Asian Quinoa Bowl

Larissa en ik waren eind december/begin januari in New York tijdens de jaarwisseling en daar hebben we heerlijk geshopt en gegeten. Bij 1 van onze food hotspots‘Fresh & Co’, aten wij een ‘Bangkok bowl‘, een Aziatische quinoa salade. Deze was onwijs lekker en ik denk er nog steeds veel aan. Ik heb geprobeerd dit gerecht te her-creëren door te kijken naar de ingrediënten op de menu kaart en ben aardig dichtbij gekomen! Deze Aziatische quinoa salade is onwijs lekker en wat mij betreft de lekkerste manier om quinoa te eten.

quinoa_05

Ingrediënten:

 • quinoa (150 g)
 • biefstuk (200 g)
 • radijsjes
 • wortels
 • witte kool
 • broccoli
 • lente ui
 • koriander
 • ketjap (medja)
 • zonnebloem olie
 • 2 el sesam olie
 • 3 el soja saus (zout)
 • 1 el honing
 • 3 el chilli-saus
 • 1 teentje knoflook
 • beetje gember
 • sap van 1/2 limoen

Wat moet je doen?

 1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, mijne is niet voorgekookt waardoor het 10 minuten duurt. Giet deze goed af met een vergiet.
 2. Marineer het vlees in wat ketjap (medja) en zonnebloem olie.
 3. Bereid de groenten voor: kook de broccoli (5 minuten, voor een bite), snijd de wortels + witte kool + radijsjes + lente ui fijn en scheur de koriander in kleine stukjes.
 4. Grill het vlees en snijd deze in reepjes.
 5. Maak de ‘saus’ door de sesam olie, soja saus, honing, chilli-saus, knoflook, gember en het sap van een halve limoen te mengen.
 6. Voeg nu de quinoa, groenten, het vlees en de saus samen. Warm serveren! (maar koud is ook lekker).

Enjoy!

quinoa_01

Begin met het marineren van het vlees, door het in wat ketjap en zonnebloem olie te leggen. Hierdoor wordt je vlees lekker mals en krijgt het subtiel een smaakje. Tijdens het bakken kan je wat peper en zout toevoegen.

quinoa_02

Als quinoa kookt lijkt het net alsof de korreltjes dansen, vrolijk vinden jullie ook niet?

quinoa_03

Giet de quinoa goed af en gebruik eventueel een vergiet of zeef.

quinoa_06

Dit zijn alle groenten die ik gebruik in de bowl, het zijn er ontzettend veel! Alles is in principe raw, behalve het vlees natuurlijk en de broccoli. Kook de broccoli niet te lang, het is lekker als deze nog een bite heeft. Als je wilt kan je de groenten vervangen voor andere soorten die jij zelf lekker vindt.

quinoa_07

Het maken van de saus of dressing is heel simpel, gewoon alles bij elkaar mikken en mengen!

quinoa_04

Tijd om te mengen! Meng alles met elkaar in een grote kom en wees snel, zo blijft alles warm.

quinoa_10 quinoa_09 quinoa_08

Ik ben echt helemaal gek op deze Asian Quinoa Bowl en volgens Larissa kwam hij vrijwel overeen met degene die wij in NYC aten. Als het aan mij ligt eet ik deze elke dag! Ik heb nu een gigantische bak gemaakt waar 4 personen van kunnen eten, het liefst warm maar koud is de quinoa bowl ook ontzettend lekker. Deze quinoa bevat sowieso onwijs veel smaak en ik ben echt super benieuwd wat jullie ervan vinden! Deel je een fotootje van het eindresultaat op Instagram als je hem gemaakt hebt?

Eten jullie wel eens quinoa?

xoxo Tara
@taraverbon

Starbucks Iced Coffee Recepten
Vlog Vrijdag #18 - Fotoshoot!
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 Reacties

 1. 21 maart 2015 / 06:33

  Alles bij elkaar mikken en roeren recepten zijn echt wat voor mij. Ok behalve de broccoli koken en het vlees bakken dan. Denk dat ik het nog net op kan brengen ;). Het ziet er mega mooi en yummy uit. Hele leuke variatie! De 3 laatste foto’s kunnen zo in een kookboek.

 2. Kayleigh
  21 maart 2015 / 09:57

  Dit recept ga ik zeker opslaan! Go Asian Food recepten :)

 3. Aniek
  21 maart 2015 / 10:16

  Oeh dit gerecht lijkt me erg lekker! Dit ga ik binnenkort zeker maken. Toen ik anderhalf jaar geleden in New York was, heb ik ook een paar keer bij Fresh & Co gegeten!

  • Tara
   23 maart 2015 / 14:51

   Oh leuk!! Ik vond Fresh & Co echt suuuuper yummy, zou er graag nog een keer heen willen!

 4. 21 maart 2015 / 12:04

  Wauw, ziet er superlekker uit, dit ga ik zeker eens een keer proberen!
  xx

 5. 21 maart 2015 / 12:09

  Wat een goed idee! Ik heb al veel te lang gen quinoa meer gegeten.

 6. 21 maart 2015 / 14:55

  Omnomnom, ziet er super goed uit! Prachtige (smakelijke) foto’s ook zeg!

 7. 21 maart 2015 / 14:55

  Jummie! Ik vind Quinoa echt super lekker :D Dankjewel voor dit receptje, ik ga het zeker eens proberen.

 8. 21 maart 2015 / 15:17

  OMG dit ziet er zo lekker uit! Ik ga gelijk alle benodigdheden halen !! <3

 9. Petra
  21 maart 2015 / 15:20

  Dit lijkt me heerlijk! Ik ga het zeker een keer maken. Yum!

 10. 21 maart 2015 / 16:31

  Dat ziet er heerlijk uit! Ga ik snel ook eens proberen :)

 11. Sherena
  22 maart 2015 / 02:45

  Lekker! Die foto met dat bord met de 2 sauzen gemengd vind ik trouwens super vet, lijkt net yin&yang. Jullie hebben het trouwens over ketjap en sojasaus maar dit is hetzelfde haha, je hebt wel zoete en zoute. Ik volgde eerst eigenlijk alleen Serena maar jullie vlogs etc zijn altijd zo leuk om te zien. Keep it going girlss ;)

  • Tara
   23 maart 2015 / 14:52

   Ja het lijkt inderdaad op yun&yang, leuk, love it haha! En ja klopt ik bedoel met ketjap medja de zoete en met sojasaus de zoute maar het is in feite hetzelfde ja :’)

   En dankjewel, super leuk om te lezen! :D Welkom!

@Endlessweekendnl

7   299
3   240
5   266
6   130