5 x Mascara Stapelreview!

Ik heb door de jaren heen al heel wat mascara’s geprobeerd, van goedkope budgetmerken tot aan mascara’s met een hoog designer prijskaartje. En het leuke is, dat er elke keer weer nieuwe soorten mascara’s op de markt komen, waardoor je eigenlijk nooit klaar bent met uitproberen. Omdat ik bijna mijn huidige mascara heb opgemaakt, wilde ik graag kijken naar een nieuwe voor mijn dagelijkse make-up routine. Toen ik laatst aan jullie vroeg of jullie een stapelreview wilden zien van mascara’s, reageerden jullie positief en daarom review ik in deze Makeup Monday 5 verschillende mascara’s in diverse prijsklassen. Kijk je mee?

In dit stapelreview behandel ik de volgende mascara’s:

 • Maybelline / Lash Sensational – Lash Multiplying Mascara
 • Miss Sporty / Fabulous Lash – Lash Building Mascara
 • Catrice / Rock Couture – Extreme Volume Mascara Waterproof
 • Essence / Maximum Definition Volume Mascara
 • L’Oréal / Mega Volume – Miss Baby Roll

Deze mascara’s vallen in de budget en semi-budget range en zijn te koop bij de bekende drogisterijen. Voor zover ik uit m’n hoofd weet, heb ik nog niet eerder deze mascara’s (gedurende een langere tijd) gebruikt, dus ik ben ook heel benieuwd welke van deze 5 ik na dit review in m’n dagelijkse make-up routine ga opnemen! Momenteel heb ik trouwens de Catrice Glam & Doll in gebruik, waar ik in dit artikel ook al meer over vertelde. Welke mascara zit er momenteel in jouw routine?

5mascara-3
5mascara-9

Maybelline / Lash Sensational – Lash Multiplying Mascara / 9.5ml / € 15,49

Maybelline heeft al tientallen mascara’s uitgebracht en ik moet zeggen dat ze me tot nu toe altijd zijn bevallen. Ik was daarom dan ook heel benieuwd naar deze Lash Sensational – Lash Multiplying Mascara variant! De vorm van de huls ziet er bekend uit, maar in dit geval heeft hij een roze metallic kleur gekregen. Heel leuk en lekker opvallend! Maybelline belooft met deze mascara dat je wimpers eruit zien alsof ze verdubbeld zijn en ook voller. Nou, dat willen we wel natuurlijk! Opvallend aan deze mascara is het borsteltje, deze is namelijk lichtjes rond gevormd aan een kant. De ene kant heeft een curve waarmee je lekker dicht bij de wimperrand kan komen, waardoor je je hele wimpers voorziet van product en ik heb ook altijd het gevoel alsof je ze dan een beetje omhoog kunt duwen zodat ze wat meer volume krijgen! De borstelhaartjes zijn ook wat langer dan de haartjes die aan de andere kant zitten. Aan de niet gevormde kant zitten namelijk veel kortere borstelhaartjes, ik denk dat ze vooral bedoeld zijn om de wimpers aan de binnen- en buitenhoek van je oog te behandelen, maar ik merkte dat ik die kant van de mascara-borstel eigenlijk niet echt gebruikte.

Tip: Kruidvat heeft momenteel een actie lopen waarmee alle Maybelline producten €9,- kosten

mascarastapelreview_ogen
mascarastapelreview_ogen-2

Oordeel? ★★★★

Yes, deze mascara bevalt mij wel! Ik merkte dat het product wat natter is, waar ik wat minder fan van ben, maar je krijgt wel meteen lekker veel product op je wimpers. Ik merkte eigenlijk verder geen probleem hiermee op! Mijn wimpers krijgen een mooi volume, ze krullen goed omhoog en ook separeert deze mascara-borstel mijn wimpers prima, niet geweldig, maar wel voldoende naar mijn smaak.

5mascara-4
5mascara-10

Miss Sporty / Fabulous Lash – Lash Building Mascara / 8ml / €1,99

Miss Sporty is voor mij wel een van de oudste beauty-merken dat ik ken, dat komt omdat Miss Sporty het eerste beauty merk was dat ik gebruikte! Destijds was dat een blauw en zilverkleurige crème oogschaduw… maar in dit review test ik de Fabulous Lash mascara. Deze mascara valt in het budget segment en als ik kijk naar de vormgeving van de verpakking en de borstel is deze ook wel het meest simpel. In tegenstelling tot alle andere mascara-borsteltjes in dit review, is dit de enige met ‘normale’ borstelhaartjes die van wat breder naar smaller lopen naar het puntje van de borstel. Persoonlijk ben ik hier minder fan van omdat ik heb gemerkt dat dit soort borstels wat minder product achterlaten.

mascarastapelreview_ogen
mascarastapelreview_ogen-3

Oordeel? ★★

Deze mascara vind ik wat minder, hij doet namelijk niet heel veel voor m’n wimpers doordat er niet heel veel volume te zien is en er komt ook zoals ik al verwachtte vrij weinig product van de borstel af. Wel separeert hij prima mijn wimpers en mocht je van een natuurlijke look houden, dan is dit een prima mascara maar voor mij is hij persoonlijk iets te minimaal.

5mascara-5
5mascara-11

Catrice / Rock Couture – Extreme Volume Mascara Waterproof / 12ml / €3,99

Van alle mascara’s in dit stapelreview is dit de enige die waterproof is. Serena en Tara zweren bij waterproof mascara’s en willen eigenlijk niks anders gebruiken, maar mij maakt het persoonlijk niet zoveel uit en ik hoop dat jullie het ook niet erg vinden dat deze wel waterproof is en de rest niet! De Rock Couture mascara belooft ‘extreme’ volume, lengte en krul die je gewoon zou moeten kunnen verwijderen met een waterproof make-up remover. De dop van de borstel is voorzien van kleine studs wat er super leuk uit ziet, maar ook nog eens ervoor zorgt dat je hem heel makkelijk losdraait. Deze mascara borstel is de dikste en grootste van allemaal en is voorzien van siliconen borstelhaartjes. De borstel heeft een dikte en de haartjes zijn van dezelfde lengte, waardoor de borstel best wel simpel en makkelijk is. Prima!

mascarastapelreview_ogen
mascarastapelreview_ogen-4

Oordeel? ★★

Ik had eigenlijk wel wat meer van deze mascara verwacht, omdat het borsteltje er lekker vet uitzag met heel veel kleine borstelhaartjes, maar ik ben helaas niet echt onder de indruk. Er kwam namelijk te veel product van de borstel af, waardoor mijn wimpers vrijwel meteen aan elkaar gingen klonteren. Ook kreeg ik het product er niet egaal genoeg op, waardoor je op sommige plekjes wat meer product en klontjes zag dan op andere plekken.

5mascara-6
5mascara-12

Essence / Maximum Definition Volume Mascara / 8ml / €2,89

Net zoals Catrice en Miss Sporty valt Essence ook in het budget-segment en van Essence heb ik door de jaren heen ook een aantal mascara’s geprobeerd die me niet altijd bevielen. Deze Maximum Definition Volume Mascara komt me wel bekend voor, maar ik kan me niet herinneren of ik deze al eens goed heb uitgetest. Daarom heb ik hem gewoon in dit stapelreview meegenomen! Op de dop van de borstel wordt duidelijk aangegeven dat het hier gaat om een flexibele borstel en dat is inderdaad het geval. Je kunt deze heel makkelijk buigen, maar ik weet niet helemaal zeker waarom dat echt belangrijk is voor het aanbrengen van mascara. De vorm van de borstel floept namelijk gewoon weer terug. Ook deze borstel is voorzien van siliconen haartjes die van wat langer naar korter lopen. Hiermee kan je dus ook de kleinste wimperhaartjes goed bereiken!

mascarastapelreview_ogen
mascarastapelreview_ogen-5

Oordeel? ★★★

Ook van deze budgetmascara word ik niet zo heel erg warm helaas. Ook deze mascara geeft een heel minimaal en natuurlijk resultaat, en daar houd ik gewoon niet zo van. Ook hebben mijn wimpers totaal geen volume en krullen ze ook niet voldoende omhoog, waardoor deze mascara voor mijn wimpers gewoon niet zoveel doet.

5mascara-7
5mascara-8

L’Oréal / Mega Volume – Miss Baby Roll /9.1ml / €11,99

Ik heb nog niet veel mascara’s van L’Oréal geprobeerd en toen ik deze Miss Baby Roll zag, werd ik heel nieuwsgierig. De verpakking is namelijk al best wel cute (ik ben gewoon een sucker voor de combinatie roze en lichtblauw haha) en toen ik de mascara opende zag ik een wel heel bijzondere borstel. Ook deze is voorzien van siliconen borsteltje-haartjes, maar dan in een heel bijzonder vorm. De haartjes zijn namelijk in een spiraalvorm op de borstel gezet, wat het een heel grappig effect geeft, maar het zou ook zorgen voor veel volume in je wimpers.

mascarastapelreview_ogen
mascarastapelreview_ogen-6

Oordeel? ★★★★

Ik denk dat jullie door deze foto misschien niet zo enthoustiast worden als ik, maar trust me, in werkelijkheid is het effect van de mascara veel mooier. Ik ben namelijk over deze wel weer erg enthousiast! Er komt lekker wat product van de borstel af en het borsteltje separeert de wimpers goed en zoals je op de foto kunt zien hebben mijn wimpers hier duidelijk wel meer volume gekregen en krullen ze ook mee omhoog!

Eindoordeel?

Yes, ik had het niet helemaal verwacht maar ik ben eigenlijk alleen over de mascara’s van Maybelline en L’Oréal te spreken! Meestal zit er wel een goede budgettopper bij, maar deze keer geef ik toch echt mijn voorkeur aan de twee iets duurdere mascara’s. Hier kwam toch net wat meer product vanaf en ze zorgden er vooral voor dat mijn wimpers flink wat volume kregen en ook goed omhoog krulden. Nu weet ik uit eerdere reviews dat niet iedereen de look van mijn wimpers, waar ik naar op zoek ben, mooi vindt en ik moet ook toegeven dat de mascara’s die ik ‘te minimaal’ vind er mooier uit zien op deze close-up foto’s. Máár, omdat ik best wel licht ben in m’n gezicht en ook vrijwel geen eyeliner meer draag, vind ik het zelf altijd het mooiste staan als mijn wimpers wel goed te zien zijn. Ik vind dat ik anders een best wel vermoeide uitstraling krijg, dus vandaar mijn keuze! Ik ga in ieder geval beide mascara’s zeker aan mijn dagelijkse make-up routine toevoegen en deze afgewisseld van elkaar gebruiken.

Wat vind jij belangrijk bij een mascara? En welke van deze 5 lijkt jou het fijnst?

Liefs, Larissa
@larissaverbon 

Naked x Vans Sk8 Hi Pastel Pack
Dit stond al jaren op onze wishlist!
Deel:

15 Reacties

 1. 17 juli 2017 / 10:16

  Fijn, zo’n stapelreview! Ik heb zelf ook altijd erg fan van de mascara’s van L’Oréal en Maybelline

 2. 17 juli 2017 / 10:28

  Ik ben zelf juist helemaal enthousiast over de Catrice rock couture waterproof mascara. Bij mij separeert hij heel mooi en krijg ik veel volume. En dat hij waterproof is, maakt het dat hij super geschikt is voor naar het zwembad en strand. Ik ben fan, haha! Ook de Pupa definition mascara is hier groot favoriet.

  • 17 juli 2017 / 13:04

   Aah fijn om te horen! Als ik zo naar de foto’s kijk dan vind ik het resultaat ook niet slecht trouwens, maar ik herinner me hoe hij aanbracht en dat vond ik gewoon wat minder. Ik ga hem door jouw comment gewoon een andere keer nog een kans geven, ook vooral omdat ik nog geen andere waterproof mascara in m’n stash heb zitten en dat is wel handig voor de zomer haha!

 3. 17 juli 2017 / 10:35

  Altijd chill van die mascara stapelreviews! Die van Maybelline vind ik er het beste uitzien, maar ik ben niet blown away. Jammer dat er dit keer geen budget topper bij zit ook! Catrice Glam and Doll is mijn favoriet op t moment.

  • 17 juli 2017 / 13:03

   Jaa, die is echt heel fijn he! Ik wil die ook nog eens proberen in de waterproof variant trouwens, is wel handig voor de zomervakantie :)

 4. 17 juli 2017 / 11:08

  Hmm ik vind ze een beetje tegenvallen. Vind vooral de eerste en laatste wel mooi, maar toch ook een klein beetje plakkerig eruitzien. Jammer! Wel heel fijn zo’n groot artikel over verschillende mascara’s.

  • 17 juli 2017 / 13:02

   Ja ik snap waarom je dat zegt! :) Daarom had ik ook op het laatste nog even een disclaimer erbij gezet, ik vind m’n mascara foto’s altijd een beetje van hmmm maar als je m’n gezicht volledig ziet, dan vind ik het er wel weer prima bij passen en dan lijken ze ook meteen veel minder ‘spinnenpoterig’ :) Maar ik had niet zo’n zin om bij elke mascara ook nog een grote foto van m’n gezicht te plakken haha, die zien jullie al zo vaak hier :P

 5. 17 juli 2017 / 11:49

  super fijne review :D weet ik in ieder geval welke mascara’s ik moet skippen!

 6. Denise
  17 juli 2017 / 13:58

  Ik ben ook eeuwig opzoek naar mascara’s en tot nu toe werkt glam and doll het beste bij mijn. Ik moet alleen ook weer nieuwe kopen 😅 (Doe veel te lang met mascara)

  Mijn lijkt de miss baby roll het prettigste werken!

  X

 7. 17 juli 2017 / 14:08

  Ik heb de Baby Roll en ik snap wel wat je bedoelt, in het echt is hij mooier dan op de foto. Ik vind hem ook fijn!

 8. 17 juli 2017 / 22:30

  Ik vind ze allemaal niet wauw maar ik denk dat de baby roll er in het echt inderdaad mooier uit ziet, hij is ook lekker zwart!

 9. Britt
  18 juli 2017 / 14:44

  Mij lijkt die van L’oréal heel fijn, hij klinkt in ieder geval goed!

 10. 18 juli 2017 / 20:53

  Ik heb al een tijdje de Rock Couture van Catrice en vind die super fijn! Ik heb geen last van hele klonten ook. De Babydoll mascara lijkt me nog wel wat :)

 11. endless weekend is the best♥
  3 augustus 2017 / 03:10

  Ik heb de lash sensational en ik vind die erg fijn, ik gebruik de waterproof variant in combinatie met een wimperkruller ik heb dan het idee alsof het langer gekruld blijft en ik krijg ook vaak complimenten dat het lijkt op extensions dus voorlopig blijf ik deze lekker elke dag gebruiken 😄👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *