

Perziken vind ik heerlijk om te eten en daarom wilde ik ze niet snijden en in mijn sangria gooien, ik kies dan liever voor een sangria drankje. Deze fles heb ik gekocht bij de AH en het is een fles met bubbels, met perzik smaak. Onwijs lekker! Ik heb in mijn tapkan (van HEMA) de wijn, de perziken bubbels en de sterkere likeur gemixt. Daaraan voegde ik suiker toe totdat ik mijn sangria zoet genoeg vond, dat bleek best wel veel te zijn ;) Voeg het toe naar je eigen smaak als je het teveel vindt!

De beste witte sangria De beste witte sangria

Het is erg belangrijk dat je de sangria even laat trekken, laat het dus 1 of meerdere uren staan voor je het serveert. Als je veel mensen uitgenodigd hebt voor een barbecue bijvoorbeeld, is dit wel een leuk recept. Want je kunt een hele hoop sangria van te voren maken voordat het feestje begint! En daarna is het gewoon lekker makkelijk, iedereen kan zijn/haar glaasje tappen en je hebt er geen omkijken meer naar.

De beste witte sangria De beste witte sangria De beste witte sangria

Een witte sangria is 1 van mijn favroriete zomerdrankjes! Een ander heerlijk zomerdrankje is de Moscow Mule waarvan ik laatst heb recept deelde op KittehsCupcakes. Mocht je nou niet van alcohol houden of het liever niet drinken, dan hebben Larissa en ik ook een aantal recepten voor je van drankjes zonder drank. Wij deelden namelijk een tijdje terug deze video (+ artikel), waarin we o.a. het recept voor een alcohol-vrije sangria delen. Dat is echt een aanrader!

Wisten jullie dat we nog veel meer cocktail recepten op de site hebben staan? Echt hele leuke zelfs! Wat dacht je van deze bier cocktails: Beer for girly girls. Of de super lekkere Balón 43, die je gevaarlijk snel wegdrinkt. Of deze goude oude: Basilicum Vodka, 3 jaar geleden online gezet en nog steeds favoriet.

Wat voor cocktail (of mocktail) recept zou jij nog willen zien op onze site?

xoxo Tara
@taraverbon

DIY tas/etui (zonder naald & draad)
Vlog Vrijdag #33
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 Reacties

 1. 8 augustus 2015 / 09:44

  Dat ziet er lekker uit, ik haal die sangria altijd bij de aldi hahahaha

 2. 8 augustus 2015 / 09:45

  Hmm, ziet er lekker uit. Eens maken voor de na de examens mee gezellig te vieren
  xx

 3. 8 augustus 2015 / 10:02

  Lijkt mij erg lekker! Ik denk dat ik er zelf wel minder suiker aan toe zou voegen, maar ik denk dat je dat echt uit moet proberen voordat je precies weet wat bij jou het meest in de smaak valt :)

  • 10 augustus 2015 / 12:48

   Jazeker, beetje proeven tussendoor!

 4. 8 augustus 2015 / 10:07

  Ik had nog nooit van witte Sangria gehoord, totdat ik afgelopen maand in Portugal was. Su-per lekker! Hij is wel zoeter dan de rode variant, maar ook frisser. Ik heb ervan genoten :)

  • 10 augustus 2015 / 12:47

   Ah leuk dat je ook naar Portugal bent geweest! Yummy!

 5. 8 augustus 2015 / 10:18

  Oeh heerlijk Sangria, al was ik in Lissabon toch meer van de rode!

 6. 8 augustus 2015 / 11:20

  Ziet er ontzettend lekker uit! Ik drink normaal altijd rode sangria, ik moet dringend ook eens witte sangria proberen! :)

 7. 8 augustus 2015 / 11:29

  Haha, heláás mag ik nog niet legaal drinken, maar dit lijkt me wel ontzettend lekker… :)

  • 10 augustus 2015 / 12:47

   Ahh dan moet je zeker onze alohol-vrije sangria eens proberen! Link staat hierboven in het artikel! xxx :D

 8. 8 augustus 2015 / 15:08

  Ohhh Sangria is zo lekker! Ik bewaar jullie recept, snel maar eens proberen :)

 9. 10 augustus 2015 / 17:45

  Ik hou het meest van witte sangria (de cava) en bestel dit dan ook vrijwel altijd in Spanje. Zo lekker!

 10. 12 augustus 2015 / 22:20

  Yumm, maar eens proberen! Ziet er erg lekker uit :P

@Endlessweekendnl

0   249
737   994
3   263
3   328