Pulled Chicken Sandwich

Ik ben echt een mega fan van pulled pork: langzaam gegaard varkensvlees in een heerlijke BBQ saus. Het liefst eet ik dit op een broodje met wat augurkjes en/of coleslaw. Al een tijdje wil ik dit gerecht zelf maken, maar omdat ik liever niet al te vaak varkensvlees wil eten heb ik nu gekozen voor kip. Oftewel: pulled chicken! Kipfilet is minder vet dan varkensvlees, maar net zo lekker! Kijken jullie mee?

Pulled Chicken Sandwich

Ingrediënten:

  • 500 g kipfilet
  • 500 ml passata di pomodoro
  • 70 g tomaten puree
  • 2 el honing
  • 2 el appelcider azijn
  • 1 el worcestersaus
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayenne peper
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 el mosterdkorrels
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl zout
  • 2 tl zwarte peper

Wat moet je doen?

  1. Vermeng alle ingrediënten (behalve de kipfilet) in een grote braadpan.
  2. Voeg na het mengen de de kipfilet toe aan de braadpan en bedek deze met de saus.
  3. Breng het geheel aan de kook en zet de pan vervolgens op een vlamverdeler. Laat de kipfilet sudderen totdat deze gaar is (1 tot 1,5 uur).
  4. Als de saus ingedikt is en de kip gaar is, dan ben je klaar! Trek de kip voorzichtig uit elkaar (als je met een spatel door de pan heen roert gebeurt dit vrijwel meteen) en vermeng de stukjes kip goed met de saus.
  5. Voeg nog eventueel extra peper en zout toe naar smaak.
  6. Voor de sandwich: laat rode kool met wat azijn, suiker en zout kort trekken. Serveer de pulled chicken op een krokant gebakken broodje (zoals een pistolet) met de zure rode kool.

Enjoy!

Pulled Chicken Sandwich

Begin met een grote braadpan en voeg hier alle ingrediënten aan toe! Er zit geen volgorde aan, gewoon erin mikken en roeren.

Pulled Chicken Sandwich Pulled Chicken Sandwich

Met deze hoeveelheid cayennepeper (en chilipoeder) zit je precies goed als het aan mij ligt! Een licht spicy nasmaak ;)

Pulled Chicken Sandwich Pulled Chicken Sandwich Pulled Chicken Sandwich

Voor het recept had ik droge mosterd nodig en ik had mosterdkorrels liggen, ik wilde ze in eerste instantie fijn maken met de tjobek maar toen besefte ik mij dat het niet nodig was.

Pulled Chicken Sandwich

Als extraatje bovenop de mosterdkorrels voegde ik nog mosterd toe. Dit is French’s mosterd, het is de #1 Amerikaanse mosterd in het bekende gele flesje. Zo awesome! Deze gele mosterd is gewoon in Nederland verkrijgbaar (zoals bij de AH voor €1,79).

Pulled Chicken Sandwich Pulled Chicken Sandwich

Voeg de kipfilet toe aan de saus en laat deze lang sudderen op het vuur. Het ene recept zegt 4 uur, het andere recept zegt 7 uur en gek genoeg hoefde mijn kip maar 1 tot 1,5 uur te sudderen. Daarna was de saus volledig ingedikt en viel er eigenlijk niks meer te sudderen. De kip was helemaal gaar en viel helemaal uit elkaar, zo mals was het geworden!

Pulled Chicken Sandwich Pulled Chicken Sandwich

Ik hoefde dus niet moeilijk te doen met een vork, een beetje roeren met een lepel in de pan was genoeg om de complete kip te ‘shredden’ (zoals ze dat noemen). En that’s it!

Pulled Chicken Sandwich

Nu vind ik het heerlijk om coleslaw te eten bij pulled chicken, maar daarvoor had ik de ingrediënten niet in huis (ik weet wel een goed recept, zouden jullie die willen zien op de site?). Maar zure rode kool is ook onwijs lekker en fris bij dit recept! De azijn maakt de rode kool lekker zuur maar ik voeg suiker toe, om het iets minder scherp te maken. En natuurlijk zout, voor extra smaak.

Pulled Chicken Sandwich Pulled Chicken Sandwich

Ik begin weer te watertanden als ik kijk naar deze foto’s, ziet het er niet ontzettend goed uit? Dit is echt een onwijs makkelijk recept en het bleek ook nog eens snel te zijn. Eigenlijk hield de bereidingstijd van pulled pork/ pulled chicken mij altijd een beetje tegen, want 4/5/6/7 uur sudderen op het vuur: ain’t nobody got time for that! Maar blijkbaar kan het met kipfilet allemaal een stukje sneller. Super malse langzaam gegaarde kip, in 1 tot 1,5 uur klaar. Love it!

Zijn jullie ook zo fan van pulled pork? En hebben jullie wel eens pulled chicken geproefd?

xoxo Tara
@taraverbon

Groot wenkbrauw producten review!
5 tips tegen ochtend-stress!
Share:

33 Reacties

  1. Janneke
    16 oktober 2015 / 21:15

    Hoi hoi

    Morgen ga ik dit recept maken, voor hoeveel personen/broodjes is dit recept ongeveer….
    Hoop dat jullie dit nog lezen en kunnen beantwoorden voor morgen😁😳

    • 16 oktober 2015 / 21:21

      Hi Janneke, voor ongeveer 4/5 personen! (ligt er ook een beetje aan hoeveel je op een broodje doet natuurlijk) enjoy! xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *