15 x leuke diy projecten!

planthangers - 2
DIYhangpotje_-10
kandelaardiy1
Toiletrolhouder_-14

Ik ben altijd wel creatief geweest en vond het super leuk om zelf aan de slag te gaan om te kijken of ik dingetjes zelf kon maken. Dat resulteerde in heel wat doe-het-zelf projecten die ik ook maar al te graag op onze blog deelde. Het leek mij leuk om in het archief van onze blog te kijken en mijn favoriete projecten weer naar boven te halen. In dit artikel deel ik daarom mijn 15 favoriete DIY’s van de afgelopen jaren die perfect zijn voor de komende seizoenen. Kijk je mee?

1. Gouden plantenhangers

Dit projectje hebben we rond de feestdagen online gezet, maar natuurlijk kan je deze plantenhangers ook voor de lente en zomer gaan maken. Goud vinden we in elk seizoen passen, maar je kunt ook kiezen voor basic wit, zwart of juist een vrolijk kleurtje zoals turquoise of roze. Super leuk om je (huis)kamer wat meer tropische vibes te geven of voor op je balkon of tuin!

2. Minimalistische toiletrol en keukenrolhouder

Destijds hebben we best wel wat grinnikende reacties op dit projectje gehad, maar het is nog steeds een super leuke diy vinden wij zelf! De toiletrolhouder heb ik op mijn wc hangen, maar ik heb er zelf een handdoekje aan gehangen en daar werkt hij ook perfect voor!

3. Hang fotolijstjes en spiegel

Dit is nog een project die ik nog steeds in gebruik heb en waar ik ook nog steeds heel blij mee ben. De spiegel heb ik namelijk aan mijn raam gehangen met behulp van een zuignapje en die gebruik ik dagelijks wanneer ik mijn make-up aanbreng. Uiteindelijk heb ik voor mijn spiegel nog wel een extra en nog sterkere lijm moeten gebruiken omdat hij best wel groot was, maar voor de lijstjes werkte de lijm van een lijmpistool prima!

4. Macrame plantenhanger

Macrame plantenhangers zijn helemaal in op dit moment en kan je in de bekende interieur en lifestyle winkels vinden, denk aan Karwei, Kwantum en Ikea. Maar toch betaal je er al snel een paar euro’s voor terwijl je ze ook heel makkelijk zelf kunt maken. In deze tutorial laten we je zien hoe je ze makkelijk (en goedkoop!) in elkaar knoopt en hoe je er ook nog zelf een leuk kleurtje aan kunt geven!

5. Ikea hack plantenstandaard

Ook deze DIY is een item die Tara nog thuis heeft staan en die ik ook nog steeds geweldig leuk vind! Net zoals macrame hangers, zijn de plantenstandaarden ook heel trendy op dit moment en zie je ze overal voorbij komen. Dit is echt een mini standaard en daarom super cute en ook nog eens heel erg betaalbaar!

6. Cut out top

Voor het zomer en festival seizoen zijn diy t-shirt en top projecten altijd super leuk en daarom moest ik ook zeker dit project delen. Plus, ook deze top heb ik nog steeds in de kast liggen en draag ik ook (echt waar!) elke zomer weer haha! Je kunt vrijwel elk tshirt gebruiken die jij in de kast hebt liggen, of bezoek een (kringloop) winkel om een shirt te vinden die je voor dit project wilt gebruiken. Super makkelijk en het resultaat is heel tof!

7. Zelfgemaakte tas of etui zonder naald en draad

Tasjes en etui’s zijn ook vooral in deze seizoenen echt heel handig omdat je hier van alles en nog wat in kunt bewaren. In deze seizoenen nemen wij bijvoorbeeld vaak toch wat meer make-up producten mee en die kan je heel goed in zo’n tasje bewaren zodat niet alles los in je tas slingert. Of gebruik zo’n tasje om een topje, bikini of een zonnebrand in te bewaren! Je kunt er overigens voor kiezen om deze tasjes wel met naald en draad te maken, maar voor de snelle jelle’s en luiaards onder ons, is deze no-naald en draad optie ook zeker mogelijk!

8. Fishnet top

Ook dit is een leuk project voor een zomerse of festival top, die er heel indrukwekkend uit ziet, maar die verrassend makkelijk te maken is! Je kunt zelf bepalen hoeveel van de vissengraat je toe wilt voegen aan je shirt en op welke plekken. Maar een opvallend shirt is gegarandeerd!

9. Industriële koperen kandelaar

Deze DIY was iets minder snel in elkaar gezet en ook niet zo heel erg budgetproof, maar het resultaat mag er zeker wezen! Deze kandelaar heeft Tara ook nog steeds bij haar thuis staan en wordt ook nog steeds gebruikt. Het is nog steeds echt een te gek ontwerp en de koperen pijpen geven het echt een stoere look die in vrijwel elk interieur past!

10. Industriële koperen iPad/boek houder

En aanvullend op de vorige DIY, is deze industriële iPad en/of boekhouder die net zoals de kandelaar ook nog steeds in Tara’s interieur staat en gebruikt wordt. Mocht je deze style leuk vinden, dan is het zeker een goed idee om voor beide DIY’s tegelijk te shoppen in de bouwmarkt en dan zijn de kosten ook net wat meer te verdelen!

11. Skinny jeans

Dit project is niet om vanaf een stuk stof een skinny jeans te maken, maar om een reguliere jeans wat smaller te maken of om een wijdere broek om te toveren in een skinny jeans! Ik heb deze DIY methode al heel wat keren gebruikt (voor mezelf maar ook voor de broeken van m’n vriend) omdat jeans bij mij eigenlijk nooit meteen goed zitten of zitten zoals ik ze wil. Het is echt een super makkelijke methode die vrijwel altijd lukt.

12. Jack Daniels olielamp

Dit DIY project is er eentje die je helemaal naar eigen smaak kunt customizen. In dit project gebruiken we namelijk een Jack Daniels fles, maar je kunt natuurlijk ook een ander soort fles gebruiken. Dit project is super leuk om straks bijvoorbeeld in de tuin of op het balkon te zetten tijdens die warme avonden. Gezellig!

13. Metalen wandrek

Dit is eigenlijk niet heel erg een volledig doe-het-zelf project, maar toch vind ik hem er wel onder vallen én is dit een van de projecten die het meest populair is. Zelfs jaren nadat ik dit artikel online had gezet! En ook bij mij hoor, want ik heb dit wandrek van mijn vorige kamer naar mijn appartement nu verhuisd en ik maak er elke dag nog gebruik van. Love it!

14. Leren sleutelhanger

Sleutelhangers klinken op het eerste gezicht misschien een beetje oudbollig of overbodig, maar wat zijn die dingen handig hoor! Vooral als je je sleutels altijd los in je (grote) tas bewaard dan wil ik wedden dat je heel wat keren als een gek loopt te graaien in je tas, op zoek naar die sleutels. In deze DIY laat ik je zien hoe je heel gemakkelijk deze minimalistische en stoere sleutelhangers maakt. En mocht je geen leer willen gebruiken, dan kan je natuurlijk ook kiezen voor nep leer, spijkerstof of een andere soort stof. Maak hem helemaal naar jouw smaak!

15. Gebleekte tanktop

Wauw, dit projectje is echt ontzettend lang geleden maar wat kan ik me nog goed herinneren dat ik deze top maakte. Hij was namelijk super goed gelukt, heel makkelijk om te maken en het was ook nog eens leuk om te doen. Samen met de andere diy t-shirt/top projecten, is dit er ook eentje die heel leuk is om een t-shirt wat specialer en festival proof te maken. Ook leuk om dit samen met vriendinnen en vrienden te doen en met z’n allen shirt’s te maken die bij elkaar passen!

Welke DIY uit dit lijstje is jouw favoriet? En wanneer ben jij voor het laatst creatief bezig geweest?

Liefs, Larissa
@larissaverbon 

I am so into flames - outfit!
AliExpress lente shoplog
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties

 1. Rita
  7 mei 2018 / 08:00

  Moederdag ideetjes!!!
  Ik loop nog steeds bij Tara te bedelen om meer macrame hangers, geen gekochte, zelfgemaakte vind ik veel meer betekenis hebben. De koperen i-pad houder en kandelaar vind ik ook nog steeds geweldig. De video’s zijn ook goed gemaakt. Heel leuk artikel :)

  • 7 mei 2018 / 11:55

   Hahahaha okey de boodschap is duidelijk mam x

 2. 7 mei 2018 / 08:15

  zo’n wandrek is zo leuk! en die visgraat top wil ik nog wel eens proberen te maken :D

  • Larissa
   Auteur
   9 mei 2018 / 00:50

   Jaa, en het wandrek is ook echt heel handig! Ik heb er nu ook meerdere bakjes aan hangen, de badkamer ‘gaas’rekjes van Hema, die passen er qua style helemaal goed bij en ik heb ze gewoon met behulp van S-haken aan het rek gehangen voor mijn makeup producten. Ideaal!!

 3. Cherrelle
  7 mei 2018 / 22:25

  Mn favoriete is die Ikea hack. Ik kon de kopglad alleen niet zo snel terug vinden op de Ikea site.

  • Larissa
   Auteur
   9 mei 2018 / 00:49

   Hi Cherelle,
   Ik heb even meegezocht op de Ikea webshop en internet, maar ik kan de lantaarn helaas ook niet meer vinden. Wat super balen zeg, ik denk dat ze het model dus uit het assortiment hebben gehaald. Wat jammer! :(

@Endlessweekendnl

7   299
3   240
5   266
6   130