Deze boekjes zijn gemaakt van steen!

Deze boekjes van On The Rocks zijn gemaakt van steen

We werden heel enthousiast toen we te horen kregen dat On The Rocks samen met de super lieve Merel van De Groene Meisjes een collectie heeft uitgebracht. Deze samenwerking is namelijk een match made in heaven! In totaal zijn er vier leuke en mooie boekjes uitgebracht die onder andere mega duurzaam zijn én waarvan het papier gemaakt is van steen. Hallo, our mind is blown. Welke boekjes dit zijn en hoe ze eruit zien vertellen we je in dit artikel. Lees je gezellig mee? 

thegreenrockbooks
thegreenrockbooks-12

Gemaakt van steen

Het bijzondere aan de boekjes van On The Rocks is dat het papier van steen gemaakt is. Ik hoor je denken, is dat mogelijk? Jazeker! Er hoeven dus geen bomen omgekapt te worden om deze boekjes te maken en dat is een hele grote plus. Het was voor ons helemaal nieuw en daardoor echt waanzinnig interessant. Het steenpapier van de Rockbooks bestaat grotendeels uit steenafval. Daaraan toegevoegd is een klein deel gerecycled HDPE om het steengruis te binden en om het oneindig recyclebaar te maken. Wow, dit is tof! Kan elk bedrijf niet gewoon overstappen op steenpapier? Verder komt er bij het maken van deze boekjes ook geen bleekmiddel (of andere giftige stoffen) te pas!

But wait, there is more! Ook leuk om te weten is dat deze boekjes gewoon in Nederland worden gemaakt en dat maakt het daarom een lokaal en duurzaam product. Daarnaast kost het produceren van dit bijzondere en revolutionaire steenpapier veel minder energie, water en CO2-uitstoot in vergelijking met  normaal papier. Kortom: On The Rocks, you freaking rock! Yep, ik kopte hem even in maar ik kon niet anders toch? ;)

Merel en On The Rocks hebben samen vier verschillende boekjes uitgebracht die helemaal bij de Groene Meisjes-style passen en ook een personal touch van Merel zelf hebben. We hebben alle vier de boekjes mogen ontvangen (dankjewel!) en vertellen je per boekje er meer over.

Deze boekjes van On The Rocks zijn gemaakt van steen Deze boekjes van On The Rocks zijn gemaakt van steen

Random Acts of Kindness

Dit boekje moedigt je aan om meer zogeheten ‘random acts of kindness’ uit te voeren. Oftewel goede en lieve dingen voor een ander doen! Gewoon zomaar omdat je een ander wilt helpen, om een herinnering te maken of gewoon omdat je een glimlach op iemand anders zijn of haar gezicht wilt toveren. En dat kan natuurlijk ook van alles zijn, grote én kleine dingen. Misschien doe je dit al onbewust (of bewust) en door die momenten vast te leggen in dit boekje, onthoud je zulke momenten nog beter. Daarnaast is het voor jezelf ook nog eens super leuk om dit na een tijdje terug te lezen. Ik weet zeker dat je jezelf dan ook weer een glimlach op je gezicht tovert! Dit boekje heeft een soft cover met 88 pagina’s in totaal en kost €14,95.

Deze boekjes van On The Rocks zijn gemaakt van steen

Eerste keren dagboekje

Het is altijd leuk om nieuwe dingen te ontdekken en om nieuwe dingen te doen in het leven. Dit kunnen kleine dingetjes zijn zoals voor het eerst een macaron eten of voor het eerst in je eentje naar de bioscoop gaan. Maar ook grotere dingen zoals voor het eerst bungee jumpen of backpacken in Azië! In dit boekje kun jij je ervaringen opschrijven en je verhalen delen, met jezelf of met anderen. Dit is niet alleen leuk om terug te lezen later, maar ook interessant omdat je hiermee de diverse ontwikkelingen in je leven een beetje kunt bijhouden. Ook zal het erg leuk zijn om terug te lezen hoe je je voelde voor de gebeurtenis en erna. Was je bang of zenuwachtig? Of misschien totaal niet? Ook dit boekje heeft een soft cover met 88 pagina’s en kost €14,95.

thegreenrockbooks-8
thegreenrockbooks-10

Dotted rock

De bladzijdes van dit handige boekje is voorzien van allemaal stipjes. Vandaar ook de naam ‘dotted rock’. Je kunt dit boekje helemaal naar eigen wens invullen en niets is te gek. Laat je creativiteit te vrije loop en ga voor mooie tekeningen of schilderingen, of gebruik het boekje wat meer functioneel door je planning erin te schrijven of hem te gebruiken voor je to do lijsten. Het kan en mag allemaal! Dit boekje een softcover met 88 pagina’s en kost €14,95.

Deze boekjes van On The Rocks zijn gemaakt van steen

De groene agenda

De groene agenda 2018 wil je echt hebben voor het komende jaar, want deze is super leuk en handig! Je vindt hierin de seizoenskalender voor groente en fruit aan het begin van elk seizoen. Ook staan er diverse vegan recepten in en word je elke week weer voorzien van een groene tip. De agenda is erg overzichtelijk met op de linker pagina alle dagen van de week en op de rechter pagina voldoende ruimte voor notities. De agenda heeft een hardcover, een leeslint, een elastiek, 154 pagina’s en kost €19,95.

Wij zijn super enthousiast over deze samenwerking en de boekjes want de kwaliteit is echt top, ze zijn duurzaam én Merel van de Groene Meisjes vinden we gewoon geweldig. Daarnaast zijn het ook gewoon hele inspirerende boekjes die je echt aan het doen, denken en schrijven zetten. Het zijn hele leuke boekjes voor jezelf en ook zeker om aan een ander cadeau te geven. Pssst… de feestdagen komen er straks weer aan!

De boekjes en agenda kun je kopen bij WAAR en online via deze website.

Welk boekje spreekt jou het meeste aan? En had jij wel eens van steenpapier gehoord?

Liefs Tara
@taraverbon

Herfst shoplog
Kledingkast opruimen en herfstproof maken!
Deel:

17 Reacties

 1. 10 oktober 2017 / 07:11

  Wat zijn ze ontzettend leuk! Hier heb ik echt nog nooit van gehoord, maar echt een heel mooi product. Je ziet het helemaal niet, ze zijn juist super leuk.

  • 11 oktober 2017 / 08:35

   Ja gaaf he? Je ziet er inderdaad niets aan, het voelt super stevig en het is waterbestendig. Echt top!

 2. 10 oktober 2017 / 09:10

  Woooow wat bijzonder dat het van steen gemaakt is. Heel tof en goed concept!

 3. 10 oktober 2017 / 10:20

  Wauw, wat bijzonder! Had er nog nooit van gehoord. De boekjes zien er ook nog eens super leuk uit!

  • 11 oktober 2017 / 08:39

   Ja he, het ontwerp is echt ge-wel-dig!

 4. 10 oktober 2017 / 11:43

  Toen ik deze bij Merel zag, dacht ik ‘wát, stenen papier?!’ Razend interessant en mooi concept. De boekjes zien er ontzettend fleurig uit. ♥

  • 11 oktober 2017 / 08:39

   Jaaa echt mega interessant he, zoveel beter!

 5. 10 oktober 2017 / 13:12

  Wow, super tof! Ik had geen idee dat je van steen papier kon maken. Prachtige boekjes! Dotted rock lijkt me wel iets voor mij, ik hou van tekenen en creatief bezig zijn!

  • 11 oktober 2017 / 08:40

   Ah super leuk, ik vind dotted rock ook onwijs handig, kan je echt voor alles gebruiken! x

 6. 10 oktober 2017 / 23:34

  Wat gaaf zeg, nog nooit van gehoord, wist niet eens dat zoiets mogelijk was. De agenda vind ik wel interessant.

  • 11 oktober 2017 / 08:40

   Ja de agenda is echt top! Zoveel groene tips en recepten staan er ook in, dat is echt een leuke extra!

 7. Rita
  11 oktober 2017 / 10:00

  Heel bijzonder, leuk om via te weten dat er papier van steen gemaakt kan worden. Leuke boekjes hoor!

 8. 12 oktober 2017 / 15:46

  Bijzondere boekjes! Ik denk dat ik zelf voor die van ”de eerste keer…” zou gaan :)

 9. 19 oktober 2017 / 13:55

  Wauw, wat bijzonder! Heel mooi om te zien dat er bedrijven zijn die zo erg aan het milieu denken. De boekjes zijn ook helemaal niet duur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *