Deze crème brûlée maak je met slechts 3 ingrediënten!

Altijd als ik in een restaurant een dessert wil bestellen, zoekt mijn oog meteen naar de crème brûlée op de menukaart. Het is echt een klassiek dessert en ik ben er gewoon dol op! Laatst kwam ik via Tasty een recept tegen voor een crème brûlée waar maar 3 verschillende ingrediënten werden gebruikt. Zoals je wel weet ben ik totaal geen keukenprinses, dus dat klonk mij dubbel zo goed in de oren! We hebben het recept uitgeprobeerd in deze vlog, maar in dit artikel laten we je het hele recept uitgebreider in foto’s zien. Kijk je mee?

cremebrulee
cremebrulee-2

Wat heb je nodig?

  • 1/2 cup vanille roomijs
  • 1 eierdooier
  • 1 el suiker of rietsuiker (het liefst rietsuiker!)
  • een brander
  • een kleine kommetje (of meerdere als je er meer wilt maken)
  • een grotere kom (waar de kleine kommetjes inpassen)

cremebrulee-6
cremebrulee-7

Wat moet je doen?

Smelt het vanille roomijs in de magnetron en laat dit daarna afkoelen. Wanneet het is afgekoeld klop je er een eierdooier (let op, niet het eiwit!) doorheen totdat het een volledig in elkaar is opgelost.

De crème brûlées bak je au bain-marie in de oven en dat houdt in dat je de bakjes in een grotere bak of kom legt, waarin je heet water schenkt. Dit schuif je daarna in z’n geheel de oven in die op zo’n 180 graden staat. De crème brûlées bak je ongeveer 45 minuten in de oven, maar zet je timer zeker een aantal minuten eerder zodat je het in de gaten kunt houden!

Wanneer de crème brûlées gebakken zijn moet je ze goed laten afkoelen want ze zijn nu flink heet! Er wordt aangeraden om ze zo’n 3 uur af te laten koelen, maar we hebben zelf gemerkt dat dit niet zo lang hoeft. Vooral wanneer je je crème brûlées nog een beetje warm wilt eten! Nu is het tijd om de crème brûlées af te maken met het bekende laagje suiker. Uit comments van onze kijkers hebben we later gelezen dat rietsuiker het beste smelt en daarom beter is om te gebruiken in dit recept, maar hier op de foto’s zie je nog dat we normale suiker gebruiken.

cremebrulee-14
cremebrulee-15

We hebben de brander bij Action gekocht en deze was daar maar een paar euro, wat heel erg fijn is wanneer je niet weet of je zo’n keukenproduct vaak gaat gebruiken. Op paar vlammetjes na die niet de juiste kant op gingen, deed hij het aardig goed! De kommetjes komen trouwens ook bij Action vandaan en zijn iets groter van formaat dan je meestal in restaurants krijgt, maar dat zorgt er wel voor dat je kunt genieten van een lekkere grote crème brûlée haha!

Tadaa! Zoals je kunt zien is het smelten van de suiker bij ons niet zo heel goed en netjes gebeurd, maar als je iets minder suiker gebruikt en ook kiest voor rietsuiker dan zal het vast een stuk beter lukken. Maar als je net zoals ik, een zoetekauw bent, dan zal je hier vast niet zo streng in zijn haha!

Eindoordeel ★★★

Het recept is echt onwijs makkelijk en snel om te maken! Er is totaal geen voorbereidingstijd nodig, het is zeer budgetproof en je hoeft alleen even te wachten totdat je de crème brûlées weer uit te oven kunt halen. Dus qua bereiding geven we dit recept een dikke duim omhoog en is dit ook echt een recept wanneer je lekker lui bent of gewoon net zoals ik niet zo geweldig bent in de keuken. Als we daarna over gaan naar de smaak, dan moeten we toch wel zeggen dat wel een stukje anders dan je in de het restaurant gewend bent. De smaak is over het algemeen zeker wel prima, maar we merkten bij onze crème brûlées dat de textuur een beetje korrelig is. Juist die creamy-ness is wat zo lekker is aan crème brûlée in combinatie met de knapperigheid van de suiker, dus dat is jammer! Inmiddels heb ik heel wat recepten-tips van kijkers gekregen die we ook eens moesten proberen. Ik heb linkjes naar die recepten hieronder voor je neergezet zodat je ook wat crème brûlée recepten kunt uitproberen en wees ook zeker vrij om deze eens een poging te geven want makkelijk, dat is hij wel!

recept tip #1 / recept tip #2 / recept tip #3

Wat is jouw favoriete dessert? En wat is het laatste dat jij in de keuken heb gemaakt?

Liefs, Larissa en Tara
@larissaverbon / @taraverbon 

The lacquer leather pants and Docs
Budget toppers #7
Deel:

10 Reacties

  1. 9 november 2017 / 07:56

    okay dit moet ik echt eens proberen :D ben zelf niet zo’n toetjes mens maar dit is altijd lekker :3

  2. 9 november 2017 / 09:41

    Wat grappig, met 3 ingrediënten! Ik ben dol op crème brûlée maar de echte variant die wat meer crème textuur heeft lijkt me toch een tikkeltje lekkerder. Al vind ik dit met vanilleijs wel leuk bedacht!

  3. 9 november 2017 / 09:53

    Dit klinkt makkelijk en ziet er lekker uit! Leuk receptje! Ik ben dol op toetjes en in de herfst vind ik vooral toetjes met stoofperen een groot succes.

  4. Lilly
    9 november 2017 / 11:15

    Je kan in België in de supermarkt ook gewoon een doos van dokter oetker kopen waar je volgens mij alleen melk en room bij moet doen. Of die lekker is weet ik niet, heb hem nog nooit gekocht.

    • Lilly
      9 november 2017 / 11:16

      Ik maak hem het liefst helemaal zelf dus zal jullie receptjes zeker eens proberen :)

  5. 9 november 2017 / 12:25

    Wow dit is echt super makkelijk! Dit ga ik zeker een keer proberen, ik hou ook heel erg van crème brûlée <3

  6. 9 november 2017 / 13:30

    Oooh wat lekker en gemakkelijk, zeg! Vroeger was dit echt mijn lievelingstoetje. Dit ga ik zeker eens proberen!

  7. Denise
    12 november 2017 / 15:46

    Oeeeh dit ga ik proberen te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *