Catrice Instant Lipstick Mattifier + Ombré Two Tone Lipstick

Laatst kregen we weer een leuk pakketje binnen van Catrice met een aantal producten uit de nieuwe voorjaarscollectie, yay! Het was even lastig kiezen want er zaten meerdere mooie en interessante producten bij, maar voor vandaag hebben we gekozen om de Catrice Instant Lipstick Mattifier te reviewen in combinatie met de nieuwe Ombré Two Tone Lipsticks. Een klein potje met een matte gel-achtige crème die elke (glanzende) lipstick helemaal matte zou maken. Interesting! Kijk je mee om te zien of deze producten je geld waard zijn?

Catrice Instant Lipstick Mattifier / 5g / €4,59

Zo, eerst even de basics. Deze Catrice Instant Lipstick Mattifier komt in een klein potje van 5gr en kost €4,59 wat op het eerste gezicht niet heel erg budgetproof klinkt vind ik. Maar wanneer je het product echt voelt dan merk je meteen al dat je ook helemaal niet zoveel product nodig hebt voor waar je het voor gebruikt: je lippen namelijk. En al helemaal niet in mijn geval, want mijn lippen zijn nu eenmaal niet zo groot haha! Maar goed, met 5g doe je denk ik wel een tijdje dus dan zit die prijs wel snor.

Het product heeft een matte gel-achtige crèmestructuur en voelt lekker licht aan maar tegelijk ook vol. Ik heb het product ook even op de ‘naakte’ huid (dat klinkt altijd zo raar trouwens, maar ik bedoel lippen zonder lipstick dus) geprobeerd en daar voelt het aan als een heerlijke volle balsem. Maar de mattifier is eigenlijk bedoeld in combinatie met een lipstick en belooft naast het mat maken van de lippen, ook de kleur en de duurzaamheid van de lipstick te verlengen. Dat is fijn want ik ben namelijk wel erg fan van matte lipsticks, maar ik vind ze qua formule niet altijd heel erg prettig om te dragen in tegenstelling tot sommige glanzende lipsticks die veel comfortabeler aanvoelen.

Hierbij ook nog even de ingrediëntenlijst: Cyclopentasiloxane, Dimenthicone, Silica, Dimenthicone Crosspolymer, Acrylates/Dimenthicone Copolymer, Dimenthicol, Bis-Peg/PPG-14/14 Dimenthicone, Aroma. 

Catrice Ombré Two Tone Lipstick / 2,5g / €4,99

Voor dit review test ik ook meteen de nieuwe Ombré Two Tone Lipsticks van Catrice. Deze lipsticks zijn er in 6 verschillende nude- en roze/rood tinten, waarvan we er twee hebben ontvangen. Hierboven zie je links 040 Not ExpiRED Yet en rechts 050 Please Tell Rosy. Nieuw aan deze lipsticks zijn de twee verschillende kleuren in 1 lipstick die ervoor zorgen dat je lippen een kleurverloop krijgen, met als het ware een highlighter op de lippen. Ook bevatten de lipsticks arganolie! Ik ben vaak niet zo’n fan van producten met meerdere kleuren, omdat je dan altijd toch wat voorzichtiger te werk moet gaan en wat meer moet opletten. En dat wil ik gewoon niet altijd haha! Maar goed, het ziet er wel echt prachtig uit en ik vind het ook erg leuk dat de gecombineerde kleuren niet al te veel op elkaar lijken waardoor je het effect wel duidelijk zal gaan zien. Hieronder heb ik beide lipsticks geswatched:

040 Not ExpiRED Yet / 050 Please Tell Rosy

Vooral 040 heeft een groot verschil in kleur, het is echt een berry rode kleur met een klein beetje warme paarse kleur. Ik weet nou niet zo goed welke van de twee de highlighter zou moeten zijn, maar misschien is de paarse kleur er juist om wat meer diepte aan de lipkleur te geven. Het is in ieder geval een knaller. Maar ook 050 heeft een prachtig pigment en heeft echt een mooie zoete roze kleur. I love it! Beide lipsticks hebben een lichte glans en brengen erg fijn aan. Ze glijden over de huid maar zijn niet te romig. Dat is wel heel erg fijn als je met vrij sterk pigment werkt!

Het is de bedoeling dat je de lipsticks eerst eventjes laat drogen voordat je de Catrice Instant Lipstick Mattifier aanbrengt. Ik heb ongeveer tussen de 5 en 10 minuten gewacht en daarna heb ik de mattifier aangebracht. Ik merkte al snel dat de lipstick nog niet droog genoeg was, ondanks dat ik het toch wel een tijd heb laten drogen vind ik. Daarnaast heb ik de mattifier ook voorzichtig deppend aangebracht (zoals wordt geadviseerd) en toch is mijn lipstick-swatch gaan smudgen. Super jammer, want ik denk niet dat we nog langer zouden willen wachten dan wat ik al heb gedaan toch? Ook zie ik dat het plekje met de mattifier (de onderste gedeeltes van de swatches) er zeker niet mat uitzien, het lijkt zelfs wat meer glans te hebben gekregen! Hm….

Maar ik heb niet opgegeven en heb de producten uiteraard ook op de lippen geprobeerd in combinatie met de lipsticks.

Hierboven zie je 040 Not ExpiRED Yet op de lippen zonder enig ander product. Je ziet de warmere paarse kleur aan de buitenrand van de lip zitten aan de bovenkant.

En dit is 040 Not ExpiRED Yet met een laagje van de mattifier. Als je goed kijkt en vergelijkt zie je wel dat de lippen iets matter zijn geworden. Maar echt mat? Nee, dat zou ik het zeker niet noemen en ik vind ook dat de kleur wat minder knallend is geworden en juist wat egaler dan hiervoor, waardoor het ombré effect van de lipstick weg lijkt te zijn. Ook hier heb ik de mattifier trouwens deppend aangebracht.

Nou goed, poging 2! Hierboven draag ik 050 Please Tell Rosy zonder enig ander product op de lippen. Aah, ik vind deze kleur echt prachtig en het pigment is geweldig. Ik had trouwens wel een paar velletjes op m’n onderlip die ik er echt niet af kreeg, sorry!

En hierboven zie je 050 Please Tell Rosy op de lippen in combinatie met de mattifier. Jep, je zal nu waarschijnlijk wel denken dat ik de foto’s heb omgedraaid, want deze heeft nog meer glans dan de foto hierboven, maar dat is helaas niet het geval. In combinatie met deze lipstick vind ik dat de mattifier helaas echt helemaal niets heeft gedaan en ook weer de kleur van de lipstick wat egaler heeft gemaakt.

Eindoordeel – Catrice Instant Lipstick Mattifier: ★★★

Dus ja Catrice Instant Lipstick Mattifier, wat moet ik nou van jou denken? Als ik echt puur kijk naar de beloftes die worden gedaan, dan moet ik zeggen dat ik er niet over te spreken ben. Het maakt je lipstick niet mat en het verlengt ook niet perse de kleur van de lipstick. Waarom ik het product dan toch 3 sterren geef? Dat komt eigenlijk doordat ik het product ook op andere manieren heb geprobeerd. Zo vind ik de mattifier gewoon op zichzelf echt heerlijk aanvoelen op de lippen. Het is net een gewone lippenbalsem, maar dan net wat voller en dikker en hij maakt de lippen dan wel weer mat waar ik fan van ben. Ik vond dit trouwens niet echt een foto waard want zo duidelijk was het niet te zien op de foto. Daarnaast heb ik het product ook op mijn t-zone aangebracht die een beetje glom en daar zag ik dat het de huid ook matteerde.

Ondanks dat ik vind dat de Catrice Instant Lipstick Mattifier niet doet waar hij voor bedoelt is, vind ik het alsnog een fijn product en raad ik het product zeker niet af. Het voelt namelijk gewoon heerlijk op de lippen én daarnaast is het een fijn product om gedurende de dag je glimmende t-zone weer mee te kunnen matteren. Het is een klein potje die je zo even in je tas of zak stopt en je kunt het voor meerdere doeleinden gebruiken, dus wat dat betreft is het toch een winner voor mij.

Eindoordeel Catrice Ombré Two Tone Lipstick: ★★★★

Ondanks dat ik niet zo’n grote lipstick-fan ben (ik ben meer fan van liquid lipsticks) moet ik zeggen dat ik het wel erg fijn vond om deze te proberen. Het pigment is namelijk gewoon top, ze glijden over je lippen maar zijn ook niet te romig en glad. De kleuren blijven hierdoor goed op de lippen zitten en smudgen niet uit naar de randen. Ook voelen ze zeker comfortabel aan op de lippen, ze voelen gevoed en dat komt denk ik door de arganolie die aan de lipsticks is toegevoegd. De kleuren zijn verder ook niet super glanzend waar ik fan van ben. Het enige kleine nadeel is dat je een beetje moet nadenken hoe je de lipstick aanbrengt, omdat je natuurlijk twee kleuren hebt in 1 lipstick. Je kunt namelijk zelf kiezen of je de donkere kleuren aan de binnen- of buitenkant van de lippen wilt hebben, dus dat is even uitvogelen. Maar goed, voor deze prijs vind ik het zeker wel fijne lipsticks en het is altijd leuk om zo’n ombré style te proberen.

Wat vind jij van de nieuwe Catrice lip-producten? En ben jij meer van de glanzende of matte lipsticks?

Liefs, Larissa
@larissaverbon 

7 x Instagram Stories Hacks!
5 plekken die je uit jouw winterdip helpen + kortingsactie!
Deel:

14 Reacties

 1. Britt
  6 februari 2017 / 07:20

  Ik vind het voor zover ik nu zelf kan zien en beslissen best leuke producten, in ieder geval wel heel innovatief en de uitwerking is zo slecht nog niet!

 2. 6 februari 2017 / 07:51

  Oh hmm, ik vind ze allemaal niet heel erg mooi. Vind het ombre een beetje tegenvallen en daardoor te onhandig. Die matmaker had ik graag geprobeerd, maar die laat ik nu liggen!

 3. 6 februari 2017 / 07:55

  Nou echt mat wordt het inderdaad niet! De kleur wordt inderdaad wat egaler en misschien zelfs wat valer. Ik vind het effect overigens wel mooi, al doet het niet wat het belooft! Die roze lipstick vind ik erg mooi. De berry met paars had ik denk ik mooier gevonden als de kleuren waren gemengd. Daar kan ik dan dus die balsem voor gebruiken, haha! Malou x

 4. 6 februari 2017 / 09:04

  Ik vind het leuk bedacht van Catrice die ombre lipsticks! Toch vind ik de uitvoering en het resultaat niet helemaal ‘wauw’. Ook de Mattifier valt behoorlijk tegen, hij zou op zijn minst een béétje moet moeten worden ;). Ik heb er eentje van een ander merk, die heel fijn is en ik ook regelmatig gebruik :).

 5. 6 februari 2017 / 09:08

  Jammer dat de mattifier niet helemaal werkt zoals het hoort. Wel ideaal dat je het product alsnog voor een glimmende t-zone kunt gebruiken! De lipsticks vind ik allebei onwijs mooi. Het ombre effect vind ik heel tof en origineel!

 6. 6 februari 2017 / 09:48

  De lipsticks zijn wat te roze voor me. Verder vind ik het ombré-effect wel erg leuk! Wat goed dat je die Mattifier ook voor andere dingen getest hebt! Interessant, want mijn T-zone glimt als een malle. :’)

 7. Denise
  6 februari 2017 / 10:57

  haha wel handig als lippenbalsem of matterende gel dus XD
  Helaas niet op de lippen enorm effectief.

  X

 8. 6 februari 2017 / 11:23

  ik vind de lipsticks echt wel mooi! vooral die met die paarse rand!

 9. 6 februari 2017 / 18:52

  Ik vind het er wel grappig uitzien, maar echt ombre effect is er niet.

 10. 6 februari 2017 / 23:54

  De ombre lipstick heb ik er ook 1 in mijn bezit, ik heb er een beetje een dubbele mening over. Het idee is leuk maar hij werkt toch niet helemaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *