Ontbijt vind ik aan de ene kant erg fijn, maar aan de andere kant weet ik nooit zo goed wat ik nu weer eens wil nemen. De laatste tijd heb ik regelmatig banana pancakes gemaakt, een super lekker, makkelijk en ook goed vullend ontbijtje waarmee ik de ochtend heel erg goed doorkom. Het leek mij leuk om dit recept met jullie te delen, zodat je zelf ook gemakkelijk en lekkere pancakes kunt maken!
Je hebt nodig:
- 50gr (boekweit)meel; ik gebruik het liefst boekweitmeel omdat deze variant wat lichter verteerbaar is dan gewone meel. Het maakt de pancakes wat minder heavy op de lege maag. Ik heb dit recept ook met normale meel geprobeerd maar toen werden de pancakes mij echt te machtig en vond ik het niet zo lekker. Boekweitmeel kan je verschillende natuurwinkels kopen.
- 35gr havermout; dit geeft je pancakes iets meer body en textuur en zorgen ervoor dat de pancakes lekker vullen.
- 75ml (kokos)melk; ik vind het lekker om mijn pancakes een beetje en tropisch gevoel te geven en daarom voeg ik er kokosmelk aan toe voor net een beetje extra smaak.
- 1 banaan; door de toegevoegde banaan heb je geen ei nodig voor dit recept. Veganproof recept dus!
- Een mixer en kom
- (kokos)olie; omdat ik ook kokosmelk gebruik, vind ik het lekker om te bakken in kokosolie. Daarnaast is dit ook een gezonde olie om in te bakken!
- Optioneel: geraspte kokos, vers fruit en honing
Mix de meel, havermout, melk en de banaan met de mixer in een kom. Je zult een vrij lobbig mengsel overhouden, met hier en daar stukjes banaan. Je hoeft niet alles helemaal glad te mixen, het hebben van stukjes banaan in je mengsel is juist lekker!
Ik gebruik graag kokosolie om in te bakken. Dit kan je o.a. kopen bij de Natuurwinkel.
Je schept met een lepel wat beslag in een hete pan en dan is het wachten maar! Draai de pancakes nog een keer om wanneer ze bruin zijn en serveer ze samen op een bord. Optioneel is om er nog wat honing en vers fruit aan toe te voegen.
Je hebt hier een heerlijk warm ontbijtje, wat erg makkelijk en snel te maken is, erg lekker is en ook nog eens goed vult. Wanneer ik de banana pancakes in de ochtend eet, krijg ik pas in de middag weer trek en hoef ik niet om 10:00 uur alweer een tussendoortje te nemen bijvoorbeeld! Daarnaast zijn deze pancakes ook helemaal niet saai en vind ik ontbijten op deze manier weer een stuk smakelijker en leuker! Enjoy!
EN: As much as I like having breakfast, I do get bored pretty quickly and don’t have a lot of breakfast-inspiration. Lately I have been eating these banana pancakes quite often and I really love it! The recipe is super easy and quick and they taste delicious and really fill up the belly. These pancakes make sure that I don’t need a snack at 10am! All you need are the following ingredients: 1 banana, 50gr buckwheat, 35gr of oatmeal, 75ml coconutmilk, coconut oil and optional is dried coconut and fresh fruit. Just mix these ingredients together to a thick batter, poor in a hot pan and flip once. Serve with some honey and fresh fruit and you have a delish and easy breakfast!
Eten jullie liever warm of koud voor het ontbijt? En wat is jouw quick en easy ontbijt tip?
xoxo Larissa
@larissaverbon
36 comments
Dat moet ik echt eens maken!
Wat een leuk ideetje, in de vakantie ga ik dit zeker een keertje proberen!
Heb ik een keer gemaakt. Smaakte goed! Weet je wat ik vorige week voor het eerst heb gemaakt? Bananenbrood. Zonder gluten en suikers, zoet maar wel gezond!
kan je ook in plaats van cocosmelk ook gewoon melk doen, en kan je gewone olie doen
Dit lijkt mij echt erg lekker en ga ik zeker eens uit proberen x
mmm ja banana pancakes zijn zo lekker!
liefs, Tessa
Als ik ‘s ochtends wat meer tijd heb maak ik ook wel eens pancakes, in plaats van boekweitmeel gebruik ik altijd zelfrijzend bakmeel, zodat ze lekker luchtig worden. Ik gooi vaak wat gedroogde cranberries en stukjes gehakte pure chocolade door het beslag, echt onztettend lekker is dat. Maar deze zien er ook heel goed uit en wil ik zeker nog eens proberen! Een ander ontbijtje met banaan wat ik ook erg lekker vind is stuffed french toast, een recept van jamie oliver: http://www.jamieoliver.com/recipes/fruit-recipes/stuffed-french-toast Ik heb zelf meestal geen pecannoten in huis maar met walnoten smaakt het ook supergoed!