Mijn Chanel WOC review!

Bijna anderhalf jaar geleden kocht ik mijn allereerste droom, een Chanel tas! Al sinds ik klein ben, was en is voor mij een Chanel tas een echte droomtas. Toen ik een hele tijd had gespaard en ik eindelijk te horen had gekregen dat ik afgestudeerd was, was dat voor mij de perfecte tijd om eindelijk een Chanel tas te shoppen. Ik kreeg laatst steeds vaker de vraag of ik een review wilde doen over mijn Chanel WOC dus dat is wat ik voor je heb vandaag! 

chanelwoc-4
chanelwoc

Destijds ben ik met m’n vriend de auto in gesprongen en zijn we op 1 dag heen en weer naar Parijs gereden om mijn tas te shoppen. Natuurlijk kan je een Chanel tas ook in Nederland kopen, maar heel vaak zijn er best wel lange wachtlijsten voor bepaalde (populaire) modellen. Ik heb een aantal winkels afgebeld in Nederland, België en Frankrijk en uiteindelijk kwam ik bij een warenhuis in Parijs terecht die hem nog wel op voorraad had liggen. Een hele happening dus en zeker niet iets wat we elke dag zouden doen, maar dit maakte de Chanel experience wel helemaal af haha!

De prijs

Volgens mij is bijna iedereen als eerste altijd wel benieuwd naar de prijs van een Chanel tas, dus laat ik daar maar mee beginnen haha! Mijn echte droomtas van Chanel is de 2.55, een geweldige tas en waarschijnlijk het model is waar je aan denkt bij een Chanel tas. Deze tassen hebben een nieuwprijs vanaf €3.000,- of vind je tweedehands vanaf ongeveer €1.800,-. Omdat ik voor het eerst zoveel geld zou uitgeven aan een designer tas en al jaren droomde van een tas kopen in dé Chanel winkel, wilde ik graag (of eigenlijk perse) een nieuwe tas kopen. Maar die €3.000 had ik niet liggen. Ik ben daarom verder gaan kijken dan de 2.55 (en deze op mijn wishlist voor de toekomst gezet) en kwam op de WOC uit, ook wel de Wallet On Chain. Deze tas heeft ongeveer het dezelfde design als de 2.55 maar is een stuk kleiner – en de prijs dus ook!

Ik heb de Chanel WOC in september 2016 gekocht voor €1.750,- Wanneer ik deze prijs aan nieuwsgierigen laat weten, word ik vaak verklaard voor gek. En dat is helemaal prima hoor als je dat vindt. De een legt namelijk zo een paar duizend neer voor een vakantie, een fiets, een auto of een bank en ik heb het uitgegeven aan een tas. Maar dan wel meteen ook mijn droom! Ik heb trouwens de periode van aankoop erbij gezet, omdat de prijzen bij Chanel nooit stil blijven staan. Al jaren gaan de prijzen zelfs elk jaar omhoog waardoor de waarde blijft stijgen en ik een Chanel tas ook wel echt als een investering zie.

De Wallet On Chain als model

Zoals de naam al doet denken is de Wallet On Chain eigenlijk gewoon een (grote) portemonnee aan een heel lang hengsel. Maar gelukkig kan je er naast je pasjes en losgeld ook nog wel wat andere spulletjes in kwijt. Denk aan je telefoon, een kleine sleutelbos en een lipstick bijvoorbeeld. Van tevoren had ik op Youtube heel veel video’s bekeken over de WOC waarin ze je laten weten wat zij van hun tas vinden, wat ze er allemaal in kwijt kunnen maar ook wat er bijvoorbeeld niet in past. Ik raad je zeker aan om niet één maar meerdere van zulke video’s te bekijken wanneer je ook research aan het doen bent over het aanschaffen van elke dure tas – of dat nou een Chanel tas is of een ander merk. Door deze video’s te bekijken heb ik best veel geleerd over het model tas en wist ik van tevoren eigenlijk precies wat ik kon verwachten.

Toch moet ik je nu eerlijk toegeven dat ik de WOC toch wel vaak te klein vind om echt regelmatig te kunnen en willen dragen. Op dagen dat ik mijn WOC wil gebruiken, moet ik namelijk bijna altijd mijn pasjes uit m’n portemonnee halen en deze in de daarvoor bestemde sleufjes van de tas steken. Ook moet ik er dan rekening mee houden dat ik op zo’n dag ook niet veel dingen met me mee kan nemen en echt minimaal moet inpakken. Het is overigens wel mogelijk om een kleine portemonnee in de tas te steken, maar je merkt en ziet meteen dat hij dan een stuk boller staat en niet meer zo makkelijk sluit. Ik ga erg voorzichtig met m’n tas om, dus ik wil eigenlijk nooit iets forceren dat iets te veel voelt.

Zakjes en vakjes

Wat ik best wel bijzonder aan de WOC vond, is dat ondanks dat het een vrij kleine en compacte tas is hij best wel veel vakjes en zakjes heeft. Zo heb je natuurlijk het overduidelijke vak in het midden, de kleinere sleufjes voor je pasjes, maar ook nog twee rits vakken bij de flap en de voorkant, twee smalle vakjes (zonder rits) aan de voorkant én ook nog een vak aan de achterkant van de tas. Bij elkaar opgeteld tel ik dus maar liefst 6 verschillende plekken (de pas-sleufjes zijn niet meegerekend) waar je je spulletjes kwijt kunt. Ik weet nog dat ik dat destijds helemaal amazeballs vond, maar nu in de praktijk kan ik je vertellen dat je die vrijwel niet gebruikt haha! Tenzij je veel bonnetjes, papiertjes en andere platte dingen verzameld en mee op zak wilt hebben… Het zijn namelijk vrij smalle vakjes waar je niet echt veel in kwijt kunt.

Het hengsel

En ander onderdeel van de tas wat opvallend is aan dit model is het hengsel. Het hengsel is namelijk de iconische ketting van Chanel en deze is bij de WOC een aanzienlijk stuk langer dan bij andere tassen. Waarom er nou precies gekozen is voor deze lengte weet niet helemaal zeker, maar hij is wat aan de lange kant. Ik was daar eerst niet zo’n fan van, totdat ik video’s tegenkwam die lieten zien op welke manieren je het hengsel kunt dragen! Wat blijkt, door dit langere hengsel kan je de WOC niet op één maar op zo’n vijf verschillende manieren dragen.

Ik draag zelf vrijwel altijd mijn hengsel aan de binnenkant gekruist, waardoor hij net iets boven mijn heup komt wanneer ik hem crossbody draag en op m’n heup komt wanneer ik hem alleen over de schouder heb gedragen. Soms als ik een grote sjaal en een dikkere jas aan heb, draag ik hem zoals hij bedoelt is waardoor de lengte van het hengsel wat langer is dat draagt dan net wat comfortabeler. Het is dus echt maar wat je zelf fijn vindt en/of wat je aanhebt die dag. Het feit dat je dus zelf kan bepalen hoe je je hengsel draagt met deze tas vind ik dus zeker wel een plus en maak ik ook gebruik van!

Eindoordeel ★★★★★

Ondanks dat ik een paar kritiekpunten zijn op de WOC heb, ben ik nog steeds elke dag blij met deze aankoop en zal ik deze tas ook nooit en te nimmer wegdoen. Althans, niet in de komende paar jaar want ik zou het geweldig vinden als ik straks mijn tas kan doorgeven aan mijn dochter (of zoon) en dat Chanel tassen dan nog steeds ontzettend geliefd zijn. Dat zou voor mij ook het bewijs zijn dat dit een echte investering is geweest! Wel ben ik al een hele tijd ook regelmatig aan het kijken naar een tweedehands 2.55 Chanel tas, omdat ik het ook wel heel fijn zou vinden om er een model bij te hebben waar net wat meer in kan. Er zijn diverse websites waar je hiervoor terecht kan en de prijzen liggen meestal tussen de €1.500,- en €2.000,- in wat een wat haalbaarder bedrag is om ooit bij elkaar gesprokkeld te hebben!

Ik vond het lastig om te kiezen tussen 4 of 5 sterren voor de WOC, vanwege mijn kritiekpuntjes, maar nogmaals dit is natuurlijk helemaal een persoonlijke voorkeur en ook vooral erg afhankelijk van ieders lifestyle. Heb jij vrijwel elke dag een flinke tas mee op stap waar je altijd een flesje water, een mueslireep, kauwgom en bijvoorbeeld een grote portemonnee in hebt zitten, dan is overstappen op een WOC waarschijnlijk een erg grote aanpassing. Maar wanneer je het prima vindt om op bepaalde dagen lekker weinig mee op zak te hebben en jij weet dat deze style tas jouw outfits echt helemaal afmaken, dan is het zeker wel het bekijken (en overwegen) waard. Voor mij was (en is) het in ieder geval een droom en heb ik door een WOC aan te schaffen mijn budget wat lager kunnen houden wat ik helemaal prima vind!

Wat vind jij van designer tassen? En heb jij een droomtas?

Liefs, Larissa
@larissaverbon

Onze favoriete zaakjes in centrum Utrecht - Lunch, koffie, winkels
Staycation in hotel De Wittenberg!
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties

 1. 6 februari 2018 / 07:02

  Ik vind het een prachtige tas! Eigenlijk nog wel mooier dan de meer bekende modellen van Chanel, omdat dit model wat subtieler is. Snap je minpunten ook wel weer hoor, vooral het formaat. Ik wil zelf nog een bepaalde tas van Furla (een grotere versie van de Metropolis), maar de prijs houdt me tegen haha.

 2. 6 februari 2018 / 08:15

  ik vind ‘m erg praktisch naast dat het een mooi klein maar fijn tasje is :) ik ben zelf niet zo van de grote tassen dus deze zou voor mij perfect zijn!

 3. 6 februari 2018 / 09:03

  Wat ‘n prachtige tas, juist het kleinere model spreekt me erg aan. Helaas houdt de prijs me toch tegen, maar wie weet in de toekomst!

 4. 6 februari 2018 / 09:54

  Wauw, deze vind ik echt heel mooi, juist omdat die iets kleiner is! Ik ben echt dol op designer tassen, ik heb zelf een Mulberry en ben er zo blij mee. Een Celine staat ook nog op mijn lijstje!

 5. 6 februari 2018 / 10:00

  Ik vind de Chanel WOC zo mooi (stiekem zelfs mooier dan de 2.55 haha), en hij staat je ook super! Hij staat zeker op m’n wishlist, al twijfel ik tussen deze en de Dior Diorama WOC. Die is ook super mooi, vooral in nude! ?

 6. 6 februari 2018 / 11:25

  Wauw, wat een prachtige tas! Echt super model, grootte en look. love it!

 7. Wendy (B)
  6 februari 2018 / 17:49

  Het is een investering!
  Ooit wil ik misschien ook wel een designerhandtas.
  Nu is het nog altijd dromen :)

 8. 6 februari 2018 / 18:47

  Wat een prachtige tas! Die vakjes aan de binnenkant lijken me ook super handig.
  Alleen jammer dat deze tas best wel prijzig is.

 9. Cherrelle
  6 februari 2018 / 22:58

  Ik had deze tas ook lang oo het oog en kon hem nergens vinden. Uiteindelijk ben ik in 2016 op vakantie in Dubai de Chanel winkel ingelopen in het grootste winkelcentrum en zelfs daar hadden ze hem niet. Toevallig gingen we later naar een andere Mall en daar hadden ze een toevallig twee binnengekregen ( een met gouden hardware en een met zilveren hardware). Ik vond alleen de ervaring in de winkel minder. Er was een grote groep waar alle aandacht naar uit ging en die uiteindelijk niets kochten. Een van de verkoopsters keek me zelfs van boven naar beneden afkeurend aan. Ze werd pas vriendelijk toen ze doorhad dat ik iets kwam kopen. Het stomme was wel dat ik de verhoogde prijs moest betalen terwijl de “oude” lage Chanel prijs nog op de tas stond. Ik was het er niet mee eens maar heb het toch maar wel gekocht omdat ik het gevoel had dat ik hem in Nederland niet zo snel zou kunnen krijgen. Ondanks de hele ervaring heb ik er geen spijt van gehad en ben ik nog altijd blij met Mn woc :)

  Iedereen verklaart mij ook altijd voor gek dat ik zon bedrag uitgeef voor een tas, maar ik denk maar zo het is mijn geld en ik kies er bewust voor om het aan iets blijvends uit te geven wat ik mooi en leuk vind. Bovendien werk ik er hard genoeg voor ;-)

 10. Sjaan
  7 februari 2018 / 12:01

  Prachtige tas en zeker het geld waard! Ik heb hem nu een jaar gelden gekocht en gebruik hem regelmatig. Maar toch blijft de alexander wang rockte de grote favoriet!

 11. 7 februari 2018 / 20:09

  Hij is echt heel mooi! Groot gelijk dat je deze tas gekocht hebt. Ik zou zelf graag de velvet Gucci tas willen hebben maar dat zit er helaas niet in!

 12. Denise
  9 februari 2018 / 17:28

  Hele mooie tas <3

 13. Puck
  1 juni 2019 / 17:26

  Hij is prachtig!
  Ik heb zelf de Classic Flap, die is een stuk groter, en daardoor ook een stuk zwaarder. Dat vind ik wel een nadeel. Wil ook gaan kijken voor de WOC, maar twijfel omdat hier weer niet zo veel in past.

@Endlessweekendnl

8   308
3   242
6   268
6   131