Cucumber Moscow Mule

Alweer een tijdje terug (wat vliegt de tijd) ging ik uiteten bij restaurant ‘The Odd Duck’ in Austin (Texas). Sabine en ik bestelden een cocktail om de avond mee te beginnen, want daar hadden we heel veel zin in. Op de cocktailkaart zagen wij een cucumber Moscow mule staan, een cocktail met komkommer en gemberbier. Zelf was ik nog niet bekend met de Moscow Mule maar Sabine wel en zij wist al meteen dat het lekker zou smaken. Ik had ook wel zin in deze verfrissende combinatie en we besloten allebei deze cocktail te bestellen.

MoscowMule_9

Oh-em-gee wat was dit lekker! Het is een cocktail die niet zo heel sterk is, omdat gemberbier geen alcohol bevat. Deze cocktail is daarom zeker een aanrader voor degene die van minder sterke drankjes houden. En wat ik nog leuker vind, is dat dit drankje heel makkelijk te maken is, je ermee kunt variëren en dat je deze ook alcoholvrij kunt maken!

De cucumber Moscow mule is echt mijn ultieme zomercocktail en daarom wilde ik deze graag delen met jullie. Hier is het recept!:

MoscowMule_1

Wat heb je nodig? (1 glas)

 • 1 shot vodka (=30 ml)
 • gemberbier/ginger ale
 • limoen in schijfjes
 • komkommer in plakjes (eventueel raspen voor sap!)
 • eventueel: koperen beker om in te serveren
 • ijsklontjes

Wat moet je doen?

 1. Schaaf een aantal plakjes van een halve komkommer en snijd de helft van de limoen in schijfjes.
 2. Rasp de andere helft van de komkommer en knijp dit goed uit met je handen, vang het komkommersap op in een kommetje.
 3. Schenk de shot vodka in een koperen beker en vul deze aan met ginger ale. Voeg hieraan de repen komkommer en limoenschijfjes toe.
 4. Knijp de andere helft van de limoen uit in het glas en voeg nog wat komkommersap naar smaak toe.
 5. Voeg eventueel nog wat ijsklontjes toe en je bent klaar, cheers!

Let op: als je de cocktails ruim van te voren maakt, voeg dan nog even geen komkommersap toe. Hoe langer je de cocktail laat staan, hoe sterker de smaak van komkommer wordt namelijk. Maar als je de cocktail wel direct serveert na het maken, maak dan zeker gebruik van het sap voor de smaak, dan weet je zeker dat het sterk genoeg smaakt!

Houdt je niet van komkommer? Laat de komkommer dan weg en houdt het op deklassieke Moscow Mule: een shot vodka met ginger ale en limoenschijfjes + sap.

Liever geen alcohol? Heel simpel, laat de vodka weg. Je kunt dit eventueel vervangen met een beetje bruisend water, maar alleen weglaten is ook een optie en net zo lekker.

MoscowMule_2 MoscowMule_8

Om extra komkommersmaak toe te voegen heb ik sap toegevoegd, dit sap heb ik verkregen door de komkommer te raspen en dit weer uit te knijpen in een kommetje. Voeg het toe aan je beker met eventueel een zeefje, zodat je geen stukjes komkommer in je drankje krijgt. Wees wel voorzichtig en blijf tussendoor proeven, zodat je uiteindelijk de juiste verhouding kunt vinden. De één vind veel komkommer lekker en de ander misschien niet, even uitproberen dus!

moscowdubbel

Deze koperen beker is eigenlijk een tandenborstel houder van de Xenos omdat ik niet zo snel een koperen beker kon vinden, alsnog best wel gaaf toch? Hierin wordt vaak de Moscow Mule geserveerd maar in Texas kreeg ik deze gewoon in een glas, wat ook gewoon prachtig staat. Ik ben begonnen met het toevoegen van de limoen en komkommer, hierop giet ik de vodka. De smaken komen dan al vrij! Daarna vul ik de beker aan met ginger ale, je moet het een beetje op smaak doen aangezien elke beker van grootte verschilt. Als je het goed doet, dan proef je helemaal geen alcohol!

MoscowMule_5 MoscowMule_6

In het recept staat dat je gemberbier moet gebruiken maar aangezien ik nergens gemberbier kon vinden, ging ik voor ginger ale. Dit is in principe hetzelfde product, maar met een andere naam. Het is in ieder geval een frisdrank met een lichte smaak van gember, zonder alcohol!

MoscowMule_7

Wat vinden jullie van cocktails/drankjes met de smaak van komkommer? Waren jullie al bekend met de (cucumber) Moscow mule? 

xoxo Tara
@taraverbon

VLOG VRIJDAG #31 Een verjaardag vol verrassingen!
Instant langere en slankere benen?
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 Reacties

 1. 23 juli 2015 / 08:19

  Wat een grappige combinatie! Ik ben benieuwd naar de smaak.

 2. 23 juli 2015 / 08:23

  Klinkt ideaal :D ik ben niet zo van de Long Island Ice Tea’s enzo ;) dan lig ik gelijk onder de tafel. Ik vind de presentatie vooral ook heel leuk!

  • 23 juli 2015 / 22:40

   Haha! Oh ik ben fan van de Long Island Ice Tea maar die is inderdaad meeeega heftig lol! Deze zul je wel veel lekkerder en prettiger vinden, lekker licht!

 3. 23 juli 2015 / 08:26

  Een combinatie die ik zelf nooit zou gekozen hebben, maar het ziet er goed uit. Ik ben heel benieuwd hoe dit smaakt :)
  xx

 4. 23 juli 2015 / 09:18

  Mmm, dit lijkt me echt een heerlijke coacktail. Ik ben dol op gember, dus ik ben benieuwd. Deze sla ik zeker op om later te maken.

  • 23 juli 2015 / 22:41

   Jaaaaa doen! Laat je mij ook weten hoe het was in een comment (of foto? :D)

 5. 23 juli 2015 / 09:35

  Oehlala, dit ziet er echt uit als een heerlijke en verfrissende zomer cocktail! Ik ben zelf ook niet zo dol op cocktails waarbij de drank smaak overheerst, dus dit lijkt mij erg lekker <3

 6. 23 juli 2015 / 09:57

  Ik ken de Moscow Mule alleen maar met komkommer haha, zo heb ik hem voor het eerst gekregen.
  Ik kwam er pas zo veel later achter dat dit er officieel niet in hoorde.

  Echt mijn lievelingsdrankje!

 7. 23 juli 2015 / 09:59

  Ohyeah, deze lijkt me sowieso het proberen waard!

 8. 23 juli 2015 / 15:57

  Ziet er heerlijk uit! Ik ben benieuwd. Mooie foto’s ook!

 9. 24 juli 2015 / 15:15

  Lijkt me lekker en ziet er leuk uit met die komkommerslierten!

@Endlessweekendnl

8   308
3   242
6   268
6   131