Recept voor herfstig pumpkin bread!


Klik hier als je de video niet kunt zien en klik hier om je te abonneren op ons YouTube kanaal.

Wij zijn helemaal dol op pompoen en het leek ons heerlijk om er eens een keertje geen soep van te maken, maar een ‘brood’. Vorig jaar hebben namelijk pumpkin bread voor de allereerste keer geproefd, toen wij in Amerika waren en de feestdag Thanks Giving vierden. We kenden het nog helemaal niet maar vonden het wel onwijs lekker. Dit recept wilden we jullie niet onthouden en daarom delen we het met jullie! De video is hartstikke gezellig maar klik ook zeker eventjes op ‘verder lezen’ voor het uitgeschreven recept en mooie foto’s. 

Wat heb je nodig?

  • 226,8 g pompoen
  • 300 g suiker (wij gebruikten 200 g witte kristalsuiker en 100 g bruine suiker)
  • 120 ml olie
  • 2 eieren
  • 227 g bloem
  • 10 g koek en speculaas kruiden
  • 5 g baking soda
  • 2,5 g bakpoeder
  • 5 g zout
  • 80 ml water
  • walnoten

Wat moet je doen?

  1. Meng de pompoen, olie, ei en suiker in een kom tot een glad geheel.
  2. Neem een andere kom en meng hierin de droge ingrediënten (meel, zout, koekkruiden, baking soda, bakpoeder).
  3. Voeg de kom met droge ingrediënten en 80 ml water toe aan de kom met het pompoen en suiker mengsel, roer het tot een glad geheel. Er kunnen klontjes ontstaan, gebruik dan eventueel de keukenmixer om dat te verminderen.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een cakeblik met bakpapier.
  5. Giet het beslag in de met bakpapier bedekte cakeblik en bak je pumpkin bread zo’n 20 minuten in de oven.
  6. Haal je pumpkin bread uit de oven en leg een aantal walnoten bovenop, stop hem weer terug in de oven en bak hem nog 20-30 minuten.
  7. Controleer met een prikkertje of de binnenkant droog is, zo ja, dan is ‘ie helemaal gaar.

Enjoy!

Qua structuur kun je pumpkin bread een beetje vergelijken met cake, omdat hij droog maar ook een beetje ‘moist’ van binnen is. Het lijkt eigenlijk totaal niet op brood zelfs haha! We vinden het echt heerlijk smaken en zoals we al vertelden in de video is het net herfst op een bordje. Heerlijk kruidig, licht zoet, luchtig en ook echt lekker met noten erbij. Volgende keer kopen we een extra zak met walnoten zodat we het ook door het beslag kunnen mengen in plaats van alleen bovenop. Oh en chocolate chips zouden er ook super lekker in kunnen zijn. Hoe dan ook, je kunt hiermee uiteraard variëren tot in de oneindigheid.

Wil jij ook pumpkin bread proberen te maken nu? Wat is jouw favoriete pompoen recept?

Liefs Tara & Larissa
@taraverbon,
@larissaverbon,
@endlessweekendnl

Victoria Beckham x Estée Lauder 2.0
Weekly Snaps #57
Deel:

14 Reacties

  1. Lindaa
    12 november 2017 / 10:25

    Oeh, heerlijk!
    Maaaaaaaar, volgens mij mist de pompoen in de ingrediëntenlijst. Redelijk essentieel ingrediënt lijkt me ;)

    • 12 november 2017 / 22:46

      Haha ja zeker wat suf van ons! Ik heb het er nu bij gezet :)

  2. Michelle
    12 november 2017 / 10:26

    Pompoenpuree zag ik bij Amazing Oriental in Ypenburg, Den Haag, wel prijzig. Mijn maatschepjes hebben een ander formaat!

  3. Wendy
    12 november 2017 / 12:00

    Er staat niet bij hoeveel pompoen…

  4. 12 november 2017 / 12:00

    ik heb dit zelf nog nooit gemaakt maar het lijkt me echt super lekker :D

  5. 12 november 2017 / 12:21

    Ik heb er nog nooit van gehoord. Maar wat ziet het er lekker uit. Dit ga ik zeker eens proberen in mijn verlof.

  6. 12 november 2017 / 14:56

    Wow, dat ziet er echt heel lekker uit! Ik heb ook altijd dat ik recepten eerst niet heel goed lees en dan bezig ben en denk hmm heb ik het wel goed gedaan. Uiteindelijk komt het meestal wel goed. Ik ga dit recept zeker een keer proberen, liefde voor Herfst gerechten.

  7. Rita
    12 november 2017 / 22:44

    Dit was zo lekker, dus dit recept ga ik ook uitproberen👍

  8. Margot
    13 november 2017 / 03:56

    Hi,
    Ik woon tijdelijk in Amerika en ik zou juist graag de “echte” afmetingen hebben met de cups want het ziet er zooooo lekker uit! X

    • 13 november 2017 / 09:19

      Ah, de afmetingen in cups hebben we wel in de video genoemd, dus die kan je ook nog even terug kijken! :)
      Maar gelukkig had ik ze nog ergens op papier staan, komen ze aan:
      1 1/2 cup suiker
      1/2 cup olie
      1 1/2 + 1/4 cup bloem
      2 teaspoons speculaas kruiden, of pumpkin spices
      1 teaspoon baking soda
      1/2 teaspoon baking powder
      1 teaspoon zout
      en dan verder dus nog de 2 eieren, 80ml water en ongeveer 8 ounces pompoen puree

      Enjoy! :)

  9. Anneleen
    15 november 2017 / 17:09

    Ziet er echt heel erg lekker uit! Ik kende het nog niet! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *