Curly fries met truffel en parmezaanse kaas

Een spiralizer, wie kent ’em niet? Iedereen maakt er tegenwoordig courgetti van (spaghetti gemaakt van courgette, low carb) maar je kunt er nog veel meer mee natuurlijk. Ik ben aan het experimenteren geweest en eigenlijk was het leukste recept uiteindelijk het meest voor de hand liggend. Aardappels omtoveren tot curly fries, it’s magic! Ik ben dol op deze soort frieten en waar ik ook helemaal gek op ben, is truffel. Een killer combo. Toen ik een tijd geleden met Serena op vakantie was in Sint Maarten, bestelden wij in een restaurantje frietjes met truffel en parmezaanse kaas, yum!

Wat heb je nodig?

 • aardappels
 • spiralizer/vegetti
 • zonnebloemolie
 • truffelolie
 • geraspte parmezaanse kaas
 • peper
 • fijn gehakte peterselie

Wat moet je doen?

 1. Boen de aardappels schoon en haal ze door de spiralizer, op de dikste stand.
 2. Spoel de slierten aardappel goed af met water en droog ze in een schone doek of met wat keukenpapier.
 3. Frituur de slierten aardappel in een wok met zonnebloemolie (of in je frituurpan) en laat ze hierna goed uitlekken in een kommetje met keukenpapier.
 4. Drizzle wat truffelolie eroverheen en voeg verder wat parmezaanse kaas, fijngemalen zwarte peper en fijn gehakte peterselie toe.
 5. Even goed door elkaar husselen en je bent klaar!

Enjoy!

Curly fries met truffel en parmezaanse kaas Curly fries met truffel en parmezaanse kaas Curly fries met truffel en parmezaanse kaas

Deze spiralizer heb ik van Serena gekregen tijdens de kerst, zij had hem voor mij bij Bed, Bath & Beyond gekocht in Amerika. Hij werkt echt super fijn en in een handomdraai maak je hiermee dus ook curly fries. Thuis ben ik nog een beetje aan het spelen met dit apparaatje, zo wilde ik ook een courgetti gerecht koken hiermee zoals ik al eerder heb aangegeven. Wie weet komt zo’n gerecht er ook nog wel aan. En verder kun je echt alle groenten er doorheen halen die je wilt, voor een leuke salade bijvoorbeeld.

Curly fries met truffel en parmezaanse kaas Curly fries met truffel en parmezaanse kaas

Verwarm de olie op hoog vuur en voeg de aardappelslierten pas toe als de olie heet is. Hoe check je dat? Door een paar druppels water in de hete olie te druppelen ;) als het begint te knetteren dan is de olie heet genoeg. Wees wel altijd voorzichtig natuurlijk!

Curly fries met truffel en parmezaanse kaas Curly fries met truffel en parmezaanse kaas

De frietjes zijn echt in no-time klaar en goudbruin, dit omdat ze erg dun zijn (en dus ook erg knapperig!). Voeg hierna de rest toe: de truffelolie (en eventueel echte geschaafde truffel als je dit hebt), parmezaanse kaas, peterselie en peper. Dan ben je gewoon alweer klaar, echt, zo makkelijk kan het dus zijn.

Curly fries met truffel en parmezaanse kaas Curly fries met truffel en parmezaanse kaas

Nadat je de boel hebt door elkaar hebt gehusseld kun je meteen aanvallen natuurlijk! Dat heb ik ook gedaan maar omdat ik nog foto’s moest schieten voor de blog moest ik mij wel een beetje inhouden. Omdat ik het leuk vond, vouwde ik ook nog even een papieren patatzakje in elkaar, met ons logo erop uiteraard. Ik vond dit wel een leuk ideetje voor de foto maar ik kan mij voorstellen dat jullie hier geen zin in hebben hahaha!

Curly fries met truffel en parmezaanse kaas Curly fries met truffel en parmezaanse kaas Curly fries met truffel en parmezaanse kaas

Deze frietjes zijn echt heeeerlijk en door de truffelolie smaken ze ook meteen super deluxe. Heerlijk bij een malse steak (misschien een leuk idee om te eten met Valentijnsdag?), een stukje vis of natuurlijk op zichzelf. Why not ;) Maar onthoud dit goed: FRIES BEFORE GUYS! Altijd. Erg belangrijk hahaha!

Curly fries met truffel en parmezaanse kaas

Houd jij meer van gewone frietjes of van curly fries? Wat vind je van deze combinatie?

Liefs Tara
@taraverbon

De fishnet panty trend!
Favorieten van de maand januari
Deel:

11 Reacties

 1. Rita
  9 februari 2017 / 10:34

  Prachtige foto’s weer en lijkt me heerlijk smaken.
  Dat frites zakje maakt het wel af!

 2. 9 februari 2017 / 10:37

  Ik ben gek op truffel! Echt als er iets is dat ik heerlijk vind, is het wel pasta met truffel. Truffelfrietjes, wat een geweldig idee! En helemaal met die parmezaanse kaas, dit moet gewoon een hemels gerechtje zijn. Snel proberen! Malou x

 3. 9 februari 2017 / 11:19

  Dit lijkt me echt superlekker! Gebruik zo’n apparaatje inderdaad vaker voor spaghetti, maar had hier nog niet aan gedacht! Thanks voor de tip!

 4. 9 februari 2017 / 12:27

  Holy! Kan het nog lekkerder?! Hele waterval in mijn mond, kwijl op de grond, IK WIL DIT!

 5. Denise
  9 februari 2017 / 16:16

  Oeeeehhh jummie! Ik hou van curly fries!
  En van parmezaanse kaas <3

 6. 10 februari 2017 / 10:27

  Ohh wat een geweldig idee! :D Ik heb mijn frietjes het liefst zo dun en knapperig mogelijk <3

 7. 10 februari 2017 / 13:50

  TARA MAAK DIT VOOR MIJ!!! DAN BESTEL IK OESTERS VOOR ERBIJ! LIFEEEEEEEE <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *