Amazing Grace droogshampoo review

Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik jaren geleden samen met Serena op de roltrap in een warenhuis in New York stond, toen ik een geurtje bij haar rook waar ik meteen verliefd op werd. Ze had dit geurtje vlak daarvoor opgespoten bij Sephora, want deze kon je destijds alleen in Amerika vinden: Amazing Grace van Philosophy. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en kan je dit geurtje ook gemakkelijk in Nederland krijgen evenals bijbehorende shower/hair gels en een bodylotion. Maar nu heeft Amazing Grace een nieuwe variant aan de lijn toegevoegd: een droogshampoo! 

Amazing Grace is al jaren mijn lievelingsgeur en het is er eentje die echt een speciaal plekje heeft in m’n hart. Het is echt een geweldige, heerlijke, zachte en schone geur die ik zowel in de lente, zomer, herfst als in de winter enorm lekker vind om te dragen. De geur heeft noten van bergamot, lelietjes-van-dalen en ook muskus. Vooral op de muskus ben  ik gek en die ruik je bij Amazing Grace echt geweldig. Dit is een artikel die ik bijna 4 jaar geleden schreef over de geur!

Inmiddels is het ook de favoriet van mijn vriend en herkent hij het meteen wanneer ik het draag. Ik krijg ook altijd wel van iemand complimentjes dat ze Amazing Grace zo lekker vinden ruiken. Het is dan ook een lang aanhoudende geur, opvallend, zonder opdringerig te zijn en het blijft gedurende de dag goed waarneembaar.

Ik heb zelfs een keer meegemaakt, dat ik met haast naar het treinstation fietste, toen er een oudere man (ik schatte hem zeker een jaar of 60) achter me aan kwam geracet die écht even moest laten weten dat hij m’n geurtje zo ontzettend lekker vond ruiken. De arme man zat natuurlijk hijgend op de fiets aangezien hij me helemaal had ingehaald, maar toch met een mega glimlach! En ik natuurlijk ook, want ik vond het zo ontzettend leuk en lief dat hij dit zo graag wilde laten weten. Een lekker geurtje doet dus naast iets met jezelf, ook zeker wat met/bij anderen :)

amazinggracedryshampoo-5
amazinggracedryshampoo-4

Philosophy Amazing Grace / Dry Shampoo / 200ml / €22,22

Anyways, terug naar dit review! Amazing Grace heeft de lijn namelijk uitgebreid met een nieuw product in deze heerlijke geur: een droogshampoo! Deze droogshampoo is er om je haar te reinigen, het volume en textuur te geven en ook om meer van je ‘second-day’ haar te genieten. Of eigenlijk gewoon wanneer je haar een beetje vettig is na een aantal dagen, na het werk of na een bezoekje aan de sportschool bijvoorbeeld.

Ik was enorm benieuwd in hoeverre deze droogshampoo ook echt die typische Amazing Grace geur had, dus ik kon niet wachten om het uit te proberen!

Dit is m’n second-day hair. Het is niet perse heel erg vettig, maar het kan zeker wel een opfrisbeurt gebruiken!

De droogshampoo breng ik aan op een paar plekjes op m’n hoofd en ik merk meteen dat het vrijwel geen witte waas achterlaat. Woohoo! Dit komt vrij zelden voor bij droogshampoo’s, omdat je het op mijn donkere haar toch altijd wel goed ziet, maar in dit geval is het echt heel minimaal. Het eerste pluspunt! Ten tweede ruik ik meteen de Amazing Grace geur, die echt precies ruikt zoals ik hem ken. Er komt heel wat geur van de droogshampoo af, maar ook weer niet te veel zodat je bedwelmd wordt. En het is ook niet een chemisch aftreksel ervan. Nee, echt precies zoals ik hem uit de fles en de andere producten ken en I’m loving it!

Na het aanbrengen van de droogshampoo laat ik het heel eventjes rusten en daarna masseer ik het product wat meer in. Nog steeds is er vrijwel geen witte waas te zien en tijdens het masseren merk ik ook een beetje textuur in m’n haar waardoor het er ook wat volumineuzer uit ziet. Het wordt niet super stug, maar het is en ziet er wel een stuk luchtiger uit.

Gedurende de dag ruik ik de Amazing Grace geur steeds om me heen op een subtiele manier en dat komt echt van de droogshampoo vandaan. Ah, heerlijk! Het is daarom ook een fijn product om te gebruiken naast andere Amazing Grace producten, of eau de toilettes met dezelfde geurnoten met een schone en muskus-y geur. Ik heb nu bijvoorbeeld een grote fles van Pure Grace liggen (het zusje van Amazing Grace), met ook zo’n heerlijke schone geur en  dit kan hier goed mee gecombineerd worden.

Eindoordeel? ★★★★★

Het kan niet anders dan dat ik deze droogshampoo een dikke vijf sterren geef. Natuurlijk komt dat ook omdat ik zo gek ben op Amazing Grace als eau de toilette, maar deze droogshampoo vind ik het ook echt een goed product. De geur die de droogshampoo afgeeft is namelijk heel erg fijn en totaal niet nep of chemisch. Daarnaast laat hij ook vrijwel geen witte waas achter én voelt je haar na het gebruik van de droogshampoo ook prettig aan. Het voelt een stuk luchtiger en frisser en maakt je haar ook niet te stug, wat ook heel prettig is. En de prijs? Tja, ik kan me voorstellen dat €22,22 echt boven je budget is en dat is ook zeker niet een bedrag wat ik zomaar aan een droogshampoo zou uitgeven.  Ik ben echter zo onder de indruk van deze droogshampoo {en uiteraard van de geur}, dat ik deze prijs voor dit product het zeker wel waard vind. Ik zie het als een wat luxer haarproduct, waar ik dan wat zuiniger mee ben dan normaal met een andere droogshampoo, maar als deze op is ga ik zeker weten een nieuwe bus halen!

Philosophy Amazing Grace Dry Shampoo is exclusief verkrijgbaar bij ici paris xl en via de webshop www.iciparisxl.nl
(ik kon de droogshampoo op het moment van het schrijven van dit artikel niet online vinden)

Ben jij al bekend met de Amazing Grace geur van Philosophy? En wat vind jij van de Amazing Grace Dry Shampoo?

Liefs, Larissa
@larissaverbon 

Ripped denim jacket
Haar verven met crêpepapier!
Deel:

8 Reacties

 1. 15 mei 2017 / 09:02

  Haha, dat je zoveel complimentjes krijgt over de geur Amazing Grace. Zelfs oude mannetjes racen achter je aan ;). Je maakt me nu wel heel erg nieuwsgierig naar het parfum. Die moet ik echt een keertje gaan ruiken. De droogshampoo klinkt fijn, maar ik moet zeggen dat het inderdaad wat aan de prijs is. Dan ga ik liever voor die van Batiste en koop ik het flesje parfum van Amazing Grace erbij :).

 2. Denise
  15 mei 2017 / 10:14

  Wauw! ik krijg ook altijd een witte waas bij droogshampoo. Dat deze dat niet heeft klinkt mega aantrekkelijk!
  En ben nu wel erg nieuwsgierig naar dat geurtje hahaha.

  X

 3. 15 mei 2017 / 10:37

  Alleen om de geur zal ik het al kopen. Natuurlijk een pluspunt dat het een luchtig resultaat geeft en het zijn werk doet. Ik ben er wel benieuwd naar!
  Liefs,
  Elles

 4. Noraly
  15 mei 2017 / 12:39

  Fijne review! Je hebt me in ieder geval heel nieuwsgierig gemaakt en ik ga overwegen om hem aan te schaffen.

 5. 15 mei 2017 / 17:35

  Fijn dat de geur zo lekker is! 22 EUR vind ik best veel voor een droogshampoo, maar als een droogshampoo voor alleen speciale gelegenheden is het misschien het geld waard!

 6. 15 mei 2017 / 18:46

  Ik ken die geur nog helemaal niet, maar dit review heeft mij wel erg nieuwsgierig gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *